Як позбутися вошей?
Обзор: Воші (воша) - це кровоссальні паразити, які живуть на людину або інших ссавців. Харчуються воші кров'ю господаря. Воші не здатні далеко стрибати як блохи, але зате вони швидко бігають.
Рейтинг: 9 - количество голосов за статью Рейтинг: 4,1
Публикация: 20.07.2012, в категории "Полезные советы"
Просмотр: эта статья прочитана 10991 раз

Як позбутися вошей?

Воші (воша)  Воші (воша) - це кровоссальні паразити, які живуть на людину або інших ссавців. Харчуються воші кров'ю господаря. Воші не здатні далеко стрибати як блохи, але зате вони швидко бігають. Це відмітна властивість (швидкий біг) дозволяє їм швидко перебиратися від одного місця до іншого. Наприклад, при зіткненні з волоссям людини, у якої водяться воші, вони можуть швидко перебігти на вашу голову. Існує сотні видів вошей, але особливо виділяють три види: головні, платтяні та лобкові воші. Головні заводяться в голові, мешкають у волосяному покриві.

 Платтяні мешкають в одязі, яка тісно стикається зі шкірою людини. Лобкові воші живуть в лобкової зоні, а також на віях, під пахвами, в бровах. Воші досягають невеликого розміру - від 0.5 мм до 6 мм. Погодьтеся, що помітити воша, розміром в 0.5 -1 мм дуже складно. Симптоми появи вошей (як визначити, що завелися воші)? Існує кілька способів. Але основний симптом - це відчуття печіння, подразнення, свербежу. Коли воша проколює шкіру, щоб попити крові - ми відчуваємо печіння. Також є вторинні ознаки того, що у вас завелася воша. Це поява на шкірі червоних маленьких плям (це місця укусу), а також безлічі білих утворень (це дрібні білі яйця вошей, за допомогою яких вони розмножуються). Яйця вошей називають гнидами. І з відкладених яєць протягом 7-10 днів виводиться потомство. Живуть воші в середньому 38 днів.

Як можна заразитися вошами (гнидами, вошью)?
Заразитися вошами можна при контакті з людиною, яка заражений вошами, або при контакті з річчю, якою користувався чоловік, на якому оселилися дані паразити. Наприклад, при користуванні чужим гребінцем, чужим рушником. Дуже часто вошами заражаються діти в дитячих садках, оскільки вони постійно між собою контактують. І якщо в дитячому садку з'явиться людина, хвора вошами, то ними можуть заразитися багато дітей. Тому за здоров'ям дітей вихователям дитячих садків потрібно стежити дуже ретельно, щоб випадковим чином, не з'явився серед дітей дитина, яка заражений вошами. Адже від однієї дитини можуть заразитися все. Існує думка, що воші в основному мешкають на людях, які не стежать за собою, на грязнуля, на бомжів. Але це зовсім не так.

 Вони можуть оселитися абсолютно на будь-якій людині. І ваша чиста шкіра для них, навпаки, буде благом, оскільки ніяка бруд і сальні виділення на шкірі, не будуть їм заважати насититися вашою кров'ю. Великої шкоди від укусів вошей немає. Ну, вип'ють трохи вашої крові і все. За винятком випадків, якщо вам попалися особливі воші, які є переносниками того чи іншого захворювання. Правда навіть усвідомлювати щось хтось п'є вашу кров - це неприємно почуття. Та й якщо ви помітите вошей, то краще позбавитися від них швидше, інакше їх дуже багато може розплодитися, і ваше тіло буде страждати від їх укусів. Педикульоз - так називають вошивість. Цим словом позначають, що у вас завелися воші.

Як позбутися вошей?
Зараз багато засобів і ліки від вошей можна придбати в аптеці. Правда воші добре пристосовуються до мінливих умов, тому здатні вони пристосуватися і до нових засобів, ліків, що застосовуються проти них. Найпоширеніші кошти від педикульозу наступні:
-Спеціальний шампунь, за допомогою якого ви станете мити волосся (якщо у вас завелися головні воші);
-Такі кошти від вошей, як Медіфокс і Ніттифор. Медіфокс в розбавленому вигляді наноситься на голову з використанням тампона, а потім змивається шампунем. Ніттифор наноситься на голову, після чого вам протягом 40 хвилин потрібно ходити з косинкою на голові, а потім змиваєте розчин Ніттифор милом і вичісує гнид.
-Прополіс, борна мазь, бутадіон.

Позбутися від вошей можна і народними способами:
-Використання гасу або оцту. Якийсь з цих коштів наноситься на голову, після голову покривають поліетиленовим пакетом на 30 хвилин. Але у цього кошти є істотні мінуси: залишається специфічний запах; волосся стає слабкішим і робляться більш тьмяними і ламкими.
-Від вошей використовують ефірні олії чайного дерева, лаванди, журавлинний сік, дустовое або дігтярне мило.

 Якщо воші у вас завелися на голові, то дуже ефективний спосіб - це постригтися наголо. Але через те, щоб доведеться деякий час ходити лисими, не всі наважуються на цей крок. Жінкам, які люблять фарбувати волосся, на допомогу прийде фарба для волосся. Перекис водню здатна гарненько розправитися з цими паразитами (вошами). Якщо у вас завелася платтяна воша, то потрібно розібратися з одягом - гарненько її попрати, а потім висушити на сонці. А після ретельно пропрасувати праскою. Воші гинуть при дії високих температур. Тому рекомендуються прати одяг гарячою водою, сушити одяг під впливом сонячних променів, а також на всякий випадок ретельно прасувати її гарячий праскою.

 Якщо немає можливості випрати одяг, м'які іграшки, то її або їх слід на 24 години покласти в холодильник (в морозилку). Щоб позбутися від лобкової воші можна все збрити, а потім використовувати якийсь засіб: педелін чи будь-яке інше засіб з аптеки, яке допомагає при педикульозі; можна використовувати борну мазь; продезінфікувати 10% білої ртутної маззю. Якщо воші на віях або бровах, то можна видалити їх своїми нігтями (це не складно).


Получить RSS Еще статьи по теме


 На главную страницу
Как Вы оцениваете эту статью?

Комментарии пользователей

Оставьте свои комментарии
Имя:
Адрес электронной почты:
Комментарии:
Insert Cancel
Полезная информация

14.10.2015
Подготовка к Вознесению. С чего начать?
Важная информация и инструменты, которые можно применять сразу сейчас! Попробуйте все, что считаете необходимым. Применяйте это в своем собственном темпе, однако, будьте последовательны и старательны, и вы почувствуете многие улучшения, такие как ментальное и эмоциональное освобождение. Статья Лизы Ренее С чего начать?

11.10.2015
Что такое Вознесение?
Это основное пособие для начинающих, в котором рассматриваются основное значение и механика «Вознесения» и обсуждаются различные симптомы, с которыми мы, как люди, можем столкнуться в процессе нашего развития. - - Статья Лизы Ренее Что такое Вознесение?

4.10.2015
Расшифровка кириллицы
Поистине, наша азбука дана нам Богом. Какой смысл несут буквы алфавита, размещенные в таблицу 7х7?

1.10.2015
Как вести себя, сталкиваясь в агрессией
Абсолютно железное правило в ситуациях, когда агрессивный человек или падшая сущность стремится вас запугать, состоит в том, чтобы всегда оставаться спокойным и сохранять хладнокровие. - Статья Лизы Ренее Как вести себя, сталкиваясь в агрессией

27.09.2015
Кого и что вы любите?
Этим летом усилилось давление новых уровней скрытой технологии управления сознанием, которая направлена на более сконцентрированные усилия военно-промышленного комплекса и включает в себя сотрудничество вооруженных сил человечества и многих группировок других измерений, управляющих секретной космонавтикой. - Статья Лизы Ренее Кого и что вы любите?

Наиболее эффективный способ охлаждения
Каждый любит в жаркий день выпить холодный напиток. Часто, чтобы его остудить, емкость с напитком ставят на лед. Действительно ли это самый эффективный способ охлаждения?

Инфракрасный пирометр – устройство и принцип работы
Современный инфракрасный пирометр измеряет силу теплового излучения, которое исходит от измеряемого объекта и лежит в интервале между длинами волн инфракрасного излучения и дневного света.




Оцените
Последние статьи

16.10.2015
История военных берцев
Берцы - вид военной обуви, который появился в 1944 году и до сих пор остаётся классикой обуви для военнослужащих по всему миру.

16.10.2015
Покупка автоподъемника – выгодное вложение денежных средств
Для проведения высотных работ покупка автоподъемника станет просто незаменимой. С его помощью можно выполнять поставленные задачи в самых труднодоступных местах, к которым добраться другим способом невозможно.

16.10.2015
Железные входные двери: критерии надежности
В настоящее время железные входные двери устанавливаются практически на каждое жилье – от квартир до частных домов.

15.10.2015
Фундамент на винтовых сваях и другие его разновидности
В основу свайного фундамента входят в качестве основных составляющих отдельные сваи. Потом их мастера перекрывают бетонными или железобетонными плитами.

15.10.2015
Лишение родительских прав отца ребенка
Когда доводится в суде, что ответчик, не имея уважительной причины, больше 6 месяцев не принимает участия в жизни малыша, не хочет выплачивать алименты и есть хоть какое-то документальное подтверждение, то тоже есть смысл говорить о возможном лишении родительских прав.

Партнёрские программы без санкций от поисковых систем
Начиная сотрудничать с какой-либо партнёрской программой, вы должны на сто процентов быть уверены, что не последуют санкции от поисковых систем и ваш сайт не потеряет позиции с посетителями.

Раскрутка сайтов
Раскрутка сайтов довольно сложный процесс и выполнять необходимо его постепенно, переходя от меньшего к большему.