Догляд за полуницею
Обзор: Полуниця і суниця - досить невибагливі рослини, вони здатні давати врожай протягом багатьох років.
Рейтинг: 1 - количество голосов за статью Рейтинг: 5,0
Публикация: 18.08.2012, в категории "Сад и огород"
Просмотр: эта статья прочитана 3212 раз

Догляд за полуницею  Полуниця і суниця - досить невибагливі рослини, вони здатні давати врожай протягом багатьох років. При належному догляді вони легко ростуть і можуть забезпечити вас і ваших близьких смачними і корисними плодами. При довгій російської зими, вирощування в городі стає всього лише розвагою і задовольняє лише дуже невелику потребу. А ось вирощування полуниці та суниці круглий рік в домашніх умовах для будь-якої сім'ї може бути як і хорошим способом отримання досить дорогих ягід, так і прибутковим бізнесом. За кілограм спілої і натуральної полуниці на новий рік будь-яка людина може викласти непогані гроші. Але як виростити полуницю будинку, щоб вона могла приносити дохід? Для початку визначтеся з розсадою. Виберіть 3 різних сорти. По-перше, так ви перевірите, що саме вам необхідно, а, по-друге, паралельне вирощування кількох сортів більш продуктивно для самих рослин.

 Виберіть спосіб, яким будете вирощувати. Це можуть бути пластикові або з іншого матеріалу контейнери, поліетиленові мішки або ж спеціально створені грядки, якщо вам дозволяє ваше приміщення. Найбільш вигідними в плані площі зайнятого місця і зручності догляду за полуницею є поліетиленові мішки, які більше схожі на вертикальні грядки. Однак в цьому випадку вам доведеться організувати і доставку води і добрив в ці мішки. Поставтеся уважно до вибору грунту. Полуниця любить суглинкових грунтів. Ваше завдання - зробити так, щоб грунт не містила ніяких хвороб і паразитів. Для цього є різні способи, але на самому початку ви можете звернутися до фахівця, який також допоможе вам підібрати розсаду для вашого домашнього городу. Дуже важливо врахувати і мікроклімат, в якому ваші ягоди будуть рости. У різні періоди полуниці і суниці потрібна температура від 19 до 25 градусів за Цельсієм. Ці рослини не люблять ні жару, ні холод. Враховуйте можливість регулювати температуру і вологість в приміщенні, де вони будуть рости. Вирощування полуниці і суниці круглий рік в домашніх умовах - це і світлова проблема.

 Цим рослинам для рясності і швидкості вирощування плодів необхідний світловий день до 16 годин на добу. А як вирощувати полуницю в російських умовах з коротким світловим днем? Придбайте спеціальні газорозрядні лампи денного світла. Вони економічно споживають енергію і при цьому випромінюють спектрально необхідне світло для ваших рослин. Якщо світло потрапляє в приміщення протягом дня, то ви можете за допомогою ламп забезпечувати досвітлювання. Також врахуйте, що вам доведеться повертати тару з рослинами по відношенню до джерела світла, адже сонце не кружляє навколо них. Почніть з невеликої кількості кісткової полуниці або суниці, щоб перевірити свої сили. Тим більше, що це можна зробити в будь-який момент. І, можливо, вже через рік ви зможете заробляти реальні гроші на цьому цікавому і корисному для людей занятті.

 Немає такої людини, якій би не подобався смак стиглої полуниці, вирощеної своїми руками. Полуниця багата вітамінами і корисними речовинами і є однією з найпопулярніших ягід в світі. Однак не у всіх є городи і теплиці, щоб вирощувати полуницю самостійно. Дуже технологічним і зручним способом для багатьох людей може бути вирощування полуниці в поліетиленових мішках. А якщо ви вже знаєте, як виростити полуницю у відкритому грунті, то і цей метод дасться вам з легкістю. Вирощування в мішках добре з багатьох причин. При належному контролі за розсадою, ви абсолютно втрачаєте проблем з хворобами і паразитами. У перший раз, вам так чи інакше доведеться звертатися до виробників розсади, тому поставтеся до цього кроку дуже уважно і обережно. Порадьтеся з фахівцями і вивчіть, як повинні виглядати здорові кущики полуниці. Полуниця, в цілому, не дуже примхлива по відношенню до грунту. Але як і більшість рослин вона любить перегній, а в піщаному грунті у неї будуть маленькі плоди.

 У будь-якому випадку не варто брати грунт там, де поблизу росли полуниця, малина, картопля, томати. Разом з такою грунтом ви ризикуєте занести заразу в ваші мішки. Після того, як ви приготували грунт в мішку і розсаду, виріжте в мішку отвори по всій площі залежно від кількості кущів розсади, але не дуже близько один до одного, на відстані не менше 25 сантиметрів. В отворах зробіть ямки до 10 сантиметрів глибиною під кутом 45 градусів, так, щоб листя полуниці дивилися вгору. Помістіть розсаду в ямку і засипте землею, злегка притиснувши грунт. Коріння при цьому не повинні бути загнуті, оголені, а верхівкова брунька не повинна бути засипана землею. Перед посадкою і після посадки використовуйте розчин гетероауксином для кращої пристосовності розсади. Будьте обережні! Гетероауксин токсичний! Вирощування полуниці в поліетиленових у мішках хоч і зручно, але вимагає дуже уважного ставлення до вологості землі.

 Справа в тому, що полуниця дуже не любить суху і занадто сиру землю. Також дуже важливо надходження корисних речовин і добрив для полуниці всередину мішка. Для це на великих і середніх плантаціях використовується система трубок від крапельниць, які в залежності від висоти мішка проникають як артерії через його серцевину. Збір плодів суниці в мішках дуже зручний, так як всі вони на увазі, не забруднені в землі, і їх не їдять гризуни і інші паразити. Багато що залежить не тільки від того, як вирощувати полуницю, але і де. Якщо ж спосіб з мішками об'єднати з вирощуванням будинку, штучним 16-годинним світловим днем, то ваші полуничні кущики будуть здатні видавати вам до 5 урожаїв стиглої і солодкої полуниці в рік. Це при належній вправності може стати для вас невеликим, але вигідним бізнесом. Багато садівники тримають на своїх городах грядки з полуницею різного ступеня доглянутості, але таке вирощування має безліч недоліків.

 По-перше, вам необхідно постійно нагинатися, щоб прибрати бур'яни або дістати доспілу ягоду. По-друге, бур'янам і комахам набагато легше потрапити на відкриту гряду. По-третє, якщо ви не встигли зірвати велику і стиглу ягоду, то вона найчастіше стає зіпсованою. Один з унікальних способів більш зручного одержання плодів суниці - це вирощування полуниці в мішках. Як виростити її таким способом і наскільки це дійсно добре? Найголовніше і зручне - це централізована поставка в усі мішки однакового і корисного розчину з добривами та ліками для вашої полуниці. Розташувавши бак на достатній висоті, ви зможете заливати в нього воду або розчин з добрив і підживлення, а далі через просту систему звичайних шлангів і трубок від крапельниць, ви доведете всі ці речовини до серцевини ваших мішків, звідки коріння полуниці вберуть їх для росту великих і смачних ягід. Так ви будете точно впевнені, що ваша підгодівля досягла всіх рослин.

 За допомогою мішків також дуже легко регулювати вологість землі. Полуниці не подобається водяниста грунт, але якщо мішки закриті, а вода потрапляють тільки через систему трубок, то лише ви можете управляти вологістю землі. І це дуже великий плюс. Зробивши вирізи у вертикальних мішках, ви забезпечуєте зручність догляду за рослинами, збирання ягід та їх чистоти і недоторканості. Вирощування полуниці в мішках найбільше підходить для закритих приміщень, де ви повністю можете регулювати мікроклімат, в якому живуть рослини. Однак в закритих приміщеннях завжди постає питання про запилення квіток полуниці. Якщо ваша плантація складається з декількох мішків, то ви можете зробити запилення вручну за допомогою м'якого пензлика. Для великих плантацій, від 0,2 гектарів, можна використовувати бджіл. Один вулик, тобто одна бджолина сім'я здатна обпилити таку ділянку.


Получить RSS Еще статьи по теме


 На главную страницу
Как Вы оцениваете эту статью?

Комментарии пользователей

Оставьте свои комментарии
Имя:
Адрес электронной почты:
Комментарии:
Insert Cancel
Полезная информация

14.10.2015
Подготовка к Вознесению. С чего начать?
Важная информация и инструменты, которые можно применять сразу сейчас! Попробуйте все, что считаете необходимым. Применяйте это в своем собственном темпе, однако, будьте последовательны и старательны, и вы почувствуете многие улучшения, такие как ментальное и эмоциональное освобождение. Статья Лизы Ренее С чего начать?

11.10.2015
Что такое Вознесение?
Это основное пособие для начинающих, в котором рассматриваются основное значение и механика «Вознесения» и обсуждаются различные симптомы, с которыми мы, как люди, можем столкнуться в процессе нашего развития. - - Статья Лизы Ренее Что такое Вознесение?

4.10.2015
Расшифровка кириллицы
Поистине, наша азбука дана нам Богом. Какой смысл несут буквы алфавита, размещенные в таблицу 7х7?

1.10.2015
Как вести себя, сталкиваясь в агрессией
Абсолютно железное правило в ситуациях, когда агрессивный человек или падшая сущность стремится вас запугать, состоит в том, чтобы всегда оставаться спокойным и сохранять хладнокровие. - Статья Лизы Ренее Как вести себя, сталкиваясь в агрессией

27.09.2015
Кого и что вы любите?
Этим летом усилилось давление новых уровней скрытой технологии управления сознанием, которая направлена на более сконцентрированные усилия военно-промышленного комплекса и включает в себя сотрудничество вооруженных сил человечества и многих группировок других измерений, управляющих секретной космонавтикой. - Статья Лизы Ренее Кого и что вы любите?

Наиболее эффективный способ охлаждения
Каждый любит в жаркий день выпить холодный напиток. Часто, чтобы его остудить, емкость с напитком ставят на лед. Действительно ли это самый эффективный способ охлаждения?

Инфракрасный пирометр – устройство и принцип работы
Современный инфракрасный пирометр измеряет силу теплового излучения, которое исходит от измеряемого объекта и лежит в интервале между длинами волн инфракрасного излучения и дневного света.




Оцените
Последние статьи

16.10.2015
История военных берцев
Берцы - вид военной обуви, который появился в 1944 году и до сих пор остаётся классикой обуви для военнослужащих по всему миру.

16.10.2015
Покупка автоподъемника – выгодное вложение денежных средств
Для проведения высотных работ покупка автоподъемника станет просто незаменимой. С его помощью можно выполнять поставленные задачи в самых труднодоступных местах, к которым добраться другим способом невозможно.

16.10.2015
Железные входные двери: критерии надежности
В настоящее время железные входные двери устанавливаются практически на каждое жилье – от квартир до частных домов.

15.10.2015
Фундамент на винтовых сваях и другие его разновидности
В основу свайного фундамента входят в качестве основных составляющих отдельные сваи. Потом их мастера перекрывают бетонными или железобетонными плитами.

15.10.2015
Лишение родительских прав отца ребенка
Когда доводится в суде, что ответчик, не имея уважительной причины, больше 6 месяцев не принимает участия в жизни малыша, не хочет выплачивать алименты и есть хоть какое-то документальное подтверждение, то тоже есть смысл говорить о возможном лишении родительских прав.

Партнёрские программы без санкций от поисковых систем
Начиная сотрудничать с какой-либо партнёрской программой, вы должны на сто процентов быть уверены, что не последуют санкции от поисковых систем и ваш сайт не потеряет позиции с посетителями.

Раскрутка сайтов
Раскрутка сайтов довольно сложный процесс и выполнять необходимо его постепенно, переходя от меньшего к большему.