Як лікувати кашель правильно?
Обзор: Найчастіше люди починають кашляти в холодну пору (восени, взимку) в період, коли активуються різні віруси.
Рейтинг: 1 - количество голосов за статью Рейтинг: 5,0
Публикация: 23.07.2012, в категории "Полезные советы"
Просмотр: эта статья прочитана 5689 раз

Як лікувати кашель правильно?

кашель  Найчастіше люди починають кашляти в холодну пору (восени, взимку) в період, коли активуються різні віруси. Але якщо у людини імунітет слабкий, він може захворіти і почати кашляти і в теплі часи, коли всі інші люди спокійно гуляють по вулицях, насолоджуються сонечком і прекрасними моментами. Причинами кашлю є роздратування, яке впливає на слизову гортані, бронхів і трахеї. Під час кашлю ми здійснюємо видихательні рухи, і таким чином, звільняємо дихальні шляхи від мікробів, сторонніх тіл, що утворилася слизу і мокротиння.

 Причиною кашлю в основному є простудні захворювання, алергії, іноді хвилювання або емоційні потрясіння. Деякі кашлі супроводжують легеневі захворювання, і говорять про хвороби легенів. Наприклад, про таких, як пневмонія, бронхіальна астма, туберкульоз.

Види кашлю. Залежно від наявності або відсутності мокроти кашель може бути вологим і сухим, супроводжуватися нападами (при коклюші), коротким і безперервним (при плевриті), періодичним (при бронхіті). Лікування кашлю. Бажано звернутися до лікаря, який вам призначить лікування. До лікаря обов'язково потрібно звертатися в таких випадках:
- Кашель триває понад 2 тижнів і не проходить;
- З'являється зелена, жовта, кров'яниста мокротиння;
- Є болі в грудях, які супроводжують кашель;
- Тримається висока температура, понад 38,5 градусів за Цельсієм.

Традиційне лікування кашлю.
При ОРЗ, в яких присутня кашель, для лікування використовують протикашльові засоби, і не можна використовувати антибіотики. При сильних кашлях і лихоманках під час бронхіту, пневмонії лікар в першу чергу призначає лікування антибіотиками, адже тут важливо спочатку позбутися від мікробів, які викликали запалення. Паралельно з антибіотиками, лікар призначає відхаркувальні і протикашльові засоби. Кашель придушувати потрібно не у всіх випадках. В основному його придушують тільки тоді, коли він сухий, надсадний і заважає заснути. В цьому випадку використовують глауцин, сінекод, тусупрекс або либексин, який пригнічує кашльовий центр. Не менш важливі розріджують і відхаркувальні мокроту препарати. Завдяки ним легкі очищаються, відходить мокротиння і кашель припиняється. Це можуть бути мукалтін, бромгексин, дигідрогеноцитратпісля-фіто, Халіксол. Є й більш сильні засоби, наприклад, препарати карбоцістеіна (мукопронт, мукодін та інші) або ацітілцістеіна (АЦЦ, флуімуціл).

Народні засоби для лікування кашлю.
Банани. Бразильці беруть стиглі банани і пропускають їх через сито. Отриману масу кладуть у каструлю з гарячою водою: на 1 чашку води з цукром береться 2 банана. Отриману суміш знову нагрівають і п'ють. Гоголь-моголь. Яєчні жовтки розтирають до білого кольору з цукровим піском. Ця суміш збільшується в об'ємі в 2-3 рази. В результаті виходить засіб, який називається «гоголь-моголь». І якщо його приймати натщесерце, то воно допоможе при кашлі.
Вино з перцем. Це старовинне засіб від кашлю. Потрібно закип'ятити 0.25 л білого вина разом з 60 грамами коренів перцю, а потім все це процідити. Отриману гарячу суміш вина з перцем треба пити 3 рази протягом дня, а також на ніч.
Лук з гусячим жиром. Треба взяти, очистити і натерти на тертці велику ріпчасту цибулину. Її змішують після з гусячим жиром. Отриману суміш потрібно втирати в області грудей і шиї.
Лук з цукром. Увечері берете велику цибулину і дрібно її ріжете, а потім засинаєте її 2 столовими ложками цукру. На ранок у вас буде готове ліки з лука з цукром. Протягом дня потрібно буде з'їсти цей солодкий лук і випити сік, який утворився. Якщо повторювати цю процедуру протягом декількох днів, то кашель пройде.
Лук з медом. Подрібнюємо 500 грам очищеного ріпчастої цибулі, додаємо 400 грам цукру і протягом 3:00 все це варимо в 1 літрі води. Потім все Остуджуємо і додаємо 50 грам меду. Для зручності використання переливаємо отриману суміш з води, цибулі, цукру, меду в пляшку і закупорюють. Кожен день після їди приймаємо по 4-6 столових ложок.
Лук з молоком. Дві середні цибулини дрібно ріжуть і відварюють в склянці молока. Протягом 4:00 наполягають, а потім проціджують. Через кожні 3:00 приймають по столовій ложці.
Молоко з ячменем і вівсом. У каструлю на 2/3 засипають ячмінь або овес, а потім доливають молока, не доповнивши каструлю на 2 пальці до кінця. Закривають каструлю кришкою і ставлять у духовку з невеликим жаром. У міру википання молока його потрібно буде ще додавати, і це все до тих пір, поки овес або ячмінь повністю не розваряться. При кашлі пити цю рідину 3 рази на день по 2-3 столові ложки.
Сливки, тепле молоко. Корисно пити кілька разів на день тепле молоко, вершки, чай з вершковим маслом. Дані напої роблять на запалене горло пом'якшувальну дію.
Настоянка евкаліпта. Приймати 3 рази в день спиртову настойку евкаліпта, по 20-30 крапель на ¼ склянки охолодженої кип'яченої води.
Редька з медом. Вибираємо чорну пузату редьку з хвостиком і зрізаємо верхівку. На 1/3 виймаємо внутрішню частину. У цей отримане поглиблення заливаємо меду, але залишаємо трохи місця для соку, який буде виділятися з редьки. Саму редьку опускаємо хвостиком вниз в склянку з водою. Через 3-4 години вже повинен з'явитися сік, який нам потрібно випити. А потім знову кладемо мед в редьку, і знову опускаємо її в склянку з водою, щоб виділилося з редьки ще соку.
Сік моркви з молоком. Свіжий сік моркви змішуємо з молоком в однакових пропорціях. При кашлі все це вживаємо 5-6 разів на день.
Редька з цукром. 6-8 штук редьки нарізають тонкими скибочками, і ці скибочки рясно посипають цукром. Приблизно повинно пройти півдня, щоб виділився сік з редьки, і змішався з цукром. І потім приймати це щогодини по столовій ложці. Знахарі говорять про позитивний вплив цього засобу на організм, і вважають, що воно здатне навіть сильний кашель вилікувати в максимально короткий термін.
Свиняче сало. Сухий суконної ганчіркою витирають груди і потім починають втирати досуха шматок внутрішнього свинячого сала або топленого масла (можна додати соснового масла, якщо воно є).
Сік брусниці змішаний з невеликою кількістю меду або цукрового сиропу дуже корисно пити для відділення мокротиння. Приймати суміш по 1 столовій ложці кілька разів на день. Коли лікуєтеся цією сумішшю, то корисно пити відвар з польової полуниці, замість кип'яченої води або чаю.
Часник з молоком. Потрібно очистити 5 зубчиків часнику, дрібно стовкти, залити все це склянкою молока і закип'ятити. Приймати в теплому вигляді кілька разів на день по чайній ложці при кашлі і захворюваннях верхніх дихальних шляхів.
Евкаліпт (для інгаляцій). Подрібнене листя евкаліпта заварюють окропом. Згортають воронку з щільного паперу. Широким кінцем воронки накривають каструлю (чашку), а через вузький кінець воронки вдихають пар протягом 10-15 хвилин. Листя евкаліпта можна замінити аптечним евкаліптовим маслом.

Харчування при кашлі.
Якщо харчуватися деякими продуктами харчування, то можна швидше позбутися кашлю. Так корисно включати хворим кашлем в свій раціон молочну рідку кашу з геркулесу, редьку, натерту на редьці і заправлену рослинним маслом і сметаною. Сприяє зняттю бронхоспазму пюре з картоплі, приготоване з великою кількістю молока. Виноград загоює легкі і діє як відхаркувальний засіб, може допомогти швидко вилікувати кашель і звичайну застуду. Заспокоїть кашель стакан виноградного соку змішаний з чайною ложкою меду. Поліпшить стан лимон, які ви будете вживати. Лимон краще пропустити через м'ясорубку разом з шкіркою і змішати з медом за смаком. Слід відмовитися на час застуди від гострої їжі, цукерок, солодких напоїв.


Получить RSS Еще статьи по теме


 На главную страницу
Как Вы оцениваете эту статью?

Комментарии пользователей

Оставьте свои комментарии
Имя:
Адрес электронной почты:
Комментарии:
Insert Cancel
Полезная информация

14.10.2015
Подготовка к Вознесению. С чего начать?
Важная информация и инструменты, которые можно применять сразу сейчас! Попробуйте все, что считаете необходимым. Применяйте это в своем собственном темпе, однако, будьте последовательны и старательны, и вы почувствуете многие улучшения, такие как ментальное и эмоциональное освобождение. Статья Лизы Ренее С чего начать?

11.10.2015
Что такое Вознесение?
Это основное пособие для начинающих, в котором рассматриваются основное значение и механика «Вознесения» и обсуждаются различные симптомы, с которыми мы, как люди, можем столкнуться в процессе нашего развития. - - Статья Лизы Ренее Что такое Вознесение?

4.10.2015
Расшифровка кириллицы
Поистине, наша азбука дана нам Богом. Какой смысл несут буквы алфавита, размещенные в таблицу 7х7?

1.10.2015
Как вести себя, сталкиваясь в агрессией
Абсолютно железное правило в ситуациях, когда агрессивный человек или падшая сущность стремится вас запугать, состоит в том, чтобы всегда оставаться спокойным и сохранять хладнокровие. - Статья Лизы Ренее Как вести себя, сталкиваясь в агрессией

27.09.2015
Кого и что вы любите?
Этим летом усилилось давление новых уровней скрытой технологии управления сознанием, которая направлена на более сконцентрированные усилия военно-промышленного комплекса и включает в себя сотрудничество вооруженных сил человечества и многих группировок других измерений, управляющих секретной космонавтикой. - Статья Лизы Ренее Кого и что вы любите?

Наиболее эффективный способ охлаждения
Каждый любит в жаркий день выпить холодный напиток. Часто, чтобы его остудить, емкость с напитком ставят на лед. Действительно ли это самый эффективный способ охлаждения?

Инфракрасный пирометр – устройство и принцип работы
Современный инфракрасный пирометр измеряет силу теплового излучения, которое исходит от измеряемого объекта и лежит в интервале между длинами волн инфракрасного излучения и дневного света.




Оцените
Последние статьи

16.10.2015
История военных берцев
Берцы - вид военной обуви, который появился в 1944 году и до сих пор остаётся классикой обуви для военнослужащих по всему миру.

16.10.2015
Покупка автоподъемника – выгодное вложение денежных средств
Для проведения высотных работ покупка автоподъемника станет просто незаменимой. С его помощью можно выполнять поставленные задачи в самых труднодоступных местах, к которым добраться другим способом невозможно.

16.10.2015
Железные входные двери: критерии надежности
В настоящее время железные входные двери устанавливаются практически на каждое жилье – от квартир до частных домов.

15.10.2015
Фундамент на винтовых сваях и другие его разновидности
В основу свайного фундамента входят в качестве основных составляющих отдельные сваи. Потом их мастера перекрывают бетонными или железобетонными плитами.

15.10.2015
Лишение родительских прав отца ребенка
Когда доводится в суде, что ответчик, не имея уважительной причины, больше 6 месяцев не принимает участия в жизни малыша, не хочет выплачивать алименты и есть хоть какое-то документальное подтверждение, то тоже есть смысл говорить о возможном лишении родительских прав.

Партнёрские программы без санкций от поисковых систем
Начиная сотрудничать с какой-либо партнёрской программой, вы должны на сто процентов быть уверены, что не последуют санкции от поисковых систем и ваш сайт не потеряет позиции с посетителями.

Раскрутка сайтов
Раскрутка сайтов довольно сложный процесс и выполнять необходимо его постепенно, переходя от меньшего к большему.