Сонячний удар і допомога при сонячному ударі.
Обзор: Сонячний удар - важке хворобливий стан, що виникає раптово в результаті тривалого впливу прямих сонячних променів на область голови (особливо, якщо голова була непокрита нічим).
Рейтинг: 2 - количество голосов за статью Рейтинг: 5,0
Публикация: 20.05.2013, в категории "Полезные советы"
Просмотр: эта статья прочитана 3524 раз

Сонячний удар і допомога при сонячному ударі.

Сонячний удар  Сонячний удар - важке хворобливий стан, що виникає раптово в результаті тривалого впливу прямих сонячних променів на область голови (особливо, якщо голова була непокрита нічим). Вплив сонячного тепла може призвести не тільки до сонячного удару, але й до теплового удару, який зумовлений загальним перегріванням організму, чим і відрізняється від сонячного удару, який обумовлений впливом прямих сонячних променів на голову людини.

Симптоми сонячного удару:
- Підвищується температура тіла.
- Спостерігається почервоніння шкірного покриву.
- Потовиділення посилюється.
- Пульс і дихання частішають.
- Відчувається слабкість, виникає головний біль.
- Шум у вухах.
- Починає нудити, відбувається блювота.
- Якщо сонячне тепло довго впливає, то температура тіла може підвищитися до 40 градусів за Цельсієм, втрачається створення, виникають судоми.
- Часто виникають опіки 1 і 2 ступеня.

Допомога при сонячному ударі
Надати першу допомогу при сонячному ударі потерпілому дуже важливо. Спочатку потрібно перенести потерпілого негайно в прохолодне місце, де на нього не будуть впливати прямі сонячні промені. Це може бути якесь прохолодне приміщення, або тінисте місце. Постраждалого укладають на спину, трохи піднімають ноги, знімають з нього одяг, забезпечують повний спокій (не турбують) і забезпечують достатній приплив свіжого повітря. Якщо людина не втратила свідомість, то дають випити міцного чаю, або холодної води. Краще, щоб вода була трохи підсоленій - для цього на 0.5 літра води береться 0.5 чайної ложки солі. Після голову змочують холодною водою і кладуть на неї вологе холодний рушник. У міру нагрівання рушники його знову змочують холодною водою і знову кладуть на голову.

 У більш важких випадках сонячного удару слід потерпілого обернути змоченою в холодній воді простирадлом, рушником, або просто облити водою, але робити це не тривалий час і обережно (температура потерпілого не повинна бути нижче за позначку в 38 градусів). У міру можливості можна покласти лід або пляшки з холодною водою на голову, підколінні, пахові й пахвові області, адже в цих місцях зосереджено багато кровоносних судин.

 При особливо важких випадках сонячного удару увагу відразу ж звертається на дихання потерпілого. Потрібно перевірити прохідність дихальних шляхів - подивитися, чи не порушена вона. Якщо виявите, що в роті знаходяться блювотні маси, а мова запал, то потрібно голову потерпілого повернути набік і почати очищення порожнини рота бинтом або носовою хусткою, який ви накрутили спочатку на палець. Якщо виявили, що дихання відсутнє або воно слабке, то потрібно в цю ж мить почати робити штучне дихання, а при відсутності пульсу (його спочатку перевірити) потрібно почати робити масаж серця.

 Коли загальний стан потерпілого покращиться, потрібно доставити його до лікувального закладу, а якщо потерпілий знаходиться без свідомості, то потрібно терміново викликати бригаду «швидкої допомоги», адже такий стан людини може загрожувати йому реальної втратою життя. При наданні першої допомоги при сонячному ударі головне не губитися, а робити все правильно і швидко і потрібно вміти надавати цю допомогу, і тоді така допомога може врятувати життя потерпілому.

Профілактика сонячного удару:
-В сонячні спекотні дні потрібно носити легкий одяг, яка не буде перешкодою для випаровування поту;
-Носіть головою убір або беріть сонячний зонт з собою для захисту голови. У дуже жарку погоду головний убір можна змочити водою;
-Захищайте очі за допомогою сонцезахисних окулярів (читати - як вибрати сонцезахисні окуляри?);
-В жарку погоду потрібно регулярно пити. Спрагу слід втамовувати водою, бажано підсоленій, водою з лимоном, соком, зеленим чаєм;
-Слід відмовитися від вживання таких напоїв, як кава, пиво;
-При загорянні на сонці в горизонтальному положенні голова повинна знаходиться трохи в піднесеному стані, а особа накрите рушником або капелюхом;
-На відкритому сонці не можна грати в рухливі ігри (наприклад, в футбол, у волейбол). Небезпека отримати сонячний удар при активних рухах різко збільшується.
-Уникайте тривалого перебування та перебування на сонці.


Получить RSS Еще статьи по теме


 На главную страницу
Как Вы оцениваете эту статью?

Комментарии пользователей

Оставьте свои комментарии
Имя:
Адрес электронной почты:
Комментарии:
Insert Cancel
Полезная информация

14.10.2015
Подготовка к Вознесению. С чего начать?
Важная информация и инструменты, которые можно применять сразу сейчас! Попробуйте все, что считаете необходимым. Применяйте это в своем собственном темпе, однако, будьте последовательны и старательны, и вы почувствуете многие улучшения, такие как ментальное и эмоциональное освобождение. Статья Лизы Ренее С чего начать?

11.10.2015
Что такое Вознесение?
Это основное пособие для начинающих, в котором рассматриваются основное значение и механика «Вознесения» и обсуждаются различные симптомы, с которыми мы, как люди, можем столкнуться в процессе нашего развития. - - Статья Лизы Ренее Что такое Вознесение?

4.10.2015
Расшифровка кириллицы
Поистине, наша азбука дана нам Богом. Какой смысл несут буквы алфавита, размещенные в таблицу 7х7?

1.10.2015
Как вести себя, сталкиваясь в агрессией
Абсолютно железное правило в ситуациях, когда агрессивный человек или падшая сущность стремится вас запугать, состоит в том, чтобы всегда оставаться спокойным и сохранять хладнокровие. - Статья Лизы Ренее Как вести себя, сталкиваясь в агрессией

27.09.2015
Кого и что вы любите?
Этим летом усилилось давление новых уровней скрытой технологии управления сознанием, которая направлена на более сконцентрированные усилия военно-промышленного комплекса и включает в себя сотрудничество вооруженных сил человечества и многих группировок других измерений, управляющих секретной космонавтикой. - Статья Лизы Ренее Кого и что вы любите?

Наиболее эффективный способ охлаждения
Каждый любит в жаркий день выпить холодный напиток. Часто, чтобы его остудить, емкость с напитком ставят на лед. Действительно ли это самый эффективный способ охлаждения?

Инфракрасный пирометр – устройство и принцип работы
Современный инфракрасный пирометр измеряет силу теплового излучения, которое исходит от измеряемого объекта и лежит в интервале между длинами волн инфракрасного излучения и дневного света.




Оцените
Последние статьи

16.10.2015
История военных берцев
Берцы - вид военной обуви, который появился в 1944 году и до сих пор остаётся классикой обуви для военнослужащих по всему миру.

16.10.2015
Покупка автоподъемника – выгодное вложение денежных средств
Для проведения высотных работ покупка автоподъемника станет просто незаменимой. С его помощью можно выполнять поставленные задачи в самых труднодоступных местах, к которым добраться другим способом невозможно.

16.10.2015
Железные входные двери: критерии надежности
В настоящее время железные входные двери устанавливаются практически на каждое жилье – от квартир до частных домов.

15.10.2015
Фундамент на винтовых сваях и другие его разновидности
В основу свайного фундамента входят в качестве основных составляющих отдельные сваи. Потом их мастера перекрывают бетонными или железобетонными плитами.

15.10.2015
Лишение родительских прав отца ребенка
Когда доводится в суде, что ответчик, не имея уважительной причины, больше 6 месяцев не принимает участия в жизни малыша, не хочет выплачивать алименты и есть хоть какое-то документальное подтверждение, то тоже есть смысл говорить о возможном лишении родительских прав.

Партнёрские программы без санкций от поисковых систем
Начиная сотрудничать с какой-либо партнёрской программой, вы должны на сто процентов быть уверены, что не последуют санкции от поисковых систем и ваш сайт не потеряет позиции с посетителями.

Раскрутка сайтов
Раскрутка сайтов довольно сложный процесс и выполнять необходимо его постепенно, переходя от меньшего к большему.