Догляд за тхором.
Обзор: Підготуйте квартиру до приїзду нового мешканця. Уважно огляньте всі стіни і кути на предмет наявності щілин і отворів.
Рейтинг: 2 - количество голосов за статью Рейтинг: 5,0
Публикация: 21.07.2012, в категории "Эти забавные животные"
Просмотр: эта статья прочитана 8437 раз

Догляд за тхором.

  Підготуйте квартиру до приїзду нового мешканця. Уважно огляньте всі стіни і кути на предмет наявності щілин і отворів. Тхір - чудова тварина, здатна проникнути навіть в дуже вузьку щілину і навіть застрягти в ній. Приберіть крихкі речі, квіти, миючі засоби, косметику, медичні препарати. Перші дні цуценя може довго спати, мало грати, лякатися нових звуків і предметів.

 Малюка потрібно частіше брати на руки, гладити, грати з ним. У вас може виникнути проблема вибору - тримати цуценя "на вільному випасі", обмежити його свободу 1-2 кімнатами або тримати в клітці. Тхір - волелюбне тварина, тому, клітина - не краще місце для його змісту, вона може служити тільки для нетривалого притулку на час збирання або з метою покарання. І навіть, якщо ви використовуєте клітку для тимчасового утримання, вона повинна бути досить просторою, в неї повинен міститися лоток, поїлка, миска, спальне місце і гамак.

 Для утримання тхора добре підійде утеплена лоджія, одна з кімнат або вся квартира. Не використовуйте для його житла туалет, ванну кімнату або комору! Тхора знадобиться будиночок-укриття з м'якою підстилкою, лотки, мисочки для корму та води, іграшки. Не можна використовувати гумові або хутряні іграшки, тому що тхір може наковтатися шматочків, що може привести до закупорки шлунково-кишкового тракту. Добре підійдуть щільні латексні іграшки. Можна урізноманітнити його житло драбинками, гамаками, лабіринтами, тунелями, гойдалками, ящиком з піском для копання. Але, зазвичай, тхір любить спати з дітьми і гратися їх іграшками.

Виховання тхора
Привчати до правил хорошого тону будь-яку тварину бажано починати з дитинства. Коли у цуценяти відкриваються очі, то він пробує на зуб все, що потрапляє в його поле зору. Коли він підростає, починається процес утвердження себе - цуценя пробує, що в будинку можна, а що не можна. Маленький тхір може загратися і в процесі гри не розрахувати сили укусу. Якщо тхір укусив сильно, йому варто відразу показати, що він зробив неправильно, взяти за шкірку, струснути і голосно сказати "Не можна!" або "Фу!". Хорі не настільки чутливі до болю, як люди, але буде не зайвим враховувати вік воспитуемого. Найбільш чутливе місце у будь-якої тварини - ніс. Легкий клацання по носу буде вказівним перстом, що так робити не слід. Витвережували на знахабнілі тварина діє клацання газетою, холодний душ в морду, так само буде дієвим ув'язнення у клітці на деякий час. Не слід купуватися на милу зовнішність і невинний погляд. Інакше життя в будинку буде йти вже не по вашим правилам.

 Висока ефективність буде досягнута, якщо покарання будуть комбіновані. Якщо тварина зрозуміла свою помилку і намагається виправитися, то в цьому випадку його слід заохочувати. За те, що він правильно сходив у лоток або грає з вами, не кусаючи, ви можете дати йому шматочок банана, груші або те, що йому особливо подобається (шоколад, цукерки, печиво, ковбаса - категорично протипоказані! Бажано вибрати з овочів або фруктів ). Іноді цей спосіб буває дієвим, ніж покарання. Методи покарання до кожного тварині треба підбирати індивідуально. У обраного вами вихованця може бути норовистий характер і надто жорсткі покарання можуть перешкодити встановленню відносин між вами. Проте практично всі цуценята рано чи пізно розуміють, що від них хочуть і приймають правила. Виховання ж дорослого звіра "з нуля" може забрати у вас багато сил, і не факт, що завершитися воно на вашу користь. Тому, купуючи дорослого звіра, будьте обережні - вам можуть продати невиховані або навіть дику тварину.
Привчання тхора до лотка

 Деякі тхори можуть самі вибрати правильне місце для туалету, але це швидше виняток, ніж правило. Тому спочатку найзручніше лоток (звичайний, котячий, бажано - з гратами) розташувати в клітці, щоб тхір навчився в нього ходити спочатку на малій території. Новий лоток тварина може проігнорувати. Краще буде, коли ви заздалегідь в квартирі визначите те місце, куди він буде ходити в туалет і в подальшому прослідкуєте вчасно, коли тхір захоче сходити, щоб віднести до того місця. Лоток варто трохи "забруднити" в його фекаліях. Якщо в будинку є кішки, то тхір може цілком скористатися і котячим лотком. Але майте на увазі, що кішки не люблять ділити туалет з тхором. Якщо тварина вільно гуляє по квартирі, то буде краще, якщо в різних кутах квартири буде стояти кілька лотків. Треба пам'ятати, що тхір не паскудить там, де їсть і там де спить. Кути, в яких лежить їжа або ганчірочки, також не будуть обрані тхором в якості туалету. Не залишайте лоток занадто брудним, багато фретки - «чистюлі". Якщо тхір іноді нахабніє і ходить в туалет не туди, куди треба, то краще, якби ви його спіймали відразу після скоєння "злочину". Інакше тварина може не зрозуміти, за що його покарали. Цією особливістю відрізняються малюки. Якщо ви бачите, що тхір починає задкувати і піднімати хвостик в недозволеному для туалету місці, швидше переносите його в лоток. Якщо ви не встигли, має сенс насварити тхора, показуючи, за що ви його лаєте і все одно віднести його в лоток. Після кожного вдалого попадання, потрібно хвалити тхора і давати йому небудь ласощі ..

 Вибираючи різні кути під туалет у будинку, в якому він живе, дорослий звір може таким чином намагатися затвердити себе або просто вередувати. Цією особливістю відрізняються всі тхори, що потрапляють в новий будинок або тхори в період дорослішання. Зустрічаються фретки, які за своєю природою не можуть ставитися до лотка відповідально. І навіть привчений тхір може збитися зі шляху, якщо він наляканий або сильно чимось зацікавлений.

Стрижка кігтів і купання тхора
Кігті у тхора відростає дуже швидко. Для догляду за кігтями можна використовувати щипчики для нігтів і пилочку. Лінія відрізу повинна бути паралельна внутрішньої лінії кігтя, тобто состригается тільки зростаючий вниз гачок. Не можна зачіпати кровоносну судина всередині кігтя! Купати тхора бажано не частіше 1-2 разів на місяць за потребою або якщо він сильно забрудниться на прогулянці і вдома. Краще тримати тхора навісу під краном або душем, використовувати спеціалізовані шампуні для хорей або для кішок. Температура води повинна бути 37-38 градусів. Деякі тхори дуже люблять плавати у ванній і навіть пірнати. Можна влаштовувати їм запливи, накидати у воду його іграшок та інших привабливих речей і обов'язково потрібно робити їм острівець для відпочинку. Після миття звірка треба ретельно обтерти, прочистити вушка і відпустити на велику розстелений рушник або простирадло, і він досушити самостійно.

Щеплення для тхорів
Тхорів в обов'язковому порядку щеплять від чуми м'ясоїдних. Чума м'ясоїдних (чума) - широко поширене захворювання, смертність від якого у тхорів досягає 100%. Щоб заразитися чумою, не обов'язково контактувати з хворою твариною, збудника цієї хвороби ви можете принести з вулиці - на взуття, одягу та інших предметах. Саме тому прищеплювати необхідно в будь-якому випадку, навіть якщо ви завели тхора виключно для кімнатного змісту. Вакцинують тхорів, починаючи з 3-місячного віку. У Росії тхорів прищеплюють імпортними вакцинами для собак, такими як "Гексадог", "Трівіровак", "Нобівак". Вакцини вітчизняного виробництва використовувати не рекомендується. Доза для тхора становить звичайно 1/3 від собачої дози. За 10 днів перед вакцинацією потрібно провести дегельмінтизацію ("вигін глистів"). У деяких тварин можливий розвиток побічних реакцій на вакцину: підвищене слиновиділення, блювота, пронос, утруднення дихання, слабкість, місцеві алергічні реакції у вигляді припухлості шкіри в районі ін'єкції. У більшості випадків ці реакції швидко проходять і не становлять загрози, проте на всяк випадок не йдіть від ветеринара протягом 30-40 хвилин після щеплення. Не можна вакцинувати хворих або ослаблених після хвороби тварин, а також самок в стані тічки, вагітності та під час вигодовування цуценят. Щеплення від сказу рекомендується робити тільки у випадках, якщо тхір відвідає регіони, неблагополучні щодо цього захворювання, тому що вакцинація від сказу може викликати ускладнення.

Травматизм у тхорів
Тхори - дуже крихкі тварини. Вони як кришталеві вази, які потрібно берегти від усього, від падінь, холоду, спеки, протягів ... Намагайтеся постійно стежити і знати де знаходиться ваш тхір. Не лінуйтеся перевіряти, це дуже спритні тваринки, які примудряються знаходитися в декількох місцях одночасно. На них можна випадково наступити, придавити диваном або полицею шафи (хори люблять забиратися всередину), на них можна сісти або лягти коли вони мирно сплять під вашим ковдрою, його можна ненавмисно випрати в пральній машині, він може застрягти в важкодоступному місці (наприклад, в батареї), може прокусити електропровід або впасти з балкона. Всі описані випадки - реальність. Наслідки таких травм можуть виявитися дуже серйозними. Тхори погано бачать і не можуть точно визначати відстані. Навіть звичайний стрибок з дивана або зі столу, куди може забратися ваш улюбленець, може виявитися згубним для дорослої тварини і тим більше для цуценя! Тхорам дуже важко накласти гіпс, вони занадто малі для серйозних операцій, тому краще попередити лихо. Намагайтеся стежити за ними більш ретельно!

Подорожі з тхором

Для подорожей вам будуть необхідні документи, що свідчать про його здоров'я і зроблені щеплення. Для виїзду за кордон вам також знадобиться спеціальний чіп, (як для інших тварин), вшитий під шкіру і містить інформацію про вашого вихованця. Для провезення тхора на літаку вам знадобиться довідка форми № 1, яку виписує ветеринарний лікар в державній ветеринарній станції на основі паспорта тхора зі зробленими щепленнями, особливо від сказу, зроблені не менш ніж за місяць до отримання довідки. Довідка оформляється на ту людину, яка везе тварина. Така довідка дійсна лише 3 дні. Перед реєстрацією на літак ви повинні будете купити посадковий талон на тхора, пред'явивши довідку.

Для провезення тхора на поїзді, вам знадобиться та ж довідка форми № 1. Квиток на тварину купується в день від'їзду при пред'явленні паспорта та квитка пасажира, що везе тварина, довідки (форма № 1) та ветеринарного паспорта на тварину. За правилами дрібні домашні тварини повинні перевозитися в корзинах, клітках або контейнерах, які повинні міститися на місцях, призначених для розміщення ручної поклажі. Має сенс приїхати на вокзал за годину-півтора до відходу поїзда, тому що у вас можуть виникнути проблеми з оформленням квитка на тхора. Наприклад, на Ладозькому вокзалі (С-Петербург) відмовляються продавати квитки на тхорів, пояснюючи свою відмову тим, що тхори не є домашніми тваринами і не можуть провозитися в поїздах далекого прямування. Якщо ви не змогли офіційно придбати проїзні документи на тхора, а часу на суперечки з адміністрацією у вас вже немає, спробуйте домовитися з провідником або начальником поїзда, заплативши безпосередньо їм.

Не забувайте, що тхір не виносить високої температури і прямих сонячних променів! Ніколи не залишайте тварину на сонці і в машині без кондиціонера. На час вашої відпустки, ви можете довірити звірка на "пересмикування" досвідченим хорьководам з клубу, де в компанії інших хорей і під наглядом досвідченого заводчика він буде почувати себе як у санаторії.
Більш лагідної тварини для себе і для дитини, яка вас буде любити, а ви її - ви не знайдите.


Получить RSS Еще статьи по теме


 На главную страницу
Как Вы оцениваете эту статью?

Комментарии пользователей

Оставьте свои комментарии
Имя:
Адрес электронной почты:
Комментарии:
Insert Cancel
Полезная информация

14.10.2015
Подготовка к Вознесению. С чего начать?
Важная информация и инструменты, которые можно применять сразу сейчас! Попробуйте все, что считаете необходимым. Применяйте это в своем собственном темпе, однако, будьте последовательны и старательны, и вы почувствуете многие улучшения, такие как ментальное и эмоциональное освобождение. Статья Лизы Ренее С чего начать?

11.10.2015
Что такое Вознесение?
Это основное пособие для начинающих, в котором рассматриваются основное значение и механика «Вознесения» и обсуждаются различные симптомы, с которыми мы, как люди, можем столкнуться в процессе нашего развития. - - Статья Лизы Ренее Что такое Вознесение?

4.10.2015
Расшифровка кириллицы
Поистине, наша азбука дана нам Богом. Какой смысл несут буквы алфавита, размещенные в таблицу 7х7?

1.10.2015
Как вести себя, сталкиваясь в агрессией
Абсолютно железное правило в ситуациях, когда агрессивный человек или падшая сущность стремится вас запугать, состоит в том, чтобы всегда оставаться спокойным и сохранять хладнокровие. - Статья Лизы Ренее Как вести себя, сталкиваясь в агрессией

27.09.2015
Кого и что вы любите?
Этим летом усилилось давление новых уровней скрытой технологии управления сознанием, которая направлена на более сконцентрированные усилия военно-промышленного комплекса и включает в себя сотрудничество вооруженных сил человечества и многих группировок других измерений, управляющих секретной космонавтикой. - Статья Лизы Ренее Кого и что вы любите?

Наиболее эффективный способ охлаждения
Каждый любит в жаркий день выпить холодный напиток. Часто, чтобы его остудить, емкость с напитком ставят на лед. Действительно ли это самый эффективный способ охлаждения?

Инфракрасный пирометр – устройство и принцип работы
Современный инфракрасный пирометр измеряет силу теплового излучения, которое исходит от измеряемого объекта и лежит в интервале между длинами волн инфракрасного излучения и дневного света.




Оцените
Последние статьи

16.10.2015
История военных берцев
Берцы - вид военной обуви, который появился в 1944 году и до сих пор остаётся классикой обуви для военнослужащих по всему миру.

16.10.2015
Покупка автоподъемника – выгодное вложение денежных средств
Для проведения высотных работ покупка автоподъемника станет просто незаменимой. С его помощью можно выполнять поставленные задачи в самых труднодоступных местах, к которым добраться другим способом невозможно.

16.10.2015
Железные входные двери: критерии надежности
В настоящее время железные входные двери устанавливаются практически на каждое жилье – от квартир до частных домов.

15.10.2015
Фундамент на винтовых сваях и другие его разновидности
В основу свайного фундамента входят в качестве основных составляющих отдельные сваи. Потом их мастера перекрывают бетонными или железобетонными плитами.

15.10.2015
Лишение родительских прав отца ребенка
Когда доводится в суде, что ответчик, не имея уважительной причины, больше 6 месяцев не принимает участия в жизни малыша, не хочет выплачивать алименты и есть хоть какое-то документальное подтверждение, то тоже есть смысл говорить о возможном лишении родительских прав.

Партнёрские программы без санкций от поисковых систем
Начиная сотрудничать с какой-либо партнёрской программой, вы должны на сто процентов быть уверены, что не последуют санкции от поисковых систем и ваш сайт не потеряет позиции с посетителями.

Раскрутка сайтов
Раскрутка сайтов довольно сложный процесс и выполнять необходимо его постепенно, переходя от меньшего к большему.