Вирощування тюльпанів та герані в домашніх умовах
Обзор: А ви знаєте що герань, яку так часто можна зустріти на вітчизняних підвіконнях - родом з далекої Африки.
Рейтинг: 1 - количество голосов за статью Рейтинг: 5,0
Публикация: 18.08.2012, в категории "Сад и огород"
Просмотр: эта статья прочитана 2891 раз

Вирощування тюльпанів та герані в домашніх умовах

герань  А ви знаєте що герань, яку так часто можна зустріти на вітчизняних підвіконнях - родом з далекої Африки. І це не дивно адже, як правило, герань любить сонячну сторону і навіть прямі промені сонця. Розмноження герані відбувається найпростішим чином - за допомогою живців. Останні заготовляють, зрізаючи з дорослих кущів пагони довжиною близько шести сантиметрів, на яких сформовані два-три аркуші. Зрізи виконують гострим ножем під кутом 45 °. Посадку живців герані можна здійснювати безпосередньо в ємність, призначену для постійного зростання. Це багато в чому полегшує завдання, оскільки при пересадці рослина може ослабнути. Відкритий зріз живця для загоєння необхідно присипати деревним вугіллям. Грунт. За кислотності герань воліє нейтральні грунти. Ідеально підійде суміш піску та чорнозему. До слова, таку ж, використовують для вирощування авокадо в квартирних умовах. На дно ємності для посадки укладіть дренажний шар з морської гальки або пінопласту.

 Висота дренажного шару 1-1,5 сантиметра. Перед посадкою зволожите грунт, але не дуже, оскільки герань чутлива до сильної вологості. Держак поглиблюють в грунт на 1-2 сантиметри, а потім поміщають ємність з квіткою на сонячне місце з температурою, близько 20 ° С. Якщо посадка здійснюється взимку дуже хороші варіанти пластикових вікон, розташованих з південної сторони, оскільки вони володіють високими теплоізоляційними властивостями. Укорінення черешка, як правило, відбувається протягом двох-трьох тижнів, в залежності від довжини світлового дня. Полив. У початковий період посадки полив здійснюють часто, але не рясно, злегка обприскуючи листя. Після того як рослина вкоренилося і почало зростати, і навіть цвісти, полив здійснюють під корінь раз на тиждень. Догляд та обрізка. Для того щоб рослина виглядало акуратно і приймало форму невеликого пухнастого куща, прикрашеного квітами, основне стебло бажано обрізати.

 На ранній стадії зростання черешка, можна виконати прищипування, як для грунтових помідор. Більш дорослі квіти зрізають гострим ножем на тій висоті, яка вам необхідна. Зріз присипають деревним вугіллям для загоєння. Відокремлену при обрізанні частина не викидайте, її можна висадити в інший горщик і отримати ще один чудовий кущ герані. Досить поширеною проблемою є пожовтіння листя. Причини можуть бути різні, від пересихання ґрунту до поразки рослини шкідниками. У цьому випадку рекомендується пересадка і рослини і суворе дотримання умов зростання.
Вирощування тюльпанів у домашніх умовах. Чого тільки не побачили домашні підвіконня вітчизняних квартир. Зелену цибулю й герань, розсада для ґрунтових помідор і червоний перець, пальми і лимони, троянди і фіалки, і навіть тюльпани. Погодьтеся, якось вже не звична думка про квітучих на підвіконнях тюльпанах, якщо вони не стоять зрізані у вазі.

 Але запевняємо вас, що вирощування тюльпанів в домашніх умовах - це цілком реальний і доступний кожному квітоводу процес. Вирощування тюльпанів у домашніх умовах. У природному середовищі, цибулинам тюльпанів для того щоб пустити паростки, сформувати листя і безпосередньо самі квіти, необхідно пройти стадію зимового відпочинку. Саме ця властивість і покладено в основу технології вигонки тюльпанів в будь-який час року. На практиці вигонка штучним шляхом може займати від трьох до п'яти місяців. Цибулини тюльпанів заготовляють в середині серпня. Для середньої смуги за три тижні до заготівлі, тюльпани вкривають поліетиленом і виробляють крапельний полив. Заготовлені цибулини поміщають в темне місце, і зберігають у наступному режимі:

    перші чотири тижні при температурі 23 ° С,
    другі чотири тижні при 20 ° С
    залишилася період аж до висадки при 15 ° С

 тюльпаниГрунт для тюльпанів повинна бути нейтральною або слабокислою, з хорошими дренажними властивостями. При вирощуванні тюльпанів в теплиці використовують суміш торфу, чорнозему, деревної тирси і річкового піску. Важливо щоб грунт був не щільною. Цибулини висаджують на відстані двох сантиметрів один від одного, гострим кінцем вгору. Як правило, їх не закопують в лунки, а розкладають з подальшим укриттям шаром грунту. Потім їх поливають за допомогою лійки, в результаті чого верхній шар грунту злегка опускається. Його досипають до необхідного рівня. Для укорінення цибулин буде потрібно їх зберігання в темному приміщенні з температурою не вище 10 ° С. Полив здійснюють раз на тиждень, підтримуючи високий рівень вологості.

 Коли паростки тюльпанів досягають висоти близько шести сантиметрів їх можна переносити в тепле і світле приміщення. Починаючи з цього моменту на протязі трьох тижнів з'явиться листя і розпустяться самі квіти. Температуру підвищують поступово за два-три дні, з 10 ° С до 18 ° С. Для того щоб квіти були яскравішими, а пагони не надто витягувалися, тюльпани можна штучно підсвічувати, забезпечивши 12-ти годинний світловий день. Після цвітіння, найчастіше цибулини викидають, проте, багато садівники пропонують дорощувати їх у саморобних теплицях або висаджують у відкритий грунт. Як бачите вирощування тюльпанів в домашніх умовах, цілком можливо і доступно майже кожному.


Получить RSS Еще статьи по теме


 На главную страницу
Как Вы оцениваете эту статью?

Комментарии пользователей

Оставьте свои комментарии
Имя:
Адрес электронной почты:
Комментарии:
Insert Cancel
Полезная информация

14.10.2015
Подготовка к Вознесению. С чего начать?
Важная информация и инструменты, которые можно применять сразу сейчас! Попробуйте все, что считаете необходимым. Применяйте это в своем собственном темпе, однако, будьте последовательны и старательны, и вы почувствуете многие улучшения, такие как ментальное и эмоциональное освобождение. Статья Лизы Ренее С чего начать?

11.10.2015
Что такое Вознесение?
Это основное пособие для начинающих, в котором рассматриваются основное значение и механика «Вознесения» и обсуждаются различные симптомы, с которыми мы, как люди, можем столкнуться в процессе нашего развития. - - Статья Лизы Ренее Что такое Вознесение?

4.10.2015
Расшифровка кириллицы
Поистине, наша азбука дана нам Богом. Какой смысл несут буквы алфавита, размещенные в таблицу 7х7?

1.10.2015
Как вести себя, сталкиваясь в агрессией
Абсолютно железное правило в ситуациях, когда агрессивный человек или падшая сущность стремится вас запугать, состоит в том, чтобы всегда оставаться спокойным и сохранять хладнокровие. - Статья Лизы Ренее Как вести себя, сталкиваясь в агрессией

27.09.2015
Кого и что вы любите?
Этим летом усилилось давление новых уровней скрытой технологии управления сознанием, которая направлена на более сконцентрированные усилия военно-промышленного комплекса и включает в себя сотрудничество вооруженных сил человечества и многих группировок других измерений, управляющих секретной космонавтикой. - Статья Лизы Ренее Кого и что вы любите?

Наиболее эффективный способ охлаждения
Каждый любит в жаркий день выпить холодный напиток. Часто, чтобы его остудить, емкость с напитком ставят на лед. Действительно ли это самый эффективный способ охлаждения?

Инфракрасный пирометр – устройство и принцип работы
Современный инфракрасный пирометр измеряет силу теплового излучения, которое исходит от измеряемого объекта и лежит в интервале между длинами волн инфракрасного излучения и дневного света.




Оцените
Последние статьи

16.10.2015
История военных берцев
Берцы - вид военной обуви, который появился в 1944 году и до сих пор остаётся классикой обуви для военнослужащих по всему миру.

16.10.2015
Покупка автоподъемника – выгодное вложение денежных средств
Для проведения высотных работ покупка автоподъемника станет просто незаменимой. С его помощью можно выполнять поставленные задачи в самых труднодоступных местах, к которым добраться другим способом невозможно.

16.10.2015
Железные входные двери: критерии надежности
В настоящее время железные входные двери устанавливаются практически на каждое жилье – от квартир до частных домов.

15.10.2015
Фундамент на винтовых сваях и другие его разновидности
В основу свайного фундамента входят в качестве основных составляющих отдельные сваи. Потом их мастера перекрывают бетонными или железобетонными плитами.

15.10.2015
Лишение родительских прав отца ребенка
Когда доводится в суде, что ответчик, не имея уважительной причины, больше 6 месяцев не принимает участия в жизни малыша, не хочет выплачивать алименты и есть хоть какое-то документальное подтверждение, то тоже есть смысл говорить о возможном лишении родительских прав.

Партнёрские программы без санкций от поисковых систем
Начиная сотрудничать с какой-либо партнёрской программой, вы должны на сто процентов быть уверены, что не последуют санкции от поисковых систем и ваш сайт не потеряет позиции с посетителями.

Раскрутка сайтов
Раскрутка сайтов довольно сложный процесс и выполнять необходимо его постепенно, переходя от меньшего к большему.