Поради садівників
Обзор: Які є протипоказання до масла волоського горіха? Як виростити розсаду помідор?
Рейтинг: 2 - количество голосов за статью Рейтинг: 5,0
Публикация: 19.08.2012, в категории "Сад и огород"
Просмотр: эта статья прочитана 11413 раз

Поради садівників

Поради садівниківЯкі є протипоказання до масла волоського горіха?
Догляд за юкою не потребує великих зусиль.
Як виростити розсаду помідор?
Як вибрати посадкову картоплю?
Як замочувати насіння огірків
Земля для суниці повинна бути правильною
Як зберігати часник в домашніх умовах
Кілька порад з вирощування огірків в теплиці
Як правильно підв'язувати помідори
Попелиця на смородині, як позбавитися?
Чому жовтіє цибулю?
Розмноження ремонтантної малини, правила і секрети
Як вибрати картоплю на посадку?
Живцювання смородини
Вирощування цибулі Ексібішен за допомогою насіння
Чому жовтіє листя у часнику при вирощуванні?
Як садити цибулю на голівку?
Поради, як підготувати картоплю до посадки
Догляд за полуницею після зими/
Рання картопля Жуковський - пісня смаку!
Як зберігати цибулю і чим корисний лофант?


Як зберігати цибулю і чим корисний лофант

Лук якого сорту добре зберігається до весни? У нас ніяк не виходить, щоб цибулини не почали рости в ящиках. Чемпіонами по лежкості можуть вважатися сорти цибулі Маяк і Алмадон. Перший - пізньостиглий, з вишневого кольору приплющеними цибулинами вагою до 70 г. Другий - середньостиглий, з більш великими цибулинами (до 150 г) жовто-оранжевого кольору, сорт дуже урожайний. Обидва сорти вирощують за один сезон з чорнушки. Красивий лофант - нічого не заперечиш. Але кажуть, ще й дуже корисний. Чим саме він так цінний? Лофант на ділянці очищає повітря, насичує його ароматом. Крім того, навіть зрізаний букет в кімнаті наводить порядок: вбиває своїми фітонцидами хвороботворні мікроби. А ще він привертає комах-запилювачів, і його доцільно вирощувати біля овочевих грядок. Як лікарська рослина лофант сприяє лікуванню дихальних шляхів, шлунково-кишкового тракту, печінки, нервових розладів.

Рання картопля Жуковський - пісня смаку!
Картопелька - бажаний гість на будь-якому столі. Це невід'ємна частина раціону кожної людини. Цей продукт доступний і популярний, вирощується повсюдно, але при цьому існує великий кількість сортів картоплі. Одним з перспективних ранніх сортів є рання картопля Жуковський. Опис картоплі Жуковського. Виведений російськими агрономами. Дуже раннього дозрівання, готовий до вживання через 55-60 днів після висаджування. Відноситься до так званих «рожевим» сортам. Картопля цього сорту стійкий до більшості хвороб: парші, фітофторозу та іншим, а також дуже добре зберігається. Бульби овальної форми, гладка шкірка і не темніють при різанні м'якоть - все це робить Жуковський бажаним гостем на будь-якому столі. Найголовніше, заради чого прагнуть всі садівники і агрономи - це смакові якості. Так от, у Жуковського з цим все в порядку. Смакові якості цього картоплі чудові. При обробці цієї картоплі в кулінарії практично відсутні відходи. А при вживанні в їжу ви повною мірою відчуєте смак ранньої картоплі Жуковський. Смачного!

Догляд за полуницею після зими
Плоди суниці - є дієтичним продуктом харчування, втамовують спрагу, збуджують апетит, покращують травлення. Свіжі ягоди, корисні при гіпертонічних хворобах, та й взагалі, одна з найсмачніших ягід. Полуниця - примхлива рослина, вона дуже вимоглива до ґрунту і прийняти саджанці полуниці буквально висмоктують за 2-4 роки з ґрунту всі її корисні компоненти. Тому, полуницю радять після посадки пересаджувати через 3-4 роки на нове місце, а той грунт, на яку Ви хочете пересаджувати полуницю, необхідно за цей час інтенсивно удобрювати. Особливого догляду полуниця взимку не вимагає, рослини полуниці добре переносять низькі температури взимку за наявності снігового покриву. Сніговий покрив більше 20 см захищає полуницю від морозів -20, -25 градусів. Якщо сніг відсутня при температурі -12, -15 градусів полуниця частково підмерзає або повністю гинуть. У разі, коли зими не снігові, грядку з полуницю слід покрити соломою. Навесні, після того як зійшов сніг, грядку з полуницею слід прорихлити і на корені полуниці слід нагребти землі. Якщо ж грядки полуниці були накриті соломою, то солому потрібно зрушити і дати можливість росту ягідним кущики. Навесні слід, підгодує полуницю добривами, найкраще --- це перегній. Також треба стежити, що б коренева система не пересихала. Грядки полуниці слід регулярно поливати, видаляти бур'яни, що б бур'янів було менше, грядку полуниці можна посадити під чорну плівку. Правильний догляд та полив полуниці --- це запорука успіху!

Як підготувати картоплю до посадки
Ще з осені, коли прибирається урожай, слід думати, як підготувати картоплю до посадки. Для цього відбираються бульби правильної форми і рівномірного кольору, вагою до 90 грам. Маленькі плоди дадуть такий же маленький урожай наступного року, а занадто великі будуть йти в бадилля. Ще краще, якщо картопля для цих цілей буде куплений в спеціалізованому магазині. Готуємо картоплю до посадки. Перед посадкою за 40-50 днів картопля дістається зі сховища, і відбраковуються хворі бульби. Картопля висипається по пол (в один шар), обов'язково в світлому приміщенні, температура якого не вище 20-22 градусів. Якщо в кімнаті темно, то паростки будуть тонкими і крихкими. Бульби слід зволожувати з пульверизатора, то міру їх висихання. Паростки повинні бути міцні, мати темно-зелений колір, а довжина їх повинна бути до півтора сантиметрів. Занадто довгі паростки можуть обламатися під час висадки. Від того, як підготувати картоплю до посадки буде залежати урожай. Так як не пророщені бульби, можуть погано і довго проростати, в ще холодній землі. Ще один важливий момент, при посадці картоплі слід не кидати його в лунку, а акуратно класти паростками вгору.

Як садити цибулю на голівку?
В залежності від цілей використання лука, на головку або на перо, посадка проводиться по-різному. Головка цибулі може досягати 500 г, ця цибуля вважається великою, цибулю до 100 г - середній, до 50 г - дрібний. Є кілька варіантів.
Вирощування за допомогою насіння за 1 літо.
Насіння садять навесні. Можна садити сухі, намочені або пророщене насіння. Сухі сходять за два тижні, намочені - за один тиждень, а пророщені - за три дні. Через місяць можна провести перше проривання, а ще через місяць - другий проривання. При прориванні залишають найсильніші рослини, відстань між якими має бути близько 7 см. Періодично потрібно проводити розпушування та прополювання.

Вирощування цибулі з допомогою сіянки.
За перше літо виростає дрібний лук - сіянка. Навесні наступного року його можна садити в грунт. Грунт повинна бути тепла. Сухі кінчики сіянки обрізають. У період росту пір'я цибулі обривати не можна. Сіянку рекомендують садити недалеко від морквини. В залежності від розмірів сіянки коливається й розмір вирощеного цибулі. Краще вибирати сіянку до 3 р. Періодично потрібно проводити прополку і розпушування. На початку серпня цибулю дозріває. Вирощування цибулі з розсади. Розсаду вирощують у теплих умовах близько 2 місяців. Температура повинна становити 18 градусів. Розсаду не проривається, а тільки розпушують. На початку або середині квітня її можна пересаджувати в грунт. До кінця літа цибулю дозріває. Так як садити цибулю на голівку зовсім не складно, сподіваюся, що цього літа у вас буде відмінний урожай.

Чому жовтіє листя у часнику при вирощуванні?
Якщо Вас цікавить те, чому жовтіють листя у часнику, то причин цьому може бути кілька. Тому для того щоб розібратися в даній проблемі, з'ясуйте, за яких саме умов вирощувалося це рослина. Часник і особливості його вирощування. Якщо озимий часник був посаджений до того, як настали осінні морози, і при цьому він встиг зійти, листя могли трохи підмерзнути. З цієї причини з часом пагони часнику жовтіють. Звідси випливає те, що при посадці озимого часнику не забувайте ретельно вкривати ділянку. Крім цього, стежте за тим, які добрива вносяться в грунт.
Підживлення для часнику:
    перегній
    компост
    некислий торф
    інші органічні добрива
У такий підгодівлі і потребує часник. При цьому на один квадратний метр необхідно вносити від 6 до 8 кг органічних добрив. Що стосується мінеральної підгодівлі, то її головний недолік полягає в тому, що поживні речовини часник швидко використовує на протяг осені. Інша частина мінеральних добрив зазвичай вимивається в глибокий горизонт грунту і стає недоступною для коротких коренів. Вирощування часнику вимагає також правильного вибору місця. Досвідчені дачники знають, що після чотирьох років ця рослина необхідно пересадити на іншу ділянку. В іншому випадку, часник почне боліти через те, що в землі накопичаться шкідники та хвороби. Найбільш оптимальними "попередниками" часнику є огірки, цвітна капуста і бобові культури. А от, якщо раніше на земельній ділянці вирощувалися цибуля чи картопля, то краще підшукати інше місце.

Вирощування цибулі Ексібішен за допомогою насіння
Існує багато різновидів ріпчастої цибулі. Одні з них використовуються для тривалого зберігання, інші навпаки, довго не лежать. Один вид цибулі добре підходить для салатів, а інший більше для піджарки. Тому на присадибній ділянці краще вирощувати відразу кілька видів цибулі. Популярним сортом вважається Ексібішен, який ідеальний для приготування їжі. Зберігатися він не довго, всього близько чотирьох місяців. Перевагою є велика врожайність. Вирощування цибулі Ексібішен можливо за допомогою розсадного способу або з використанням насіння. Розсадний спосіб більш тривалий і складний, тому до нього вдаються рідко. А ось з насінням впоратися навіть садівник-любитель. Так як починати посів слід в квітні, то готувати насіння можна починати в кінці лютого або початку березня. Готувати їх легко. Для початку треба приготувати рідкий клейстер і змішати його з добривом.

 Потім суміш наноситься за допомогою шприца або іншого пристосування на туалетний папір, попередньо розрізану уздовж на три смуги. Щоб вирощування цибулі Ексібішен було продуктивним, треба наносити краплі суміші на відстані п'яти сантиметрів. Потім в ці краплі слід акуратно покласти насіння за допомогою пінцета, з якого в майбутньому виросте цибулина. Потім чекаємо, коли висохне клейстер, і акуратно згортаємо вийшли стрічки. Коли настане відповідний час, висаджувати насіння треба в родючий грунт на глибину 1,5 см. Щоб цибулина вийшла великої, не варто відривати перо для салатів. Поливати і прополювати треба регулярно. Урожай слід збирати приблизно через 130 днів. Причому якщо перетримати цибулю в землі, то цибулини будуть непридатні для зберігання. Знаючи ці особливості, виростити цибулю Ексібішен буде досить легко.

Живцювання смородини
Живцювання смородини - це спосіб розмноження смородини за допомогою живців. В якості живців можна брати прикореневі однорічні пагони або визріли однорічні прирости з верхівкової ниркою. Живці чорної смородини слід готувати на початку весни, коли тане сніг, в цей час нирки набухають. Живці потрібно вибирати з більш зрілої частини пагона. Краще використовувати середину втечі, так як верхівка і нижня частина гірше приживаються. Довжина повинна складати до 18 сантиметрів. Верхній зріз робимо косим, він повинен знаходитися в сантиметрі над верхньою брунькою. Нижній зріз також повинен бути косим і бути відразу під ниркою. Зрізати черешки краще ножем, тоді зріз буде гладким. Готові живці зберігають у холодному місці, періодично їх необхідно зволожувати.

 Коли грунт звільняється від снігу і відтає на глибину 20 сантиметрів, то можна починати посадку. Живці саджають похило під кутом 45 градусів, над землею можна залишити 2 нирки. Відстань між живцями повинна складати 15 сантиметрів, а міжряддя повинні бути 30 сантиметрів. Ряд радять розміщувати з північного боку на південну. У цьому випадку швидше утворюються корені і розпустяться бруньки. Розвиток коренів трохи відстає від розпускання бруньок, тому ця порада допоможе поліпшити приживання. Восени виростають однорічні саджанці з декількома пагонами. Їх вже можна пересаджувати на основне місце. Живцювання смородини не складає особливих труднощів, при виконанні всіх етапів ви в найближчому майбутньому отримаєте відмінний урожай корисних і смачних ягід.

Як вибрати картоплю на посадку?
Кращий час для посадки картоплі - це кінець квітня. У цей час уже досить тепло і картопля зможе нормально розвиватися. До цього часу вже потрібно вибрати картоплю на посадку. Бульби для посадки повинні бути повністю здоровими. Уражені гниллю або іншими хворобами бульби відразу прибирають. Потрібно віддавати перевагу картоплі середнього розміру, з маленькими очками. З метою дезінфекції картопля поміщають на короткий час в слабкий розчин борної кислоти. Хороший ефект дає також приміщення бульб на кілька днів у розчин гною. Для посадки не варто використовувати дрібні бульби, тому що з них виростає мало стебел, а врожай завжди невеликий. Крупним картоплею також не варто зловживати, так як надземна частина розвивається швидше, ніж самі корені.

 У підсумку коренева система не може забезпечити харчуванням стебла і надземну частину. Дрібні, середні і великі бульби краще садити окремо, так як догляд за ними різний. Посадка картоплі у кожного городника різна. Одні копають глибокі і великі траншеї, інші дрібно садять, треті вважають за краще садити по ниточці. Але завжди саме від насіння залежить якість і кількість врожаю. Ще восени потрібно закупити насіння. Вибір насіння для ділянки повинен ґрунтуватися на власних спостереженнях. Якщо у вас краще росте той чи інший сорт, то беріть саме його. Елітні сорти картоплі дають хороший урожай приблизно три роки. Ці сорти менше схильні до різних захворювань, мають кращу врожайність і якість.

Розмноження ремонтантної малини, правила і секрети
Що значить ремонтантна малина, як вона розмножується і чим відрізняється від звичайної, розберемося в цій статті. Головна особливість ремонтантної малини полягає в тому, що її дуже важко розмножити традиційними способами, вона дає мало пагонів, з одного боку, це добре, тому що полегшує догляд за нею, ніс іншої сторони створює проблеми, адже розмноження ремонтантної малини відбувається за рахунок кореневих нащадків . Сортів ремонтантної малини дуже багато, в залежності від місця розташування вибирають найбільш підходящі сорти. Найбільш поширені сорти:
• підлоги;
• золоті куполи;
• геракл;
• діамантова;
• золота осінь;
• рубінове намисто;
• пінгвін;
• бабине літо та інші.

 Якщо в планах дачника є покупка і розмноження ремонтантної малини, то він повинен знати кілька правил. По-перше, потрібно набувати дещо середньоранніх і середньопізніх сортів малини, тоді багатий урожай забезпечений. Звичайні сорти малини починають плодоносити тільки через два роки, а ремонтантні сорти порадують агронома відразу двома врожаями в перший же рік, один у червні, а другий у вересні або навіть раніше. За допомогою нехитрих агротехнічних прийомів можна прискорити розмноження ремонтантної малини. Для цього навесні або восени, через два роки після висадки малини, необхідно видалити центральну частину куща, тоді на наступний сезон від коренів віддаленого куща підуть нащадки, їх буде більше 2 десятків - прекрасний посадковий матеріал. Також можна розмножувати малину зеленими живцями, їх заготовляють наприкінці весни, так як вони мають хороші запаси живильних речовин і володіють хорошими ростовими якостями.


Чому жовтіє цибулю?
Цибуля - це незамінна культура, без якої не обходиться жоден город. Навесні зелені пір'ячко стають основою ароматних салатів. Білими цибулинами люди запасаються на всю зиму. Це прекрасна добавка до будь-якої страви, та ще й ліки, що вбивають шкідливі інфекції. Але і з вирощуванням цибулі іноді бувають проблеми. Наприклад, пожовтіння. Якщо таке трапляється в серпні-вересні, то ніхто, безумовно, не турбується. Це всього лише ознака стиглих цибулин, які пора вже витягувати із землі. Але чому жовтіє цибулю, коли йому ще рости і рости? Причин може бути декілька. Можливо виною тому шкідники, а точніше - цибульна муха. Її личинки поселяються в цибулині і розріджують її. В результаті жовтіє і марніє перо. Виявити цього нахлібника неважко. Рятуючись від мухи, городники чергують посадку лука, розміщують грядки поблизу морквяних, поливають рослини розчином кухонної солі (пів склянки на 10 л води).

 Є і спеціальні препарати, що відлякують це комаха. Ще одна причина - дефіцит азоту в ґрунті. Це трапляється, якщо недостатньо вологи або після сильних дощів, коли азот разом з водою йде глибше в землю. В даному випадку слід вдатися до добрив, що містять цей мікроелемент. Наприклад, сечовина або настій гною або інше комплексне засіб. Ще цибулю дуже любить розпушування ґрунту, рідкісний і рясний полив. Надлишок вологи чреватий фітоепідеміей. Краще не поспішати, 4-6 разів на місяць цілком достатньо. У цій популярної культури можуть зустрічатися і інші хвороби, грибки, гнилі і т.д. Майже всі порушення нормального росту супроводжуються пожовтінням пір'їнок.

Попелиця на смородині, як позбавитися?
Важко собі уявити дачу або садибу в Росії, Україні, Білорусі без кущів смородини. В її плодах міститься багато вітаміну С, а також каротин, вітаміни Р і В, органічні кислоти, глікозиди, флавоноїди, пектини, дубильні речовини, мінерали. Це не тільки смачна ягода, але і цілюща рослина, що володіє сечогінну, потогінну і закріпляючу дію.
 


Получить RSS Еще статьи по теме


 На главную страницу
Как Вы оцениваете эту статью?

Комментарии пользователей

Оставьте свои комментарии
Имя:
Адрес электронной почты:
Комментарии:
Insert Cancel
Полезная информация

14.10.2015
Подготовка к Вознесению. С чего начать?
Важная информация и инструменты, которые можно применять сразу сейчас! Попробуйте все, что считаете необходимым. Применяйте это в своем собственном темпе, однако, будьте последовательны и старательны, и вы почувствуете многие улучшения, такие как ментальное и эмоциональное освобождение. Статья Лизы Ренее С чего начать?

11.10.2015
Что такое Вознесение?
Это основное пособие для начинающих, в котором рассматриваются основное значение и механика «Вознесения» и обсуждаются различные симптомы, с которыми мы, как люди, можем столкнуться в процессе нашего развития. - - Статья Лизы Ренее Что такое Вознесение?

4.10.2015
Расшифровка кириллицы
Поистине, наша азбука дана нам Богом. Какой смысл несут буквы алфавита, размещенные в таблицу 7х7?

1.10.2015
Как вести себя, сталкиваясь в агрессией
Абсолютно железное правило в ситуациях, когда агрессивный человек или падшая сущность стремится вас запугать, состоит в том, чтобы всегда оставаться спокойным и сохранять хладнокровие. - Статья Лизы Ренее Как вести себя, сталкиваясь в агрессией

27.09.2015
Кого и что вы любите?
Этим летом усилилось давление новых уровней скрытой технологии управления сознанием, которая направлена на более сконцентрированные усилия военно-промышленного комплекса и включает в себя сотрудничество вооруженных сил человечества и многих группировок других измерений, управляющих секретной космонавтикой. - Статья Лизы Ренее Кого и что вы любите?

Наиболее эффективный способ охлаждения
Каждый любит в жаркий день выпить холодный напиток. Часто, чтобы его остудить, емкость с напитком ставят на лед. Действительно ли это самый эффективный способ охлаждения?

Инфракрасный пирометр – устройство и принцип работы
Современный инфракрасный пирометр измеряет силу теплового излучения, которое исходит от измеряемого объекта и лежит в интервале между длинами волн инфракрасного излучения и дневного света.




Оцените
Последние статьи

16.10.2015
История военных берцев
Берцы - вид военной обуви, который появился в 1944 году и до сих пор остаётся классикой обуви для военнослужащих по всему миру.

16.10.2015
Покупка автоподъемника – выгодное вложение денежных средств
Для проведения высотных работ покупка автоподъемника станет просто незаменимой. С его помощью можно выполнять поставленные задачи в самых труднодоступных местах, к которым добраться другим способом невозможно.

16.10.2015
Железные входные двери: критерии надежности
В настоящее время железные входные двери устанавливаются практически на каждое жилье – от квартир до частных домов.

15.10.2015
Фундамент на винтовых сваях и другие его разновидности
В основу свайного фундамента входят в качестве основных составляющих отдельные сваи. Потом их мастера перекрывают бетонными или железобетонными плитами.

15.10.2015
Лишение родительских прав отца ребенка
Когда доводится в суде, что ответчик, не имея уважительной причины, больше 6 месяцев не принимает участия в жизни малыша, не хочет выплачивать алименты и есть хоть какое-то документальное подтверждение, то тоже есть смысл говорить о возможном лишении родительских прав.

Партнёрские программы без санкций от поисковых систем
Начиная сотрудничать с какой-либо партнёрской программой, вы должны на сто процентов быть уверены, что не последуют санкции от поисковых систем и ваш сайт не потеряет позиции с посетителями.

Раскрутка сайтов
Раскрутка сайтов довольно сложный процесс и выполнять необходимо его постепенно, переходя от меньшего к большему.