Як приймати контрастний душ, і чим він корисний?
Обзор: У цій статті піде мова про позитивний вплив контрастного душу на здоров'я людини, і про те, як слід його приймати (в цьому відношенні є певні правила).
Рейтинг: 1 - количество голосов за статью Рейтинг: 5,0
Публикация: 20.07.2012, в категории "Полезные советы"
Просмотр: эта статья прочитана 3259 раз

Як приймати контрастний душ, і чим він корисний?

контрастний душ  У цій статті піде мова про позитивний вплив контрастного душу на здоров'я людини, і про те, як слід його приймати (в цьому відношенні є певні правила). Контрастний душ являє собою просту, але в теж час ефективну оздоровчу процедуру, що полягає в чергуванні гарячої та холодної води. Спочатку ми знаходимося кілька хвилин під гарячою водою, потім обливаємося півхвилини чи меншою холодною водою, і все повторюємо не менше 3 разів. І на кінцевому етапі можна ще використовувати розтирання тіла жорстким рушником. Незважаючи на всю простоту прийому контрастного душу, від такої дії велика ефективність і багато користі для здоров'я.

 Що ж може дати контрастний душ? Головний плюс його полягає в тому, що душ впливає інтенсивно практично на всі органи нашого тіла, і в результаті ми отримуємо величезний ефект. Так, чому ж корисний контрастний душ, і яку користь він несе для нас?

Всі біологічні процеси активізуються.
Кровоносна система прочищається і відроджується.
Шкіра і всі внутрішні органи отримують заряд здоров'я.
Збільшується м'язова маса.
Збільшується в крові кількість лейкоцитів і червоних тілець.
Аритмія серця зникає.
Обмін речовин покращується.
Нервова система зміцнюється.
Відновлюється і збільшується працездатність.
Організм омолоджується і очищається.
Збільшується енергетика організму.
Серце тренується так само, як ніби ми біжимо підтюпцем.

 Ну як? І ви після переліку даних поліпшень відмовтеся від прийому контрастного душу? Думаю, що ні. Адже це не тільки корисна процедура, але ще й приємна. Колосальний ефект тут досягається завдяки тому, що впливу піддається найбільший орган людини - шкіра. Маса людини на 20% складається зі шкіри. Що відбувається при контрастному душі? Кровоносні судини спочатку під впливом гарячої води розширюються, а потім звужуються під впливом холодної. В результаті інтенсивної циркуляції піддається кров, розкручуються застійні області в організмі, тіло отримує хорошу струс. А рух крові в організмі - це важливий процес. Варто тільки цього процесу припинитися і зупинитися серцю, як людина помирає. У нормальному стані кровообіг забезпечується серцем.

 Але тільки по великих судинах кров тече швидко. А в інших судинах вона переміщується дуже повільно. Але як не дивно, 80% крові знаходиться в капілярах, загальна протяжність яких сягає 100 000 км. А будь-який хвороботворний процес виникає, перш за все, з порушення кровообігу в капілярах. Контрастний душ поліпшується кровообіг в капілярах, а значить, покращує і всі життєві процеси в організмі. Також, при контрастному душі, внаслідок обливання нагрітого тіла крижаною водою, відбувається різкий короткочасний підйом температури. Що від цього ми отримуємо? В організм приливає енергія, так як в один момент з'явилася величезна кількість вільних електронів. Процес старіння розгортається назад, так як з'явилися вільні електрони нейтралізують вільні радикали. Знищуються віруси, внаслідок різкого підвищення температури.

 Кілька порад, як приймати контрастний душ. Обливатися з головою не зовсім обов'язково, але починати обливання потрібно з верхньої частини тіла. Якщо ж ви будете обливатися знизу вгору, то кров кинеться в голову, що здатне привести до перепаду тиску. Спочатку потрібно прогрітися під гарячою водою (ну або дуже теплою), а не починати обливання відразу холодною. А потім короткочасно впливати на тіло холодною водою. Гарячою водою ви повинні кілька хвилин впливати на тіло, а холодної максимум 1 хвилину, можна півхвилини. І холодну воду включайте тільки тоді, коли ви розумієте, що ваше тіло вже досить прогрілося під гарячою водою. Не можна доводити себе до замерзання. Контрастний душ повинен приносити задоволення, а не бути випробуванням міцності. Досить чергувати гарячу і холодну воду 3 рази. Можна і більше, але тут слід спиратися на своє самопочуття і свої відчуття. Поступово і помірно займайтеся з контрастним душем, з кожним днем збільшуючи різницю температури гарячої та холодної води.

 А, не відразу починаючи з самої гарячої температури, і з самою крижаною. Краще всього приймати контрастний душ після ранкової гімнастики, коли тіло досить прогрілося. Не повинна бути обпалюючою гаряча вода, щоб не отримати озноб, як від холодної води. Протягом місяця прийому контрастного душу можна довести холодну воду до самої мінімальної температури, яка тече з крана. В результаті ви досягнете такого приємного ефекту від великої різниці температур, наче мільйони голочок поколює в цю мить вашу шкіру. Перебуваючи під душем краще не стояти на місці, а топтатися, щоб з водою стикалися і ступні ніг. Приймаючи контрастний душ можна думати і говорити собі про те, чого ви хочете від нього домогтися. Наприклад, що ваше тіло омолоджується. Ефект від таких позитивних установок під контрастним душем буде приголомшливим.

 Якщо після процедури контрастного душа у вас спостерігається озноб, то можливо варто зменшити час обливання холодною водою, або ж ви обливалися не досить холодною водою, і в результаті не активізувалися захисні сили організму. Коротке вплив дуже холодною водою розігріває тіло, а коли відбувається тривалий вплив не дуже холодної води, то тіло охолоджується. Після контрастного душу буде корисно розтертися інтенсивно жорстким рушником. Це і масаж, і капілярний кровообіг активізується. Величезний ефект від контрастного душу досягається тільки постійним його застосуванням у своєму житті. Все повернеться на круги своя, як тільки ви припиніть його застосування. Контрастний душ повинен стати для вас звичкою, а не одноразовим заняттям, коли ви надихнулися цією статтею, і в один день прийняли контрастний душ, а в інші не стали цього робити через свою лень.


Получить RSS Еще статьи по теме


 На главную страницу
Как Вы оцениваете эту статью?

Комментарии пользователей

Оставьте свои комментарии
Имя:
Адрес электронной почты:
Комментарии:
Insert Cancel
Полезная информация

14.10.2015
Подготовка к Вознесению. С чего начать?
Важная информация и инструменты, которые можно применять сразу сейчас! Попробуйте все, что считаете необходимым. Применяйте это в своем собственном темпе, однако, будьте последовательны и старательны, и вы почувствуете многие улучшения, такие как ментальное и эмоциональное освобождение. Статья Лизы Ренее С чего начать?

11.10.2015
Что такое Вознесение?
Это основное пособие для начинающих, в котором рассматриваются основное значение и механика «Вознесения» и обсуждаются различные симптомы, с которыми мы, как люди, можем столкнуться в процессе нашего развития. - - Статья Лизы Ренее Что такое Вознесение?

4.10.2015
Расшифровка кириллицы
Поистине, наша азбука дана нам Богом. Какой смысл несут буквы алфавита, размещенные в таблицу 7х7?

1.10.2015
Как вести себя, сталкиваясь в агрессией
Абсолютно железное правило в ситуациях, когда агрессивный человек или падшая сущность стремится вас запугать, состоит в том, чтобы всегда оставаться спокойным и сохранять хладнокровие. - Статья Лизы Ренее Как вести себя, сталкиваясь в агрессией

27.09.2015
Кого и что вы любите?
Этим летом усилилось давление новых уровней скрытой технологии управления сознанием, которая направлена на более сконцентрированные усилия военно-промышленного комплекса и включает в себя сотрудничество вооруженных сил человечества и многих группировок других измерений, управляющих секретной космонавтикой. - Статья Лизы Ренее Кого и что вы любите?

Наиболее эффективный способ охлаждения
Каждый любит в жаркий день выпить холодный напиток. Часто, чтобы его остудить, емкость с напитком ставят на лед. Действительно ли это самый эффективный способ охлаждения?

Инфракрасный пирометр – устройство и принцип работы
Современный инфракрасный пирометр измеряет силу теплового излучения, которое исходит от измеряемого объекта и лежит в интервале между длинами волн инфракрасного излучения и дневного света.




Оцените
Последние статьи

16.10.2015
История военных берцев
Берцы - вид военной обуви, который появился в 1944 году и до сих пор остаётся классикой обуви для военнослужащих по всему миру.

16.10.2015
Покупка автоподъемника – выгодное вложение денежных средств
Для проведения высотных работ покупка автоподъемника станет просто незаменимой. С его помощью можно выполнять поставленные задачи в самых труднодоступных местах, к которым добраться другим способом невозможно.

16.10.2015
Железные входные двери: критерии надежности
В настоящее время железные входные двери устанавливаются практически на каждое жилье – от квартир до частных домов.

15.10.2015
Фундамент на винтовых сваях и другие его разновидности
В основу свайного фундамента входят в качестве основных составляющих отдельные сваи. Потом их мастера перекрывают бетонными или железобетонными плитами.

15.10.2015
Лишение родительских прав отца ребенка
Когда доводится в суде, что ответчик, не имея уважительной причины, больше 6 месяцев не принимает участия в жизни малыша, не хочет выплачивать алименты и есть хоть какое-то документальное подтверждение, то тоже есть смысл говорить о возможном лишении родительских прав.

Партнёрские программы без санкций от поисковых систем
Начиная сотрудничать с какой-либо партнёрской программой, вы должны на сто процентов быть уверены, что не последуют санкции от поисковых систем и ваш сайт не потеряет позиции с посетителями.

Раскрутка сайтов
Раскрутка сайтов довольно сложный процесс и выполнять необходимо его постепенно, переходя от меньшего к большему.