Вирощування полуниці
Обзор: Полуниця - це дуже красива, універсальна ягода. Ця рослина не дуже прискіпливо до умов, в яких росте, і здатне плодоносити, навіть не маючи догляду за собою.
Рейтинг: 2 - количество голосов за статью Рейтинг: 5,0
Публикация: 18.08.2012, в категории "Сад и огород"
Просмотр: эта статья прочитана 6200 раз

Вирощування полуниці   Полуниця - це дуже красива, універсальна ягода. Ця рослина не дуже прискіпливо до умов, в яких росте, і здатне плодоносити, навіть не маючи догляду за собою. Ну а якщо їй цей догляд забезпечити, то вона буде приносити безліч великих, ароматних, смачних і корисних ягід. Незважаючи на всі удосконалюються технології вирощування полуниці багато дачників продовжують висаджувати цю чудову ягідну культуру у відкритий грунт. Це і дешевше і простіше. Вирощування полуниці у відкритому грунті навряд чи принесе величезні врожаї, але ягоди при такому методі вирощування завжди смачніші й приємні. У будь-якому випадку, якщо все зробити правильно, ви зможете поласувати полуницею влітку і заготовити варення на довгу українську та російську зиму. По-перше, вам потрібно вибрати сорт, а точніше 3-4 сорти полуниці.

 Вибирайте сорти з різним терміном дозрівання ягід, і ви зможете розтягнути отримання плодів на весь сезон. Висаджувати суницю краще всього на ту землю, де раніше росли зернові та бобові культури, так як вони непогано знезаражують грунт. Ні в якому разі не можна використовувати під полуницю землю після пасльонових (томати та картопля) і огірків і поряд з ними. При цьому грядку необхідно удобрити перегноєм. Якщо ви запланували посадку на літо, то добрива треба розпорошувати навесні. Якщо ж навесні, то удобрюйте грядку восени. Постарайтеся вибрати саме сонячне місце на вашому городі, так ви досягнете набагато більших врожаїв. При посадці простежте, щоб коріння не були оголені, а шия куща була над землею.

 Полуниця любить азотні добрива, однак при підгодівлі стежте, щоб вони не обпекли листя. Також важливо використовувати калійні та фосфорні мінеральні добрива ранньою весною і після збору плодів. Вирощування полуниці у відкритому грунті пов'язано з труднощами по боротьбі з бур'янами і шкідниками. Бур'яни необхідно прибирати вчасно і постійно, інакше це може позначитися на врожайності. Дуже популярний спосіб для боротьби з бур'янами та пересиханням грунту навколо рослин - це мульчування. Способів мульчування існує безліч, а вигода від їх застосування очевидна. Функцію мульчі можуть виконувати різні плівки, картон, тирсу, хвоя, солома та інше. Для боротьби з шкідниками в останній час найбільш модно і ефективно використовувати корисних комах - ентомофагів. Це дозволить вам не застосовувати ніякої хімії, яка може нашкодити рослинам і корисним комахам. Полуниця дуже не любить сухий грунт. Однак і перезволожувати її теж не можна. І те, і інше позначається на продуктивності рослин. Поливати полуницю потрібно в міру висихання грунту, робити це треба вранці і бажано дощовим методом, щоб не обпекти кущики. Турбота і уважність в даному випадку - це найголовніше.

 Хороший урожай залежить не тільки від правильного поливу і добрива грунту, але і від захисту його від шкідників. Птахи, кроти, миші полівки і цілий спектр комах - від яких просто спасу немає! Перше, на щастя можна розполохати ультразвуком або на крайній випадок завести пару кішок, які із задоволенням розженуть птахів і мишей з ділянки. Але ось що, ж робити з таким явищем як слимаки і равлики? До речі, останні, часом, перетворюються на справжній бич для полуниці, і що найприкріше - труїти урожай хімією теж не станеш. Для того щоб зробити вирощування полуниці в домашніх умовах простіше і без неприємних сюрпризів існує безліч різних народних способів. Найбільш поширений і безпечний для хімічного складу ягід спосіб - це збирати шкідників уручну. Ускладнюється даний метод тим, що полювати на слимаків необхідно щодня, інакше ваша полуниця буде неодмінно з'їдена. Щоб вилов був простіше між грядками можна створити спеціальні пастки. Наприклад, розкласти гілочки кропу, який привертає слимаків.

 Якщо ароматної зелені вам шкода, не менше полуниці неподалік від грядки покладіть шматок хвилястого шиферу, попередньо змочивши ділянку під ним водою. У спекотний полудень всі шкідники зберуться там, в пошуках прохолоди і ви з легкістю зможете їх усунути з ділянки. Чудової пасткою для слимаків та равликів може послужити пляшка з пивом, яке приманює шкідників навіть трохи краще самій домашньої грунтової полунички. На диво люблять слимаки і цитрусові, особливо грейпфрути, з шкірки яких можна зробити чудову пастку. Для цього розріжте грейпфрут надвоє і видаліть м'якоть плоду. У кожній з половинок зробіть отвір, покладіть на рівну поверхню куполом і залиште на ніч. Вранці під шкіркою зберуться ваші вороги, і ви з легкістю зможете від них позбавитися. До речі якщо крім городу ви займаєтеся розведенням птиці, равлики і слимаки стануть чудовою поживою для них. Однак це не означає, що потрібно випускати птаха на грядки, адже хоч вона і домашня, а любов до апетитним плодам для неї не чужа.

 Якщо щоденна збірка для вас скрутна, можна спробувати створити смугу перешкод на шляху равликів за допомогою яєчної шкаралупи, піску або тирси. Завдяки гострим і шорстким краях, перераховані кошти є надто неприємними для м'якотілих слимаків та в пошуках їжі вони обійдуть стороною і ділянку з полуничкою оточені такою насипом. Відзначимо, що посипати потрібно кожен кущ окремо, і неодмінно оновлювати захисний шар після дощу або поливу. На більшості садових ділянок в колишньому СРСР обов'язково присутній хоча б одна грядка з полуницею. Однак на великий урожай зазвичай мало хто розраховує. Для того, щоб отримати величезну кількість ягід за короткий сезон, необхідно просто жити в саду, доглядаючи за грядками. Тому найчастіше наші садівники розводять полуницю для розваги. Якщо ж ви хочете поставляти полуницю круглий рік для всієї своєї родини, а може навіть хочете заробляти на цьому гроші, то простими городніми грядками цього вам навряд чи добитися.

 Вирощування полуниці за голландською технологією дозволяє отримувати рясні врожаї полуниці хоч взимку і навіть у власній квартирі. Під голландської технологією зазвичай розуміється не тільки створення тепличних умов для ваших рослин. Це ще й сам метод висадки, поливу і добрива кущиків полуниці. Що стосується мікроклімату, то кімнатної температури (від 20 до 23 градусів) цілком достатньо для полуниці. Але найголовніше - це як вирощувати полуницю, що ж це за метод такий високопродуктивний? Для вирощування використовуються поліетиленові мішки, наповнені субстратом - сумішшю натуральних і синтетичних елементів, яка покликана замінити грунт. Поліетиленові мішки не пропускають воду, а в субстраті легше регулювати пропорції різних елементів, щоб полуниця отримувала рівно стільки корисних речовин, скільки їй потрібно. Такий поліетиленовий мішок не займає великої площі, він тягнеться вгору, створюючи вам зручності по догляду за полуницею і її збору. У мішку вам потрібно зробити отвори по всій його поверхні. Головне, щоб ці отвори знаходилися один від одного на відстані від 25 сантиметрів.

 У цих отворах робляться ямки і висаджується полунична розсада під кутом 45 градусів. Мабуть, найскладніше технічне дійство - це створення системи трубок для поливу і добрива вашої полуниці в мішках. Проте саме така система в подальшому значно скорочує трудовитрати і централізує весь догляд за полуницею. Сама схема реалізації такої системи трубок залежить від приміщення, в якому ви будете вирощувати вашу полуницю. Вирощування полуниці за голландською технологією припускає цілорічне отримання врожаю, тому вам потрібно організувати штучне освітлення ваших рослин. Світло вибраних вами ламп повинен максимально відповідати потребам полуниці. Якщо ви надумали завести велику плантацію, то важливо висаджувати полуницю порціями, щоб урожай не припав з усіх мішків на одне і той же час. На початку вашого шляху ви неминуче будете відчувати невдачі, але дуже скоро, навчившись на власних помилках, зможете організувати серйозний бізнес на основі полуниці.


Получить RSS Еще статьи по теме


 На главную страницу
Как Вы оцениваете эту статью?

Комментарии пользователей

Оставьте свои комментарии
Имя:
Адрес электронной почты:
Комментарии:
Insert Cancel
Полезная информация

14.10.2015
Подготовка к Вознесению. С чего начать?
Важная информация и инструменты, которые можно применять сразу сейчас! Попробуйте все, что считаете необходимым. Применяйте это в своем собственном темпе, однако, будьте последовательны и старательны, и вы почувствуете многие улучшения, такие как ментальное и эмоциональное освобождение. Статья Лизы Ренее С чего начать?

11.10.2015
Что такое Вознесение?
Это основное пособие для начинающих, в котором рассматриваются основное значение и механика «Вознесения» и обсуждаются различные симптомы, с которыми мы, как люди, можем столкнуться в процессе нашего развития. - - Статья Лизы Ренее Что такое Вознесение?

4.10.2015
Расшифровка кириллицы
Поистине, наша азбука дана нам Богом. Какой смысл несут буквы алфавита, размещенные в таблицу 7х7?

1.10.2015
Как вести себя, сталкиваясь в агрессией
Абсолютно железное правило в ситуациях, когда агрессивный человек или падшая сущность стремится вас запугать, состоит в том, чтобы всегда оставаться спокойным и сохранять хладнокровие. - Статья Лизы Ренее Как вести себя, сталкиваясь в агрессией

27.09.2015
Кого и что вы любите?
Этим летом усилилось давление новых уровней скрытой технологии управления сознанием, которая направлена на более сконцентрированные усилия военно-промышленного комплекса и включает в себя сотрудничество вооруженных сил человечества и многих группировок других измерений, управляющих секретной космонавтикой. - Статья Лизы Ренее Кого и что вы любите?

Наиболее эффективный способ охлаждения
Каждый любит в жаркий день выпить холодный напиток. Часто, чтобы его остудить, емкость с напитком ставят на лед. Действительно ли это самый эффективный способ охлаждения?

Инфракрасный пирометр – устройство и принцип работы
Современный инфракрасный пирометр измеряет силу теплового излучения, которое исходит от измеряемого объекта и лежит в интервале между длинами волн инфракрасного излучения и дневного света.




Оцените
Последние статьи

16.10.2015
История военных берцев
Берцы - вид военной обуви, который появился в 1944 году и до сих пор остаётся классикой обуви для военнослужащих по всему миру.

16.10.2015
Покупка автоподъемника – выгодное вложение денежных средств
Для проведения высотных работ покупка автоподъемника станет просто незаменимой. С его помощью можно выполнять поставленные задачи в самых труднодоступных местах, к которым добраться другим способом невозможно.

16.10.2015
Железные входные двери: критерии надежности
В настоящее время железные входные двери устанавливаются практически на каждое жилье – от квартир до частных домов.

15.10.2015
Фундамент на винтовых сваях и другие его разновидности
В основу свайного фундамента входят в качестве основных составляющих отдельные сваи. Потом их мастера перекрывают бетонными или железобетонными плитами.

15.10.2015
Лишение родительских прав отца ребенка
Когда доводится в суде, что ответчик, не имея уважительной причины, больше 6 месяцев не принимает участия в жизни малыша, не хочет выплачивать алименты и есть хоть какое-то документальное подтверждение, то тоже есть смысл говорить о возможном лишении родительских прав.

Партнёрские программы без санкций от поисковых систем
Начиная сотрудничать с какой-либо партнёрской программой, вы должны на сто процентов быть уверены, что не последуют санкции от поисковых систем и ваш сайт не потеряет позиции с посетителями.

Раскрутка сайтов
Раскрутка сайтов довольно сложный процесс и выполнять необходимо его постепенно, переходя от меньшего к большему.