Як лікувати нежить?
Обзор: Ніхто не любить хворіти. Але хвороба - це не є погано. Навпаки, вона, в деякій мірі, несе благо для нас. Так як хвороба сигналізує нам про те, що організм не в порядку, що він засмічений, і що потрібно його лікувати.
Рейтинг: 1 - количество голосов за статью Рейтинг: 5,0
Публикация: 23.07.2012, в категории "Полезные советы"
Просмотр: эта статья прочитана 4318 раз

Як лікувати нежить?

лікувати нежить  Ніхто не любить хворіти. Але хвороба - це не є погано. Навпаки, вона, в деякій мірі, несе благо для нас. Так як хвороба сигналізує нам про те, що організм не в порядку, що він засмічений, і що потрібно його лікувати. І за допомогою хвороби організм намагається впоратися з інфекцією. Отже, ми говоримо про нежить і про те, як його лікувати. Нежить - це таке простудне захворювання, яке може виникнути в будь-який час року. Тут багато залежить від сили вашого імунітету. Якщо він сильний, то існує менша можливість заразитися нежиттю.

 Але навіть, якщо при сильному імунітеті виникне нежить, то він швидко і пройде, тому що організм швидко впоратися з інфекцією. А от тим, у кого імунітет слабкий, доведеться запастися терпінням і боротися з цією сопляной революцією в носі цілий тиждень, а іноді й більше. (Нежить зазвичай триває 7 днів.)

 Що відбувається під час нежитю з носом?
Від нежитю запалюються слизисті оболонки носа, розвивається набряк, в носі збільшується вироблення слизу. Слиз може річкою текти через ніс, а з часом може просто перекрити носові проходи, і нам доведеться почати дихати ротом. Тут є і хороший ефект. Завдяки збільшенню обсягу слизу наш організм за допомогою неї позбавляється від токсинів. І сякаючись, ми позбавляємо себе від непотрібної слизу, і таким чином, відбувається очищення. Слиз нашому організму не потрібна, тому й втягувати її в себе не варто. Слиз - це і є соплі.

 Є продукти харчування, які збільшують слиз в організмі. Тому під час нежитю рекомендується виключити їх з харчування або їсти поменше. Підвищену слиз викликають такі продукти, як: молочні і борошняні продукти, м'ясо.

Чи завжди потрібно лікувати нежить?
Начебто, якщо не лікувати нежить, то він сам пройде через пару днів, а може і через тиждень. Чи завжди варто займатися лікуванням цього простудного захворювання? Щоб уникнути ускладнень - нежить потрібно лікувати завжди. Адже не у всіх імунітет настільки сильний, щоб легко впоратися з цим застудою. Іноді простий нежить може навіть привести до виникнення інших форм хронічних захворювань - до появи гаймориту; запалення може перекинутися на середнє вухо або на лобові пазухи. А це вже не просто нежить, а набагато більш серйозні захворювання.

Коли лікувати нежить?
Краще всього починати лікувати нежить відразу ж, як він виник. Тоді ви швидше з ним впораєтеся. Є деякі симптоми, які здатні сказати про насування нежиті і дорослі люди, які ні разу за своє життя хворіли нежиттю, знають про дані симптоми. В цей час сопель немає, а починає боліти голова і в носі починає «крутити».

Як лікувати нежить?
Можна для лікування нежиті використовувати противірусні ліки, з яких найпопулярніші - Арбідол і Анаферон. Плюси противірусних ліків в тому, що вони пригнічують розвиток вірусу і стимулює захисні сили організму на боротьбу з вірусами. Для того, щоб придушити вірус, можна використовувати засоби, які виростила сама природа - це цибуля і часник. У цих речовинах, створених самою природою, містяться фітонциди, які добре пригнічують розвиток вірусу. Можна трохи попоїсти ці продукти, але не обов'язково є їх тоннами. А можна просто розрізати навпіл цибулину і гарненько над нею подихати. Коли ви будете дихати над цибулиною, то в горлі і носі з'явиться невелике печіння - це нормальне явище. Під час цієї процедури не забудьте примружитися або прикрити очі чимось, щоб не сильно розплакатися перед цибулею або часником. Можете розкласти нарізаний лук по кімнаті, але тут ефект буде не такий великий, порівняно з диханням над цибулею або вживанням лука. Якщо ж вам неприємний запах цибулі, то доведеться відмовитися від його використання.

Чи використовувати аерозолі (краплі) від нежиті?
Аерозолі, завдяки судинозвужувального дії, позбавляють людину на деякий час від нежиті. Судини в носі звужуються, спадає набряк і ніс звільняється від слизу. Кілька годин людина зможе спокійно дихати. А потім нежить знову прийде. Тобто, аерозолі (краплі) від нежиті не позбавляють людину повністю від нежиті, а просто на якийсь час не дають слизу текти з носа. І використовувати аерозолі часто не варто, тому що можна втратити чарівність. Якщо часто використовувати аерозолі, то слизова оболонка може почати сохнути постійно, і тоді доведеться лікувати нове захворювання. Аерозоль слід використовувати тільки в екстрених випадках, наприклад, коли нестерпно себе відчуваєте або вам потрібно бути терміново у формі. Не рекомендується використовувати аерозоль понад 1-2 разів на тиждень.

Використовуємо народні засоби від нежитю.
Краплі на основі натуральних олій можна використовувати при нежиті замість аерозолів. Добре допомагають краплі, в яких міститься евкаліптова або ялицеве масло. Ці масла, впливаючи на ніс, зменшують кількість виділеної слизу і мають бактерицидну дію. Прогрівання носа. Цей спосіб знімає набряк. Беремо маленький мішечок, в який поміщаємо прогартовану на сухій сковорідці велику сіль. Замість мішечка можна використовувати чисту ганчірку або дитячі носовички. Мішечок з нагрітою сіллю кладемо собі на ніс, на перенісся. Замість мішечка з сіллю можна покласти собі на ніс прогріте варене яйце. Перебуваєте в теплі і використовуйте тепло. Якщо ви застудилися і захворіли нежиттю, то вкрай важливо не переохолоджуватися і знаходитися в теплі. При появі нежиті корисно пропарити ноги. Можна спати в носках, в які насипте гірчиці.

 Можна приймати теплі ванни з морською сіллю. Прогрівання грудей за допомогою картоплі - це ще один народний засіб позбавлення від нежиті за допомогою тепла. Варимо велику картоплю в мундирі, потім розрізаємо її вздовж і кладемо на кілька шарів газети, які ми поклали собі на груди, і зверху все це прикриваємо чимось теплим. У міру остигання картоплі виймаємо листи газети. Прогрівання за допомогою картоплі займає 20 хвилин. Вітамін C - зміцнить імунну систему, і ви швидше оздоровитися, якщо будете його вживати. Його багато в цитрусових - в лимоні, апельсині. Можна вживати аскорбінову кислоту, яка також містить вітамін C. Іноді нежить може бути викликаний не переохолодженням організму, а алергією на якийсь продукт, шкіру тварин, пилок рослини. Такий нежить називають алергічним, і він може бути цілий рік.

 Тут все залежить від предмета, який викликає алергію. Так під час цвітіння рослини, який викликають алергію, така людина буде страждати алергічним нежиттю. За лікуванням у разі алергійного нежитю потрібно звертатися до лікаря-алерголога - він зможе виявити причину нежиті і призначити відповідне лікування. Лікуйте нежить на ранніх стадіях, і тоді вам не доведеться з ним довго мучитися! Будьте здорові!


Получить RSS Еще статьи по теме


 На главную страницу
Как Вы оцениваете эту статью?

Комментарии пользователей

Оставьте свои комментарии
Имя:
Адрес электронной почты:
Комментарии:
Insert Cancel
Полезная информация

14.10.2015
Подготовка к Вознесению. С чего начать?
Важная информация и инструменты, которые можно применять сразу сейчас! Попробуйте все, что считаете необходимым. Применяйте это в своем собственном темпе, однако, будьте последовательны и старательны, и вы почувствуете многие улучшения, такие как ментальное и эмоциональное освобождение. Статья Лизы Ренее С чего начать?

11.10.2015
Что такое Вознесение?
Это основное пособие для начинающих, в котором рассматриваются основное значение и механика «Вознесения» и обсуждаются различные симптомы, с которыми мы, как люди, можем столкнуться в процессе нашего развития. - - Статья Лизы Ренее Что такое Вознесение?

4.10.2015
Расшифровка кириллицы
Поистине, наша азбука дана нам Богом. Какой смысл несут буквы алфавита, размещенные в таблицу 7х7?

1.10.2015
Как вести себя, сталкиваясь в агрессией
Абсолютно железное правило в ситуациях, когда агрессивный человек или падшая сущность стремится вас запугать, состоит в том, чтобы всегда оставаться спокойным и сохранять хладнокровие. - Статья Лизы Ренее Как вести себя, сталкиваясь в агрессией

27.09.2015
Кого и что вы любите?
Этим летом усилилось давление новых уровней скрытой технологии управления сознанием, которая направлена на более сконцентрированные усилия военно-промышленного комплекса и включает в себя сотрудничество вооруженных сил человечества и многих группировок других измерений, управляющих секретной космонавтикой. - Статья Лизы Ренее Кого и что вы любите?

Наиболее эффективный способ охлаждения
Каждый любит в жаркий день выпить холодный напиток. Часто, чтобы его остудить, емкость с напитком ставят на лед. Действительно ли это самый эффективный способ охлаждения?

Инфракрасный пирометр – устройство и принцип работы
Современный инфракрасный пирометр измеряет силу теплового излучения, которое исходит от измеряемого объекта и лежит в интервале между длинами волн инфракрасного излучения и дневного света.




Оцените
Последние статьи

16.10.2015
История военных берцев
Берцы - вид военной обуви, который появился в 1944 году и до сих пор остаётся классикой обуви для военнослужащих по всему миру.

16.10.2015
Покупка автоподъемника – выгодное вложение денежных средств
Для проведения высотных работ покупка автоподъемника станет просто незаменимой. С его помощью можно выполнять поставленные задачи в самых труднодоступных местах, к которым добраться другим способом невозможно.

16.10.2015
Железные входные двери: критерии надежности
В настоящее время железные входные двери устанавливаются практически на каждое жилье – от квартир до частных домов.

15.10.2015
Фундамент на винтовых сваях и другие его разновидности
В основу свайного фундамента входят в качестве основных составляющих отдельные сваи. Потом их мастера перекрывают бетонными или железобетонными плитами.

15.10.2015
Лишение родительских прав отца ребенка
Когда доводится в суде, что ответчик, не имея уважительной причины, больше 6 месяцев не принимает участия в жизни малыша, не хочет выплачивать алименты и есть хоть какое-то документальное подтверждение, то тоже есть смысл говорить о возможном лишении родительских прав.

Партнёрские программы без санкций от поисковых систем
Начиная сотрудничать с какой-либо партнёрской программой, вы должны на сто процентов быть уверены, что не последуют санкции от поисковых систем и ваш сайт не потеряет позиции с посетителями.

Раскрутка сайтов
Раскрутка сайтов довольно сложный процесс и выполнять необходимо его постепенно, переходя от меньшего к большему.