Як вирощувати кавуни?
Обзор: Ви розумієте, що кавуни корисні для здоров'я і наважуєтеся почати їх самостійно вирощувати. Адже, кавун, який вирощений самостійно, обійдеться вам дешевше і користі від нього точно буде більше, адже ви точно знаєте, що він не містить нітратів.
Рейтинг: 3 - количество голосов за статью Рейтинг: 4,3
Публикация: 19.07.2012, в категории "Сад и огород"
Просмотр: эта статья прочитана 6203 раз

Як вирощувати кавуни?

кавуни   Ви розумієте, що кавуни корисні для здоров'я і наважуєтеся почати їх самостійно вирощувати. Адже, кавун, який вирощений самостійно, обійдеться вам дешевше і користі від нього точно буде більше, адже ви точно знаєте, що він не містить нітратів. Ви можете почати вирощувати кавуни для власного споживання, а можете затіяти на грунті кавунів невеликий кавуновий бізнес, коли будете займатися збутом кавуном. Що ви будете робити з вирощеним кавуном - це вирішувати вам. А ми спробуємо навчити вас вирощувати кавуни. Щоб виростити кавун смачним і соковитим потрібно створити для нього необхідні умови: хорошу освітленість від Сонця; теплий клімат; невелику вологість.

 І щоб забезпечити кавун теплотою на своїй дачі потрібно буде обзавестися теплицею. Хоча на півдні Росії теплиці не є необхідним атрибутом для вирощування кавунів. На півдні можна обійтися і без теплиць. І зовсім інша справа, коли ви живете на півночі Росії - для вирощування кавунів вам точно знадобляться теплиці. І якщо вирішили будувати теплицю, то потрібно розташувати її так, щоб вона не розташовувалася під деревами або кущами, адже кавунів потрібно світле місце. До вирощування кавунів на своїй ділянці краще підготуватися заздалегідь. Почати все робити з осені - підготувати парник, подбати про добриві грунту. Восени додати в грунт перегнилий гній, добре було б ще додати в грунт трохи скошеної трави. Гній і скошену траву перемішати і залишити все це до весни. Навесні грунт вже стане придатною для вирощування кавунів.

 І якщо ви будете садити щороку кавуни, то краще не робити це в одному місці. Краще міняти місця посадки цієї культури. А щоб було корисно для грунту, то на місці вирощування кавунів посадити на наступний рік пшеницю або кукурудзу. Коли настане весна, то настане час купувати насіння кавунів. А для цього доведеться походити по насіннєвим крамничкам, магазинам. Для дачних ділянок краще вибрати таке насіння кавунів, які не будуть довго дозрівати, але і не будуть відрізнятися швидким дозріванням (за винятком тих, які розташовані на Півдні Росії). Варто приділити увагу і тому, звідки насіння привезли. Так південні насіння не будуть готові до дозрівання в північних широтах. У нас є насіння, і настала за вікном весна ... Тепер можна починати садити кавуни. Так як садити в город відразу небезпечно (сильні заморозки вночі здатні все занапастити), то ми робимо розсаду. У горщиках вирощуємо кавуни не більше одного місяця.

 Краще, щоб горщики для розсади були діаметром в 12-15 см. Забороняється робити надрізи на насінні. Спочатку насіння вимочують у теплій воді (50 градусів за Цельсієм) протягом 10 хвилин. Потім їх продовжують тримати у воді до того часу, поки вони не наклюнутся. І після того, як насіння наклюнулісь необхідно їх посадити на глибину в 3-4 см в наші горщики. І нам потрібно буде чекати сходів кавунів, як і динь, і підтримувати необхідну температуру: 18 градусів за Цельсієм вночі та +23 градуси за Цельсієм вдень. Після появи сходів температуру і в денний, і в нічний період знижують до 18 градусів за Цельсієм. За пригоду 4 днів утримують температуру, як і раніше. Розсаду не треба прищипувати! Розсаду можна буде висадити в теплицю тоді, коли закінчаться весняні заморозки. А це зазвичай настає в кінці Весни. Добре б ще додати трохи гною в грунт, яка підготовлена для посадки кавунів.

 Додавати гній в грунт потрібно так, щоб не відбувався контакт кавуна з гноєм: спочатку перекопують землю і роблять грядку; в грядці по центру викопують канавку на 30-40 см в глибину і в неї засипають гній; після викопану канавку засипають звичайної землею. З боків від цієї канавки висаджують кавуни так, щоб не було більше 3 посадок на території в 1 квадратний метр. Після посадки кавунів можна почати активно їх поливати, адже кавуни люблять вологу. Але регулярний полив варто припинити тоді, коли ви помітите, щоб кавуни почали цвісти. Якщо ви не припините поливати кавуни, то вони дозріють і будуть не такими солодкими, якими могли б стати. Залишається тільки дочекатися часу, коли кавуни дозріють. Середній термін дозрівання кавунів дорівнює 70 дням - це часу достатньо, щоб кавуни виросли солодкими і соковитими.

 Але до того, як вони повністю дозріють потрібно піклуватися про них. У теплиці підтримувати температуру в 25-30 градусів за Цельсієм. Щоб кавун не упрів - днем потрібно теплицю відкривати, а вночі добре закривати, щоб не остудити. Потрібно стежити за вологістю в парнику. Про занадто великій вологості може сказати утворився конденсат. Кавуни не люблять великої вологості. Тому потрібно парник провітрювати, уникаючи конденсату. Щоб перевірити кавун на стиглість можете легко постукати по ньому. Про стиглому кавуні розповість дзвінкий, щільний звук.


Получить RSS Еще статьи по теме


 На главную страницу
Как Вы оцениваете эту статью?

Комментарии пользователей

Оставьте свои комментарии
Имя:
Адрес электронной почты:
Комментарии:
Insert Cancel
Полезная информация

14.10.2015
Подготовка к Вознесению. С чего начать?
Важная информация и инструменты, которые можно применять сразу сейчас! Попробуйте все, что считаете необходимым. Применяйте это в своем собственном темпе, однако, будьте последовательны и старательны, и вы почувствуете многие улучшения, такие как ментальное и эмоциональное освобождение. Статья Лизы Ренее С чего начать?

11.10.2015
Что такое Вознесение?
Это основное пособие для начинающих, в котором рассматриваются основное значение и механика «Вознесения» и обсуждаются различные симптомы, с которыми мы, как люди, можем столкнуться в процессе нашего развития. - - Статья Лизы Ренее Что такое Вознесение?

4.10.2015
Расшифровка кириллицы
Поистине, наша азбука дана нам Богом. Какой смысл несут буквы алфавита, размещенные в таблицу 7х7?

1.10.2015
Как вести себя, сталкиваясь в агрессией
Абсолютно железное правило в ситуациях, когда агрессивный человек или падшая сущность стремится вас запугать, состоит в том, чтобы всегда оставаться спокойным и сохранять хладнокровие. - Статья Лизы Ренее Как вести себя, сталкиваясь в агрессией

27.09.2015
Кого и что вы любите?
Этим летом усилилось давление новых уровней скрытой технологии управления сознанием, которая направлена на более сконцентрированные усилия военно-промышленного комплекса и включает в себя сотрудничество вооруженных сил человечества и многих группировок других измерений, управляющих секретной космонавтикой. - Статья Лизы Ренее Кого и что вы любите?

Наиболее эффективный способ охлаждения
Каждый любит в жаркий день выпить холодный напиток. Часто, чтобы его остудить, емкость с напитком ставят на лед. Действительно ли это самый эффективный способ охлаждения?

Инфракрасный пирометр – устройство и принцип работы
Современный инфракрасный пирометр измеряет силу теплового излучения, которое исходит от измеряемого объекта и лежит в интервале между длинами волн инфракрасного излучения и дневного света.




Оцените
Последние статьи

16.10.2015
История военных берцев
Берцы - вид военной обуви, который появился в 1944 году и до сих пор остаётся классикой обуви для военнослужащих по всему миру.

16.10.2015
Покупка автоподъемника – выгодное вложение денежных средств
Для проведения высотных работ покупка автоподъемника станет просто незаменимой. С его помощью можно выполнять поставленные задачи в самых труднодоступных местах, к которым добраться другим способом невозможно.

16.10.2015
Железные входные двери: критерии надежности
В настоящее время железные входные двери устанавливаются практически на каждое жилье – от квартир до частных домов.

15.10.2015
Фундамент на винтовых сваях и другие его разновидности
В основу свайного фундамента входят в качестве основных составляющих отдельные сваи. Потом их мастера перекрывают бетонными или железобетонными плитами.

15.10.2015
Лишение родительских прав отца ребенка
Когда доводится в суде, что ответчик, не имея уважительной причины, больше 6 месяцев не принимает участия в жизни малыша, не хочет выплачивать алименты и есть хоть какое-то документальное подтверждение, то тоже есть смысл говорить о возможном лишении родительских прав.

Партнёрские программы без санкций от поисковых систем
Начиная сотрудничать с какой-либо партнёрской программой, вы должны на сто процентов быть уверены, что не последуют санкции от поисковых систем и ваш сайт не потеряет позиции с посетителями.

Раскрутка сайтов
Раскрутка сайтов довольно сложный процесс и выполнять необходимо его постепенно, переходя от меньшего к большему.