Вирощування імбиру в домашніх умовах та туї
Обзор: Часом ми зовсім не плануємо вирощування тієї чи іншої декоративної культури на наших присадибних ділянках. Бажання це виникає спонтанно, коли до нас в руки потрапляє насіння, а разом з ними приходить в голову питання: «А раптом, та й вийде щось виростити?».
Рейтинг: 1 - количество голосов за статью Рейтинг: 5,0
Публикация: 18.08.2012, в категории "Сад и огород"
Просмотр: эта статья прочитана 5101 раз

Вирощування імбиру в домашніх умовах та туї

вирощування туї  Часом ми зовсім не плануємо вирощування тієї чи іншої декоративної культури на наших присадибних ділянках. Бажання це виникає спонтанно, коли до нас в руки потрапляє насіння, а разом з ними приходить в голову питання: «А раптом, та й вийде щось виростити?». І, як це часто буває, дійсно виходить. Стосується це не лише лимонів або авокадо, але і хвойних рослин. Наприклад, вирощування туї з насіння, не таке вже й рідкісне явище. Головне - це відповідні умови і турботливе ставлення. Втім, і вибір сорту теж відіграє важливе значення, так як деякі види туї виростити з насіння буває досить складно. Насіння туї отримують з задерев'янілих шишок. При цьому відокремлювати шишки необхідно разом з гілками, на яких вони ростуть.

 Відразу після відділення їх поміщають в тепле місце з розсіяним світлом, де вони підсихають і розкриваються. Коли насіння вільно обсипаються з шишки, їх збирають і поміщають в неглибоку ємність (блюдце) і накривають вологою марлею або мокрим річковим піском. Важливо щоб марля або пісок не пересихали. На кінці дванадцяти годин, насіння готові до висадки. Спочатку насіння краще висаджувати в невеликі квіткові горщики (1-3 літри). Посадку у відкритий грунт здійснюють тільки навесні. Грунт для туї повинна мати хороший дренаж. В іншому вона невибаглива і добре сприймає як суглинки, так і супіски. Для кращого розвитку саджанця з насіння, можна додати трохи перегною або торфу. Перед посадкою грунт необхідно добре зволожити. Подальший полив виконують у міру висихання ґрунту. Посадка насіння поверхнева, з невеликим покривом ґрунту до 5 мм. Замість землі, насіння можна вкрити тирсою або подрібненої сухої хвоєю.

 Перші сходи з насіння з'являються протягом місяця після посадки. Відсоток схожості досить високий, однак, як правило, відбувається поділ за формою крони. З половини насіння - виходять колонні рослини, а з іншої половини кулясті. Визначити до якого з видів належить той чи інший втечу, можливо, не раніше ніж на другий рік вегетації. Підросли пагони висаджують у грунт навесні, на відстані 3 метрів один від одного. Грунт поблизу кореневої системи туї необхідно періодично рихлити. Полив повинен супроводжуватися зволоженням не тільки ґрунту, але і всього рослини в цілому. У зимовий період тую, необхідно вкривати. Здійснюють це шляхом укутування куща поліетиленом. Масове захоплення кухнями різних народів світу, спричинило за собою безліч цікавих відкриттів не лише в кулінарному плані. Став вже звичним для нас імбир в свіжому, молотом і навіть маринованому вигляді з'явився практично у всіх магазинах, а разом з тим викликав інтерес і у любителів вирощувати екзотику в домашніх умовах. І сьогодні, з тим, що вирощування імбиру варте уваги - ніхто не посперечається.

 Вирощування імбиру в домашніх умовах Розмножують імбир кореневищем, яке можна придбати в розплідниках або навіть в супермаркеті, де він також часто межує з авокадо, як і в домашніх оранжереях. У разі пересадки від материнської рослини корінь, витягнутий з землі, поділяють на кілька частин в місцях перемички, потім підсушують, щоб зріз затягнувся. Вибираючи ж корінь з магазину, важливо щоб він був не пересушити - корінь повинен бути щільним, гладким на дотик і відносно важким. В ідеалі на ньому має бути декілька нирок. Більш швидка поява останніх можна спровокувати штучно, помістивши корінь в теплу воду на 2-3 години. Оптимальний обсяг для квіткового горщика 2,5-3,5 літра, при цьому важливо, щоб горщик був досить широким, оскільки коренева система імбиру розташовується горизонтально. Склад ґрунту: дві третини чорнозему і одна третина річкового піску, по можливості можна додати трохи листового перегною або торфу для підгодівлі. На дно горщика укладають дренажний шар з черепашок або морської гальки, потім наповнюють підготовленої грунтом і зволожують відстояною теплою водою. Корінь розташовують горизонтально (якщо на ньому є нирки, то вони повинні бути зверху), а потім покривають грунтом на 1,5-2 сантиметри, і знову здійснюють полив.

 Місце для імбиру вибирають тепле і світле, але не на відкритому сонці. Враховуйте також, що він може сягати півтора метрів у висоту. Перші паростки починають з'являтися протягом 14 днів з моменту посадки. У цей період полив здійснюють один раз на тиждень. З появою паростків полив повинен бути більш інтенсивним. Температурний режим росту імбиру не менше 20 градусів за Цельсієм. Якщо температура опускається нижче - рослина може заснути. У зимовий період подовжувати світловий день штучно не обов'язково, але якщо ви паралельно вирощуєте огірки, то можна поблизу розмістити і імбир. Збір урожаю проводять через рік, шляхом вилучення кореня з ґрунту. Від нього відокремлюють кілька частин для нової посадки, а частину можна використовувати для інших цілей. Втім, багато квітникарі не зацікавлені в урожаї і здійснюють вирощування імбиру тільки заради його пишної зелені.

 Вирощування імбируСучасні технології озеленення міст і зон відпочинку все частіше використовують таку культуру як туя. Завдяки своєму цікавому зовнішньому вигляду, а також здатності очищати повітря і наповнювати його корисними для дихальної системи людини речовинами, вона стала популярною і на присадибних ділянках, поступово витісняючи ґрунтові помідори. Туя, як і квіти для альпійської гірки, є ідеальним рослиною для ландшафтного дизайну. Грунт для туї може бути практично будь-який, головне щоб вона забезпечувала доступ повітря до коріння, а також володіла хорошими дренажними властивостями. Висаджують тую за допомогою насіння або саджанцями, які можна придбати в розпліднику або пересадити з природних умов. Важливим моментом при пересадці саджанців туї є цілісність кореневої системи, а також ґрунту навколо неї. Висаджувати необхідно разом з частиною ґрунту, в якому росло дерево. Посадку туї здійснюють навесні, після відтавання ґрунту. Бажано щоб місце для посадки було захищене від вітру і хоча б частково затінює. Це дозволить уникнути пожовтіння і засихання рослини в спеку або морози.

 Для посадки організують посадочні ями глибиною 0,5 м. Ширина і довжина посадкової ями залежить від кореневої системи дерева. Підгодівлю можна виконувати торфом або перегноєм. Так як туя рослина не плодова, а декоративне, використовуючи методику природного землеробства, можна обмежитися листям сусідніх дерев. Коренева система туї - поверхнева, а тому зайве розпушування ґрунту може завдати шкоди рослині. Хімічні добрива використовуються тільки в разі необхідності (хвороби, шкідників) і не раніше ніж на третій рік після висадки. У перебігу першого місяця після висадки туї в грунт, вона потребує регулярного рясному поливі (раз на тиждень). Якщо в літній період має місце тривалий жаркий і посушливий клімат, полив необхідно виконувати раз в три дні (у вечірній час). У регіонах, де взимку переважає морозна температура навколишнього середовища, крону і кореневу систему необхідно утеплити. Здійснюють це за допомогою обв'язки крони поліетиленовою плівкою. Звичайно, ж, для високорослих сортів дана методика не застосовна, в цьому випадку можна обмежитися обв'язкою стовбура. Навесні обв'язку знімають, і через кілька днів після цього, коли гілки займуть природне положення, виконують формування крони або, простіше кажучи, стрижку.


Получить RSS Еще статьи по теме


 На главную страницу
Как Вы оцениваете эту статью?

Комментарии пользователей

Оставьте свои комментарии
Имя:
Адрес электронной почты:
Комментарии:
Insert Cancel
Полезная информация

14.10.2015
Подготовка к Вознесению. С чего начать?
Важная информация и инструменты, которые можно применять сразу сейчас! Попробуйте все, что считаете необходимым. Применяйте это в своем собственном темпе, однако, будьте последовательны и старательны, и вы почувствуете многие улучшения, такие как ментальное и эмоциональное освобождение. Статья Лизы Ренее С чего начать?

11.10.2015
Что такое Вознесение?
Это основное пособие для начинающих, в котором рассматриваются основное значение и механика «Вознесения» и обсуждаются различные симптомы, с которыми мы, как люди, можем столкнуться в процессе нашего развития. - - Статья Лизы Ренее Что такое Вознесение?

4.10.2015
Расшифровка кириллицы
Поистине, наша азбука дана нам Богом. Какой смысл несут буквы алфавита, размещенные в таблицу 7х7?

1.10.2015
Как вести себя, сталкиваясь в агрессией
Абсолютно железное правило в ситуациях, когда агрессивный человек или падшая сущность стремится вас запугать, состоит в том, чтобы всегда оставаться спокойным и сохранять хладнокровие. - Статья Лизы Ренее Как вести себя, сталкиваясь в агрессией

27.09.2015
Кого и что вы любите?
Этим летом усилилось давление новых уровней скрытой технологии управления сознанием, которая направлена на более сконцентрированные усилия военно-промышленного комплекса и включает в себя сотрудничество вооруженных сил человечества и многих группировок других измерений, управляющих секретной космонавтикой. - Статья Лизы Ренее Кого и что вы любите?

Наиболее эффективный способ охлаждения
Каждый любит в жаркий день выпить холодный напиток. Часто, чтобы его остудить, емкость с напитком ставят на лед. Действительно ли это самый эффективный способ охлаждения?

Инфракрасный пирометр – устройство и принцип работы
Современный инфракрасный пирометр измеряет силу теплового излучения, которое исходит от измеряемого объекта и лежит в интервале между длинами волн инфракрасного излучения и дневного света.




Оцените
Последние статьи

16.10.2015
История военных берцев
Берцы - вид военной обуви, который появился в 1944 году и до сих пор остаётся классикой обуви для военнослужащих по всему миру.

16.10.2015
Покупка автоподъемника – выгодное вложение денежных средств
Для проведения высотных работ покупка автоподъемника станет просто незаменимой. С его помощью можно выполнять поставленные задачи в самых труднодоступных местах, к которым добраться другим способом невозможно.

16.10.2015
Железные входные двери: критерии надежности
В настоящее время железные входные двери устанавливаются практически на каждое жилье – от квартир до частных домов.

15.10.2015
Фундамент на винтовых сваях и другие его разновидности
В основу свайного фундамента входят в качестве основных составляющих отдельные сваи. Потом их мастера перекрывают бетонными или железобетонными плитами.

15.10.2015
Лишение родительских прав отца ребенка
Когда доводится в суде, что ответчик, не имея уважительной причины, больше 6 месяцев не принимает участия в жизни малыша, не хочет выплачивать алименты и есть хоть какое-то документальное подтверждение, то тоже есть смысл говорить о возможном лишении родительских прав.

Партнёрские программы без санкций от поисковых систем
Начиная сотрудничать с какой-либо партнёрской программой, вы должны на сто процентов быть уверены, что не последуют санкции от поисковых систем и ваш сайт не потеряет позиции с посетителями.

Раскрутка сайтов
Раскрутка сайтов довольно сложный процесс и выполнять необходимо его постепенно, переходя от меньшего к большему.