Вирощування гладіолусів та хризантем в саду
Обзор: Облаштування красивого квітника - заняття захоплююче і цікаве. Якщо ви тільки плануєте будівництво будинку, то неодмінно передбачте кілька ділянок для клумб.
Рейтинг: 1 - количество голосов за статью Рейтинг: 5,0
Публикация: 18.08.2012, в категории "Сад и огород"
Просмотр: эта статья прочитана 4349 раз

Вирощування гладіолусів та хризантем в саду

Вирощування  хризантем   Облаштування красивого квітника - заняття захоплююче і цікаве. Якщо ви тільки плануєте будівництво будинку, то неодмінно передбачте кілька ділянок для клумб. Найбільш вигідно розташування під вікнами, щоб в період цвітіння аромати ніжних бутонів проникали в будинок і дарували радість його мешканцям. У питаннях вибору культур для квітника кожен спирається на свої уподобання. Одними з найпопулярніших є хризантеми. Вони досить різноманітні за кольором і будовою суцвіття, завдяки чому дозволяють створювати чудові композиції.

 Посадку хризантем здійснюють навесні, як тільки грунт почне прогріватися, орієнтовно: на початку - середині квітня. Для цього можна використовувати як насіння, так і саджанці, заготовлені заздалегідь з осені або ж вирощені в тепличних умовах. Найбільш сприятливий ділянку для висадки - це добре освітлене місце, з невеликим затіненням опівдні.
    Бажана грунт - чорнозем або глинисті з додаванням піску.
    Досить велике значення для хризантеми має дренаж.
    За рівнем кислотності грунт повинен бути нейтральною або слабокислою.
    Для хорошої вегетації і рясного цвітіння необхідно уникати вогкості.
    День для посадки краще вибрати похмурий.

 В залежності від габаритів куща висадку саджанців здійснюють на відстані від 25 см до 0,5 м. Глибина посадкової ями близько 20-30 см. На дно необхідно укласти дренажний шар і підгодівлю (торф, перегній солому, що залишилася від тепличної полуниці і т. д .). Корінь саджанця розташовують не глибоко, при цьому для підтримки стебла можна сконструювати невелику опору. Полив після посадки здійснюйте за допомогою лійки. Багато садівники рекомендують виконувати прищипування, для поліпшення росту і обрізку - для формування куща. В ідеалі кущ повинен складатися з 4-5 гілок, на яких згодом будуть утворюватися квіти. Догляд за хризантемами протягом сезону - це полив, достатній щоб рослина не висихало, але не надмірний. На відміну від більшості рослин зрізати квіти хризантеми не рекомендується, краще акуратно зламати стебло.

 Вирощування гладіолусів Після цвітіння кущ обрізають і удобрюють грунт. Для цього можна використати методику природного землеробства. Хризантеми не особливо боятися холодів, проте, на всяк випадок краще утеплити їх, прикривши кущ листям. Раз на два роки бажано розділяти і пересаджувати кущ на новий грунт. З гарним квітником будь сад набуває завершеного і гармонійний вигляд. Вирощування гладіолусів та інших квітів, поряд з ґрунтовими помідорами і озимим часником, практикують досить багато. В даний час існує безліч сортів, що відрізняються не тільки за кольором, але і за часом цвітіння. При цьому також розроблено і велика кількість методик для різних кліматичних умов. Вирощування гладіолусів в саду. Грунт і ділянку. Як і будь-цибулинна рослина, гладіолуси люблять достатньо тепла і світла, проте, це зовсім не означає, що вони вважають за краще посуху та спеку. Виходячи з цього, слід вибирати ділянку для посадки.

 Ідеально якщо ділянка буде мати невеликий ухил для відводу води. Перевагу слід віддавати слабкокислим або нейтральним ґрунтам. Визначити кислотність можна використовуючи спеціальні індикатори. У складі ґрунту повинні бути присутніми: чорнозем, а також трохи глини або піску. Для кращого росту гладіолусів, за півроку до посадки, ділянку необхідно удобрити торфом або компостом. Розмноження та режим посадки. Для посадки гладіолусів використовують бульбоцибулини, які утворюються на основний цибулині рослини за час його росту. Бульбоцибулини відокремлюють восени через кілька тижнів після цвітіння. Відокремлювати їх необхідно акуратно, щоб не нанести механічних пошкоджень. Зберігати бульбоцибулини краще в поліетиленових мішечках при температурі близькій до нуля. Висаджують гладіолуси навесні, коли грунт прогріється до температури +10 ° С. В залежності від регіону, починаючи з кінця квітня і закінчуючи другою половиною травня.

 Якщо ви хочете щоб цвітіння тривало як можна довше, розділіть посадку на кілька етапів протягом усього цього періоду. Посадку здійснюють рядами або суцільним килимом з інтервалом 15 см між бульбоцибулини. Для посадки формують невелику ямку глибиною до 10 см і гарненько зволожують. Потім висаджують бульбоцибулини і покривають ґрунтом. Для того щоб поліпшити формування цибулин і подальше цвітіння, в обов'язковому порядку виконують мульчування (покриття ділянки живильним шаром). Для цього можна використовувати перегній, тирса або компост. Полив здійснюється в міру висихання ґрунту, таким чином, щоб не утворювалася стояча вода. Період цвітіння і після нього. Якщо ви плануєте зрізати квіти гладіолуса необхідно пам'ятати наступні правила:
    використовуйте гострий інструмент;
    зріз необхідно виконувати під кутом;

 Після закінчення цвітіння, квіти разом зі стеблом потрібно зрізати під самий корінь, залишаючи тільки декілька листків. Наросли за сезон цвітіння бульбоцибулини краще зберегти. Адже вирощування гладіолусів не може здійснюватися без безперервного оновлення бульб.


Получить RSS Еще статьи по теме


 На главную страницу
Как Вы оцениваете эту статью?

Комментарии пользователей

Оставьте свои комментарии
Имя:
Адрес электронной почты:
Комментарии:
Insert Cancel
Полезная информация

14.10.2015
Подготовка к Вознесению. С чего начать?
Важная информация и инструменты, которые можно применять сразу сейчас! Попробуйте все, что считаете необходимым. Применяйте это в своем собственном темпе, однако, будьте последовательны и старательны, и вы почувствуете многие улучшения, такие как ментальное и эмоциональное освобождение. Статья Лизы Ренее С чего начать?

11.10.2015
Что такое Вознесение?
Это основное пособие для начинающих, в котором рассматриваются основное значение и механика «Вознесения» и обсуждаются различные симптомы, с которыми мы, как люди, можем столкнуться в процессе нашего развития. - - Статья Лизы Ренее Что такое Вознесение?

4.10.2015
Расшифровка кириллицы
Поистине, наша азбука дана нам Богом. Какой смысл несут буквы алфавита, размещенные в таблицу 7х7?

1.10.2015
Как вести себя, сталкиваясь в агрессией
Абсолютно железное правило в ситуациях, когда агрессивный человек или падшая сущность стремится вас запугать, состоит в том, чтобы всегда оставаться спокойным и сохранять хладнокровие. - Статья Лизы Ренее Как вести себя, сталкиваясь в агрессией

27.09.2015
Кого и что вы любите?
Этим летом усилилось давление новых уровней скрытой технологии управления сознанием, которая направлена на более сконцентрированные усилия военно-промышленного комплекса и включает в себя сотрудничество вооруженных сил человечества и многих группировок других измерений, управляющих секретной космонавтикой. - Статья Лизы Ренее Кого и что вы любите?

Наиболее эффективный способ охлаждения
Каждый любит в жаркий день выпить холодный напиток. Часто, чтобы его остудить, емкость с напитком ставят на лед. Действительно ли это самый эффективный способ охлаждения?

Инфракрасный пирометр – устройство и принцип работы
Современный инфракрасный пирометр измеряет силу теплового излучения, которое исходит от измеряемого объекта и лежит в интервале между длинами волн инфракрасного излучения и дневного света.




Оцените
Последние статьи

16.10.2015
История военных берцев
Берцы - вид военной обуви, который появился в 1944 году и до сих пор остаётся классикой обуви для военнослужащих по всему миру.

16.10.2015
Покупка автоподъемника – выгодное вложение денежных средств
Для проведения высотных работ покупка автоподъемника станет просто незаменимой. С его помощью можно выполнять поставленные задачи в самых труднодоступных местах, к которым добраться другим способом невозможно.

16.10.2015
Железные входные двери: критерии надежности
В настоящее время железные входные двери устанавливаются практически на каждое жилье – от квартир до частных домов.

15.10.2015
Фундамент на винтовых сваях и другие его разновидности
В основу свайного фундамента входят в качестве основных составляющих отдельные сваи. Потом их мастера перекрывают бетонными или железобетонными плитами.

15.10.2015
Лишение родительских прав отца ребенка
Когда доводится в суде, что ответчик, не имея уважительной причины, больше 6 месяцев не принимает участия в жизни малыша, не хочет выплачивать алименты и есть хоть какое-то документальное подтверждение, то тоже есть смысл говорить о возможном лишении родительских прав.

Партнёрские программы без санкций от поисковых систем
Начиная сотрудничать с какой-либо партнёрской программой, вы должны на сто процентов быть уверены, что не последуют санкции от поисковых систем и ваш сайт не потеряет позиции с посетителями.

Раскрутка сайтов
Раскрутка сайтов довольно сложный процесс и выполнять необходимо его постепенно, переходя от меньшего к большему.