Диню можна вирощувати як в теплицях, так і під відкритим небом.
Обзор: Диню можна вирощувати як в теплицях, так і під відкритим небом.
Рейтинг: 0 - количество голосов за статью
Публикация: 25.02.2015, в категории "Сад и огород"
Просмотр: эта статья прочитана 1166 раз

Як виростити диню?

Диня  Диню можна вирощувати як в теплицях, так і під відкритим небом. Спосіб вирощування дині потрібно вибирати залежно від того, в якому регіоні ви живете. Якщо ви живете в регіоні з жарким кліматом, то можна вирощувати диню на відкритому грунті. Але якщо проживаєте в північних регіонах, то краще обзавестися теплицею, парниками і в них садити дині. Диня, як і кавун - теплолюбні рослини, і люблять рости в теплі і при хорошому освітленні. Землю, в якій ви будете вирощувати диню краще підготувати заздалегідь - з осені.

 Восени цю ділянку слід перекопати і внести добрива - гарненько перепрілий гній, або перегній, і все це беруть з розрахунку на 1 квадратний метр - 5-7 кг гною або перегною. Фосфорно-калійні добрива в розрахунку на 1 квадратний метр - 20-30 грам. А навесні пару раз просто перерихліть дану ділянку. Можна внести деякі добрива і навесні. У такій же дозі, як і восени - навесні вносяться азотні добрива. У період вегетації при посіві в лунки або у вигляді підживлень можна вносити частину фосфорних і азотних добрив. Якщо в грунт вносяться великі дози органічних добрив, то слід зменшити кількість мінеральних добрив. Азотні добрива, внесені в грунт у великій кількості, можуть збільшити урожай дині, але при цьому погіршуються дієтичні та смакові якості плодів.

 А якщо хочете поліпшити смакові якості, підвищивши вмісту цукру в дині і поліпшивши її аромат, то слід вносити більше фосфорних і калійних добрив. Якщо ви маєте намір отримати ранній урожай динь, то вам слід використовувати розсаду. Висівають насіння і підтримують температуру в розсаді в 30 градусів. Щоб забезпечити таку спекотну температуру можна покрити плівкою ящики з сіянцями. На 5-7 день з'являються зазвичай сходи дині. Після появи сходів можна буде знизити температуру до 16-18 градусів за Цельсієм. Поливайте сіянці теплою водою і помірно. При цьому поливати треба так, щоб вода не потрапляла на самі рослини. Якщо ви будете рясно поливати сіянці, то грунт і диня перезволожувати, і коріння дині почнуть гнити, особливо це дуже ймовірно при наявності ще й низької температури.

 Садять диню в кінці весни - наприкінці травня. Кінець травня - це час, коли вже пішли весняні холоди і ніщо не зможе погубити диню. В якості розсади диня повинна простояти днів 20-25, і потім її вже садять в землю - краще в кінці травня. Для дині потрібна повітропроникна, родючий грунт. Слід звернути увагу і на кислотність грунту. Оптимальні показники грунту для дині такі: з pH від 6,5 до 7. Дині протипоказані затемнення і вона любить світло (вона вимоглива до світла) - тому диню потрібно висаджувати в місці, де багато сонячного світла буде потрапляти на неї. Найкраща температура для того, щоб виростити смачну диню - 24 - 28 градусів за Цельсієм. Якщо температура буде вище цієї норми, то зменшиться вміст цукрів. А якщо нижче (10-15 градусів), то зростання дині зупиняється, і рослина не розвивається далі.

 Значить, при низькій температурі виростити диню навряд чи вдасться. Хоча потрібний температурний режим можна створити за допомогою парників, теплиць. Поливайте плоди дині помірно, так як велика кількість вологи зменшить плодоношення, але призведе до сильного вегетативного росту. У період зав'язування плодів полив рекомендується збільшити. Поливайте так, щоб вода не потрапила на листя. Хвороби можуть вразити диню при підвищеній вологості, тому стежте і за вологістю, і якщо ви вирощуєте диню в теплиці, то періодично провітрюйте її. У жарку погоду краще взагалі прибрати поліетиленові перекриття. Коли у рослини розгорнеться п'ятий аркуш, потрібно пріщепнуть верхівкову точку росту.

 Завдяки цьому будуть швидко розвиватися бічні плоди. Через 1 місяць краще видалити слабкі і короткі стебла, залишити у кожної рослини не більше 4 гілок. Коли сформуються добре помітні зав'язі, слід залишити на кожному стеблі тільки одну з них, а інші зрізати. Якщо не будете застосовувати дані процедури, то ваші плоди можуть вийти дрібними і не смачними. За 1-2 тижні до дозрівання плодів слід припинити поливання дині, лише зрідка зволожуючи грунт, якщо вона пересихає. Коли плоди поспіють - збирайте урожай динь. Зрілий плід можна легко відокремити від плодоніжки. Стиглі плоди динь виділяють приємний аромат. Стиглість дині можна визначити за забарвленням кори, її кольору. Для кожного сорту дині притаманні свої ознаки забарвлення, кольору і аромату, які можуть сказати про стиглості плоду.


Получить RSS Еще статьи по теме


 На главную страницу
Как Вы оцениваете эту статью?

Комментарии пользователей

Оставьте свои комментарии
Имя:
Адрес электронной почты:
Комментарии:
Insert Cancel
Полезная информация

14.10.2015
Подготовка к Вознесению. С чего начать?
Важная информация и инструменты, которые можно применять сразу сейчас! Попробуйте все, что считаете необходимым. Применяйте это в своем собственном темпе, однако, будьте последовательны и старательны, и вы почувствуете многие улучшения, такие как ментальное и эмоциональное освобождение. Статья Лизы Ренее С чего начать?

11.10.2015
Что такое Вознесение?
Это основное пособие для начинающих, в котором рассматриваются основное значение и механика «Вознесения» и обсуждаются различные симптомы, с которыми мы, как люди, можем столкнуться в процессе нашего развития. - - Статья Лизы Ренее Что такое Вознесение?

4.10.2015
Расшифровка кириллицы
Поистине, наша азбука дана нам Богом. Какой смысл несут буквы алфавита, размещенные в таблицу 7х7?

1.10.2015
Как вести себя, сталкиваясь в агрессией
Абсолютно железное правило в ситуациях, когда агрессивный человек или падшая сущность стремится вас запугать, состоит в том, чтобы всегда оставаться спокойным и сохранять хладнокровие. - Статья Лизы Ренее Как вести себя, сталкиваясь в агрессией

27.09.2015
Кого и что вы любите?
Этим летом усилилось давление новых уровней скрытой технологии управления сознанием, которая направлена на более сконцентрированные усилия военно-промышленного комплекса и включает в себя сотрудничество вооруженных сил человечества и многих группировок других измерений, управляющих секретной космонавтикой. - Статья Лизы Ренее Кого и что вы любите?

Наиболее эффективный способ охлаждения
Каждый любит в жаркий день выпить холодный напиток. Часто, чтобы его остудить, емкость с напитком ставят на лед. Действительно ли это самый эффективный способ охлаждения?

Инфракрасный пирометр – устройство и принцип работы
Современный инфракрасный пирометр измеряет силу теплового излучения, которое исходит от измеряемого объекта и лежит в интервале между длинами волн инфракрасного излучения и дневного света.




Оцените
Последние статьи

16.10.2015
История военных берцев
Берцы - вид военной обуви, который появился в 1944 году и до сих пор остаётся классикой обуви для военнослужащих по всему миру.

16.10.2015
Покупка автоподъемника – выгодное вложение денежных средств
Для проведения высотных работ покупка автоподъемника станет просто незаменимой. С его помощью можно выполнять поставленные задачи в самых труднодоступных местах, к которым добраться другим способом невозможно.

16.10.2015
Железные входные двери: критерии надежности
В настоящее время железные входные двери устанавливаются практически на каждое жилье – от квартир до частных домов.

15.10.2015
Фундамент на винтовых сваях и другие его разновидности
В основу свайного фундамента входят в качестве основных составляющих отдельные сваи. Потом их мастера перекрывают бетонными или железобетонными плитами.

15.10.2015
Лишение родительских прав отца ребенка
Когда доводится в суде, что ответчик, не имея уважительной причины, больше 6 месяцев не принимает участия в жизни малыша, не хочет выплачивать алименты и есть хоть какое-то документальное подтверждение, то тоже есть смысл говорить о возможном лишении родительских прав.

Партнёрские программы без санкций от поисковых систем
Начиная сотрудничать с какой-либо партнёрской программой, вы должны на сто процентов быть уверены, что не последуют санкции от поисковых систем и ваш сайт не потеряет позиции с посетителями.

Раскрутка сайтов
Раскрутка сайтов довольно сложный процесс и выполнять необходимо его постепенно, переходя от меньшего к большему.