Про особливості догляду за карликовими деревами в саду
Обзор: Чи можна виправити нахил дерева? Можна. Для цього з трьох сторін забивають у грунт кілки під кутом 40-45 °. Потім штамб ближче до скелетних гілок обгортають товстої гумою або мішковиною, накладають на неї дріт або товсту мотузку.
Рейтинг: 2 - количество голосов за статью Рейтинг: 5,0
Публикация: 15.07.2013, в категории "Сад и огород"
Просмотр: эта статья прочитана 1508 раз

Про особливості догляду за карликовими деревами в саду

особливості догляду за карликовими деревами в садуЧи можна виправити нахил дерева?
Можна. Для цього з трьох сторін забивають у грунт кілки під кутом 40-45 °. Потім штамб ближче до скелетних гілок обгортають товстої гумою або мішковиною, накладають на неї дріт або товсту мотузку, захлеснув один кінець за кіл, за другий кінець дріт обережно натягують доти, поки штамб не придбає вертикальне положення. Після цього на коле закріплюють другий кінець дроту або мотузки. Чим викликається і як зупинити сильне зростання слаборослих дерев у другій половині літа? Іноді високі дози основних добрив разом з надлишком вологи в ґрунті призводять до щорічного сильному росту. При цьому квіткові бруньки на дереві не закладаються і воно не плодоносить, зимостійкість його знижується. У таких випадках на один-два роки на пристовбурних колах доцільно висіяти сидерати. Трави помітно знизять надлишок поживних речовин і вологи в шарі.

Чи можна під карликові дерева висаджувати які не будь інші культури?
Ні. Це пригнічує кореневу систему слаборослих дерев. Особливо небезпечно це робити на бідних ґрунтах для дерев з рясним врожаєм, а також у тому випадку, якщо на ділянці немає достатньої кількості води для поливу в разі посухи. Припустимо посів бобових культур в пристовбурні кола, тому що вони збагачують грунт азотом.

Як видалити поросль, якщо вона з'явилася під карликовим деревом?
Поросль під деревом зазвичай рекомендується видалити. Для цього пізно восени відкопують грунт навколо порослевого втечі і, знайшовши місце його відростання від штамбів або кореня, зрізують садовим ножем на кільце весь втечу. У чому особливість кореневої системи слаборослих дерев? У слаборослих дерев коріння займають менший об'єм ґрунту і знаходяться у верхніх шарах. Основна маса коренів у дерева, прищепленого на важких глинистих ґрунтах залягає в шарі 15-45 см, а у дерева на парадизку - в шарі 5-30 см. Неглибоко залягає коренева система слаборослих дерев швидше реагує на внесення органічних і мінеральних добрив , особливо у вигляді рідкої підгодівлі, на літні поливи. Однак таке розташування кореневої системи має і негативні сторони - в безсніжні суворі зими коріння підмерзають. Для оберігання коріння від вимерзання грунт під слаборослих деревами треба мульчувати.

На яку глибину обробляють грунт під слаборослих деревами?
У дерев, щеплених на парадизку, щоб менше пошкоджувати коріння, грунт перекопують у штамба обережно на глибину 3-5 см, а по проекції крони - на 10-15 см. У дерев, щеплених на дусен - відповідно на 5-10 і 15 -18 см. Така глибина обробки рекомендується для важких і середньо суглинистих ґрунтів. На піщаних ґрунтах коренева система як у парадизок, так і у дусен проникає в глибші шари ґрунту, тому глибину обробки на цих ґрунтах можна збільшити на 3-5 см.

Чи можна застосовувати гербіциди на пристовбурних колах під слаборослих деревами?
У зв'язку з тим, що коренева система слаборослих дерев залягає більш поверхнево, застосовувати гербіциди небажано, особливо в аматорському саду, де багато інших культур.

В яких дозах треба вносити добрива під слаборослі дерева?
Карликові і напів карликові плодові дерева в порівнянні з сильнорослі більш вимогливі до основних елементів живлення. Під слаборослі дерева вносять ті ж добрива, що і під сильнорослі, але дози їх збільшують на 10-15%. Вносити добрива треба на глибину залягання основної маси коренів (в межах проекції крони).

Як захистити від вимерзання кореневу систему карликових дерев?
Для захисту коренів від вимерзання в безсніжні зими грунт пристовбурного кола мульчують - покривають шаром якого-небудь матеріалу, погано проводить тепло, наприклад, тирсою, торфом, гноєм в кілька шарів. Менш придатні полова, багаття, так як в них гніздяться миші. Шар в 7-10 см забезпечує збереження коренів в найсуворішу зиму. Щоб не перешкоджати зволоженню ґрунту осінніми дощами, краще починати мульчувати після перших морозів. Якщо до настання сильних морозів випав сніг, мульчувати не треба. У випадку укриття всього пристовбурного кола навесні потрібно якомога раніше зняти мульчу, щоб не перешкоджати відтаванню і прогріванню ґрунту.

Чи треба слаборослі дерева білити на зиму для захисту від опіків?

Побілку треба зробити восени якомога пізніше з таким розрахунком, щоб осінні дощі її не змили. Щоб приготувати білення, беруть по 2 кг вапна і глини і розводять їх у 10 л води.

Чи треба протягом зими підсипати сніг до слаборослих деревах?
Треба, особливо якщо очікуються сильні морози. Для укриття штамба і підстави скелетних суччя сніг беруть в таких місцях, щоб не оголяти грунт на пристовбурних кругах плодових і ягідних культур.

Як оберегти від поломів снігом надземну частину карликового дерева в зимовий час?

У зимовий час у молодих карликових і напів карликових дерев часто обламуються основні гілки під вагою осідає снігу. Щоб запобігти підлогою, в перші роки після посадки можна стягувати основні скелетні гілки прядив'яної мотузкою. Щільний шар снігу навесні при осіданні можна зруйнувати кілком або звичайними вилами. Щоб уникнути полома основних гілок (прихованих під снігом) до дерева треба підходити тільки на лижах. Іноді з осені над цінними сортами з ломкою деревиною ставлять високі кілки у вигляді піраміди. У цьому випадку сніжний наст при осіданні сам руйнується.


Получить RSS Еще статьи по теме


 На главную страницу
Как Вы оцениваете эту статью?

Комментарии пользователей

Оставьте свои комментарии
Имя:
Адрес электронной почты:
Комментарии:
Insert Cancel
Полезная информация

14.10.2015
Подготовка к Вознесению. С чего начать?
Важная информация и инструменты, которые можно применять сразу сейчас! Попробуйте все, что считаете необходимым. Применяйте это в своем собственном темпе, однако, будьте последовательны и старательны, и вы почувствуете многие улучшения, такие как ментальное и эмоциональное освобождение. Статья Лизы Ренее С чего начать?

11.10.2015
Что такое Вознесение?
Это основное пособие для начинающих, в котором рассматриваются основное значение и механика «Вознесения» и обсуждаются различные симптомы, с которыми мы, как люди, можем столкнуться в процессе нашего развития. - - Статья Лизы Ренее Что такое Вознесение?

4.10.2015
Расшифровка кириллицы
Поистине, наша азбука дана нам Богом. Какой смысл несут буквы алфавита, размещенные в таблицу 7х7?

1.10.2015
Как вести себя, сталкиваясь в агрессией
Абсолютно железное правило в ситуациях, когда агрессивный человек или падшая сущность стремится вас запугать, состоит в том, чтобы всегда оставаться спокойным и сохранять хладнокровие. - Статья Лизы Ренее Как вести себя, сталкиваясь в агрессией

27.09.2015
Кого и что вы любите?
Этим летом усилилось давление новых уровней скрытой технологии управления сознанием, которая направлена на более сконцентрированные усилия военно-промышленного комплекса и включает в себя сотрудничество вооруженных сил человечества и многих группировок других измерений, управляющих секретной космонавтикой. - Статья Лизы Ренее Кого и что вы любите?

Наиболее эффективный способ охлаждения
Каждый любит в жаркий день выпить холодный напиток. Часто, чтобы его остудить, емкость с напитком ставят на лед. Действительно ли это самый эффективный способ охлаждения?

Инфракрасный пирометр – устройство и принцип работы
Современный инфракрасный пирометр измеряет силу теплового излучения, которое исходит от измеряемого объекта и лежит в интервале между длинами волн инфракрасного излучения и дневного света.




Оцените
Последние статьи

16.10.2015
История военных берцев
Берцы - вид военной обуви, который появился в 1944 году и до сих пор остаётся классикой обуви для военнослужащих по всему миру.

16.10.2015
Покупка автоподъемника – выгодное вложение денежных средств
Для проведения высотных работ покупка автоподъемника станет просто незаменимой. С его помощью можно выполнять поставленные задачи в самых труднодоступных местах, к которым добраться другим способом невозможно.

16.10.2015
Железные входные двери: критерии надежности
В настоящее время железные входные двери устанавливаются практически на каждое жилье – от квартир до частных домов.

15.10.2015
Фундамент на винтовых сваях и другие его разновидности
В основу свайного фундамента входят в качестве основных составляющих отдельные сваи. Потом их мастера перекрывают бетонными или железобетонными плитами.

15.10.2015
Лишение родительских прав отца ребенка
Когда доводится в суде, что ответчик, не имея уважительной причины, больше 6 месяцев не принимает участия в жизни малыша, не хочет выплачивать алименты и есть хоть какое-то документальное подтверждение, то тоже есть смысл говорить о возможном лишении родительских прав.

Партнёрские программы без санкций от поисковых систем
Начиная сотрудничать с какой-либо партнёрской программой, вы должны на сто процентов быть уверены, что не последуют санкции от поисковых систем и ваш сайт не потеряет позиции с посетителями.

Раскрутка сайтов
Раскрутка сайтов довольно сложный процесс и выполнять необходимо его постепенно, переходя от меньшего к большему.