Баклажан - фіолетовий улюбленець
Обзор: Баклажан універсальний - може бути і основною стравою, і десертом, легко поєднується з іншими продуктами, не втрачаючи індивідуальності.
Рейтинг: 1 - количество голосов за статью Рейтинг: 5,0
Публикация: 19.08.2012, в категории "Сад и огород"
Просмотр: эта статья прочитана 1116 раз

Баклажан - фіолетовий улюбленець

Баклажан універсальний - може бути і основною стравою, і десертом, легко поєднується з іншими продуктами, не втрачаючи індивідуальності. І, врешті-решт, містить масу живильних речовин, але при цьому низькокалорійний. Словом, гідний претендент у фаворити осені! Крім незвичайного кольору і пікантного смаку, баклажан має ряд корисних властивостей. У ньому міститься багато міді та заліза, що підвищують рівень гемоглобіну в крові і покращують колір шкіри. Тому страви з баклажанів важливо вводити в меню для вагітних жінок і дітей з недокрів'ям. Плоди також багаті жовчогінну пектином, клітковиною (знижує кількість холестерину в крові майже на 40%!) І органічними кислотами, які стимулюють секрецію шлункового соку. Плюс до всього в плодах баклажана значаться вітаміни групи В, С, РР, каротин, мінеральні речовини (кальцій, магній, фосфор, натрій).

 До речі, завдяки високому вмісту рідко зустрічається вітаміну РР, баклажан - кращий друг курця, який вирішив відмовитися від шкідливої звички. Цей вітамін називають ще нікотиновою кислотою - саме вона допомагає в той період, коли людина вирішила зав'язати з сигаретами. Найчастіше баклажани їдять приготованими, але в східних країнах присутні блюда і з сирих плодів. Втім, без звички до сироїдіння, від таких крайнощів краще утриматися - жорстка клітковина і деякі речовини в складі можуть викликати отруєння. Та й навіщо такі експерименти, коли існує безліч рецептів з баклажанами, що володіють дуже гарно уживаються кулінарним характером і не втрачають корисних якостей після теплової обробки. Саме традиційне, але від цього не менш смачне поєднання - з часником і помідорами, але також баклажан можна поєднувати з усіма видами м'яса і рибою, хороший він і з кисломолочними соусами зі сметани, йогурту або сиру.

 З спецій найкраще використовувати базилік, чебрець, розмарин, зиру, коріандр, кинзу, ажгон, тархун. У вірменській кухні є рецепт традиційного баклажанового варення - його готують за аналогією з кабачкова, а італійці до баклажані з м'яким сиром Рікотта радять подавати шоколадний соус. Головне, що варто пам'ятати при приготуванні "синенькі": вони дуже сприйнятливі до жиру і легко «маскують» його в стравах, стаючи зовсім не дієтичним овочем. Щоб знизити вбирання баклажаном масла, плід перед обсмажуванням ріжуть, солять і недовго варять у воді. До того ж, смажені баклажани погано засвоюються організмом, тому краще надати перевагу запікання. Необхідно також пам'ятати, що баклажани містять отруйну речовину соланін, яке допомагає рослині захищатися від шкідників. У міру дозрівання кількість отрути збільшується - і плід стає коричневим.

 Тому в їжу придатні тільки неспілі баклажани - вони знаменитого фіолетового кольору. Щоб уникнути отруєнь, слід зрізати всі коричневі ділянки. Існує величезна кількість сортів баклажанів. Всі вони їстівні і мають загальну рису - неповторний смак, що запам'ятовується.
БІЛИЙ
Невеликі плоди овальної форми і молочного кольору популярні в іспанській кухні - його цінують за ніжний і пікантний смак. Овоч можна не солити перед приготуванням, він ідеально підходить для сирних салатів. Хороший і просто обсмажений.
ЗЕЛЕНИЙ
Маленькі акуратні плоди яскраво-салатового кольору - часті компоненти в стравах індійської кухні, не сильно гірчать і приємно освіжають загальний вигляд овочевих страв.
Тайванський
Офіційна назва цього темно-бузкового, схожого на перець чилі, баклажана - Ping Tung Long, по імені міста в Тайвані, де його вперше вивели. Популярний в азіатських країнах, використовується для гострих страв, з горіхами або просто для смажених на сковороді овочів.
СХІДНИЙ
Нагадує щільно збитий помідор фіолетового кольору, підходить для варіння і солінь.
Смугастий
Гібридний сорт має назву «Тигр»: округлі плоди з темно-зеленими смужками у верхній частині і білої шкірочки внизу. На смак - солодкий, зовсім не гірчить.
ЧОРНИЙ
Вlаск Ваdу родом з Індії, у нього невеликі плоди овальної форми і такого насиченого кольору, що здаються чорними. Ідеальний для фарширування.
ФІОЛЕТОВИЙ
Глянсовий, товстий, із зеленим хвостиком - це і є звичний нам баклажан. Добрий всім, але може гірчити - щоб позбавити плід від такого недоліку, перед приготуванням його потрібно порізати, посолити і залишити на 20-30 хвилин, щоб витік гіркий сік.


Получить RSS Еще статьи по теме


 На главную страницу
Как Вы оцениваете эту статью?

Комментарии пользователей

Оставьте свои комментарии
Имя:
Адрес электронной почты:
Комментарии:
Insert Cancel
Полезная информация

14.10.2015
Подготовка к Вознесению. С чего начать?
Важная информация и инструменты, которые можно применять сразу сейчас! Попробуйте все, что считаете необходимым. Применяйте это в своем собственном темпе, однако, будьте последовательны и старательны, и вы почувствуете многие улучшения, такие как ментальное и эмоциональное освобождение. Статья Лизы Ренее С чего начать?

11.10.2015
Что такое Вознесение?
Это основное пособие для начинающих, в котором рассматриваются основное значение и механика «Вознесения» и обсуждаются различные симптомы, с которыми мы, как люди, можем столкнуться в процессе нашего развития. - - Статья Лизы Ренее Что такое Вознесение?

4.10.2015
Расшифровка кириллицы
Поистине, наша азбука дана нам Богом. Какой смысл несут буквы алфавита, размещенные в таблицу 7х7?

1.10.2015
Как вести себя, сталкиваясь в агрессией
Абсолютно железное правило в ситуациях, когда агрессивный человек или падшая сущность стремится вас запугать, состоит в том, чтобы всегда оставаться спокойным и сохранять хладнокровие. - Статья Лизы Ренее Как вести себя, сталкиваясь в агрессией

27.09.2015
Кого и что вы любите?
Этим летом усилилось давление новых уровней скрытой технологии управления сознанием, которая направлена на более сконцентрированные усилия военно-промышленного комплекса и включает в себя сотрудничество вооруженных сил человечества и многих группировок других измерений, управляющих секретной космонавтикой. - Статья Лизы Ренее Кого и что вы любите?

Наиболее эффективный способ охлаждения
Каждый любит в жаркий день выпить холодный напиток. Часто, чтобы его остудить, емкость с напитком ставят на лед. Действительно ли это самый эффективный способ охлаждения?

Инфракрасный пирометр – устройство и принцип работы
Современный инфракрасный пирометр измеряет силу теплового излучения, которое исходит от измеряемого объекта и лежит в интервале между длинами волн инфракрасного излучения и дневного света.




Оцените
Последние статьи

16.10.2015
История военных берцев
Берцы - вид военной обуви, который появился в 1944 году и до сих пор остаётся классикой обуви для военнослужащих по всему миру.

16.10.2015
Покупка автоподъемника – выгодное вложение денежных средств
Для проведения высотных работ покупка автоподъемника станет просто незаменимой. С его помощью можно выполнять поставленные задачи в самых труднодоступных местах, к которым добраться другим способом невозможно.

16.10.2015
Железные входные двери: критерии надежности
В настоящее время железные входные двери устанавливаются практически на каждое жилье – от квартир до частных домов.

15.10.2015
Фундамент на винтовых сваях и другие его разновидности
В основу свайного фундамента входят в качестве основных составляющих отдельные сваи. Потом их мастера перекрывают бетонными или железобетонными плитами.

15.10.2015
Лишение родительских прав отца ребенка
Когда доводится в суде, что ответчик, не имея уважительной причины, больше 6 месяцев не принимает участия в жизни малыша, не хочет выплачивать алименты и есть хоть какое-то документальное подтверждение, то тоже есть смысл говорить о возможном лишении родительских прав.

Партнёрские программы без санкций от поисковых систем
Начиная сотрудничать с какой-либо партнёрской программой, вы должны на сто процентов быть уверены, что не последуют санкции от поисковых систем и ваш сайт не потеряет позиции с посетителями.

Раскрутка сайтов
Раскрутка сайтов довольно сложный процесс и выполнять необходимо его постепенно, переходя от меньшего к большему.