Поради по саду та городу
Обзор: Просушити льох від весняної сирості швидко і просто можна за допомогою міні-вентилятора, встановленого на всмоктувальну вентиляційну трубу.
Рейтинг: 1 - количество голосов за статью Рейтинг: 5,0
Публикация: 23.03.2014, в категории "Сад и огород"
Просмотр: эта статья прочитана 1411 раз

Поради по саду та городу

Поради по саду і городу  Поради по саду та городу: Просушити льох від весняної сирості швидко і просто можна за допомогою міні-вентилятора, встановленого на всмоктувальну вентиляційну трубу. Плівку, обгортаюча кабінку річного душа, часто зриває навіть не дуже сильний вітер, причому разом з зажимами. Але якщо обв'язати плівку мотузкою, хоча б у верхній частині, вона залишиться на місці і при сильному вітрі. Якщо ви рідко користуєтеся сокирою, згадайте про старовинний рецепт підготовки його до роботи. Години за дві до початку роботи покладіть сокира у відро з водою - топорище розбухне, і сокира не буде зіскакувати.

 Один з найбільш доступних антисептиків для дерев'яних каркасів теплиць - це відпрацьований гаряче автомобільне масло. Його наносять пензлем кілька разів під час будівництва теплиці. Надалі таку обробку рекомендують проводити щорічно. Багато дачники використовують старі парасольки для збору в них ягід обліпихи, а також струшують на них пильщика та інших шкідників ягідних кущів. Парасолі можна використовувати і при очищенні кори плодових дерев. Для цього достатньо в одному місці між спицями розрізати тканину приблизно на 2-3 см. Цим розрізом парасольку приставляють до стовбура. Тепер зручно, спираючись лівою рукою очищати щіткою кору дерева всередину парасольки, поступово пересуваючи його навколо стовбура. Обод від старого, непотрібного велосипедного колеса ще послужить дачного саду. Навесні обережно надіньте його на кущ смородини або агрусу, знизу закріпіть (покладіть) на гілки-рогатини - таке пристосування обереже гілки кущів від вилягання та ягоди від псування. Багато дачники в якості мульчі широко використовують газети.

 Їх складають у 3-4 шари, прикріплюючи до землі дротяними скобами, щоб не зрушити при ходінні. Газетний папір через кілька днів жовтіє, потім темніє, після чого вона сильніше нагрівається сонцем. Температура грунту під нею на 3-4 градуси вище, ніж на не замульчувати ділянці. Грунт під газетами стає більш пухкої й вологою, в ній зосереджується з два-три рази більше дощових черв'яків. Яєчна шкаралупа може стати в нагоді при вирощуванні розсади. Ще в минулому столітті, коли не було у продажу горщиків для вирощування розсади, спритні городники брали чисту яєчну шкаралупу, наповнювали її родючою землею і висівали в неї овочі та квіти. Коли сіянці виростають, шкаралупу розчавлюють і розсаду садять з землю разом зі шкаралупою. Одночасно це й один із способів поповнити запас поживних речовин у грунті. Дві поліетиленові смужки, покладені навхрест на дно ємності з грунтом для розсади, допоможуть отримувати рослина швидко, легко і без пошкодження кореня при висадці його на грядку.

 Дерев'яні і металеві стовпи для садово-дачних огорож, шпалер і т.п. довше зберігаються, якщо надіти на верх стовпа велику пластикову пляшку зі зрізаним горлом і занурити у відро з окропом. Пластик, розм'якшившись, створить надійне герметичне покриття. Влаштовуючи бетонну від містка навколо дачного будиночка, не забудьте зробити температурні шви шириною 0,5-1 см через кожні 0,5-0,6 метра. Для пристрою шва закладіть в бетон дерев'яну рейку, просочену відпрацьованим машинним маслом. Тоді цементно-бетонна суміш не буде розтріскуватися через сезонні змін температури. Миші не виносять запаху полину, тому досвідчені садівники радять на зиму обв'язувати плодові дерева пучками полину і чорнобиль, які часто в достатку ростуть на пустирях. Крім того, що полин оберігає дерева від мишей, вона захищає стовбури від сонячних опіків, і при цьому рослини добре провітрюються, обв'язка не примерзає до кори і обходиться зовсім задарма.

 Прив'язувати стебла полину треба верхівками вниз, не залишаючи на деревах незакритих ділянок. Для відлякування мишей полин рекомендують розкидати і на посадках лілій - миші охоче ласують цибулинами цих квітів, часто винищуючи їх дочиста. Пристовбурні круги горобини меткі дачники з успіхом використовують для вирощування там підберезників. Для цього з лісу приносять старі гриби, викладають на папір капелюшками вгору, витримують декілька днів, а коли грибні спори обсипаючи, змішують їх з водою і виливають під горобини. При зборі врожаю обліпихи гілки, які заважають, можна пришпилити звичайної білизняний прищіпкою подалі від місця збору. Мох на шифері найчастіше утворюється на пологих дахах, де легко затримується ґрунтовий пил, опале листя. Помітних термінів служби шиферу (звичайно не більше 30 років) мох не зменшує, хоча поверхню під ним довше залишається вологою. На новому шифері мох не виросте, а ось поява його на старому - сигнал: пора міняти стару покрівлю.

 Обмежувачі для шланга, щоб він при поливі не "залазив" на грядку, можна зробити з відрізків залізних або азбоцементних труб (діаметром 200-300 мм і довжиною 30-40 см). Підійдуть для цього і поздовжні половинки таких труб. Обмежувачі вкопують в кутку грядки, при необхідності їх закріплюють дерев'яним кілком, відрізком куточка. В якості обмежувачів можна використовувати і порожні банки з-під фарби, оліфи і т.д. Рівний, зелений газон можна створити, посіявши на ділянці злакові та бобові трави: тонконіг, костриця, вику, пирій, конюшина, райграс. Готові суміші їх можна придбати в магазинах "Насіння". Красів мавританський газон: на ньому разом з травами сіють мальовничі рослини - ірис, дзвіночки, ромашку, незабудки, маки, нагідки.

ШКІДНИКИ І ХВОРОБИ
Вченими встановлено, що селера відлякує від капусти весняну капустяну муху. Гусениці лускокрилих шкідників, хрестоцвіті блішки і тля менше ушкоджують капустяні рослини, якщо вони ростуть поряд з томатами. Восени можна зібрати бадилля здорових томатів, подрібнити її і розкласти суцільним шаром під кущами агрусу. Якщо робити це щорічно, то через три-чотири роки чисельність листках вогнівки значно знизиться. Якщо посіяти горох разом з гірчицею, можна не тільки відлякати горохову плодожерку, але і поліпшити грунт, підвищити солодкість горошин. Мурахи не переносять запаху горобини, ялівцю, квіткової шавлії. М'ята і розмарин відлякують капустяну білянки.

ТЕПЛИЦІ З ПЛЯШОК
Фермер зі Швеції Бент Івенса знайшов досить оригінальне, і, що важливо, корисне застосування порожніх пляшках. На відкритому місці за будинком він спорудив з них невелику теплицю. Поставлені сторч 400 штук пляшок заповнили прольоти дерев'яного каркаса: пляшки першого ряду були звернені денцями вниз, наступного ряду-денцями вгору, зазори зашпаровувалися цементним розчином. Північну сторону теплиці фермер виклав темно-зеленими і коричневими пляшками, інші три стіни - безбарвними. За таким принципом була зроблена і дах теплиці, в центрі якої залишено люк, що нагадує кватирку. Світла в такий "пляшкової" теплиці виявилося достатньо для нормального росту овочів.

ТОМАТИ
З 1 по 20 березня проводять посів на розсаду насіння томатів низькорослих (50-70см) сортів для відкритого грунту. Посів проводиться так само, як і високорослих.
ПРОТЯГОМ ВСЬОГО БЕРЕЗНЯ по необхідності підгодовують розсаду перців, томатів, баклажанів, висаджену в лютому: на 3 л води - 1 ст. ложка суперфосфату, 1 ч. ложку, нітрофоска. Витрата - по 1/2 склянки на рослину. Під час цвітіння рослини корисно обприскувати розчином борної кислоти. 1 чайну ложку добрива розводять в 10 л води і обприскують під час цвітіння другої-третьої квіткових кистей. Є спостереження, що томати люблять рости на своїх власних залишках. Восени томатну бадилля (тільки обов'язково здорову) можна подрібнити і закрити в грунт на тих грядках, де на майбутній рік передбачається вирощувати томати. Тобто томати самі для себе можуть служити зеленим добривом. Вирощуючи томати на глинистому і суглинної грунті, добре утримує воду, рослини томатів рекомендується підгортати. А ось на піщаному грунті підгортання проводити не потрібно: пісок погано утримує вологу і при поливі вода стікає, не потрапляючи до коріння.

 Для вирощування томатів у тимчасових плівкових укриттях краще підбирати такі сорти, у яких рослини одного росту. Або ж в одному місці теплиці згрупувати низькорослі, а в іншому - високорослі сорти. Теплицю з томатами краще розташувати з півночі на південь, а в ній низькорослі сорти томатів висаджувати на південній її стороні, високорослі - на північній. Помідори на насіння можна брати будь-якого ступеня зрілості з другої-третьої кистей (але не перезрілі, так як у них знижуються посівні якості насіння), з наступним дозріванням недозрілих плодів. В залежності від зрілості плоди дозрівають від 1-2 до 2,5-3 тижнів. Після виділення з плоду насіння та м'якоті з соком проводять зброджування протягом 3-4 діб при температурі 18-20 ° С в скляному посуді. Потім насіння промивають і сушать на повітрі, розклавши їх тонким шаром. При сушінні насіння перетирають, щоб вони не злипалися.


Получить RSS Еще статьи по теме


 На главную страницу
Как Вы оцениваете эту статью?

Комментарии пользователей

Оставьте свои комментарии
Имя:
Адрес электронной почты:
Комментарии:
Insert Cancel
Полезная информация

14.10.2015
Подготовка к Вознесению. С чего начать?
Важная информация и инструменты, которые можно применять сразу сейчас! Попробуйте все, что считаете необходимым. Применяйте это в своем собственном темпе, однако, будьте последовательны и старательны, и вы почувствуете многие улучшения, такие как ментальное и эмоциональное освобождение. Статья Лизы Ренее С чего начать?

11.10.2015
Что такое Вознесение?
Это основное пособие для начинающих, в котором рассматриваются основное значение и механика «Вознесения» и обсуждаются различные симптомы, с которыми мы, как люди, можем столкнуться в процессе нашего развития. - - Статья Лизы Ренее Что такое Вознесение?

4.10.2015
Расшифровка кириллицы
Поистине, наша азбука дана нам Богом. Какой смысл несут буквы алфавита, размещенные в таблицу 7х7?

1.10.2015
Как вести себя, сталкиваясь в агрессией
Абсолютно железное правило в ситуациях, когда агрессивный человек или падшая сущность стремится вас запугать, состоит в том, чтобы всегда оставаться спокойным и сохранять хладнокровие. - Статья Лизы Ренее Как вести себя, сталкиваясь в агрессией

27.09.2015
Кого и что вы любите?
Этим летом усилилось давление новых уровней скрытой технологии управления сознанием, которая направлена на более сконцентрированные усилия военно-промышленного комплекса и включает в себя сотрудничество вооруженных сил человечества и многих группировок других измерений, управляющих секретной космонавтикой. - Статья Лизы Ренее Кого и что вы любите?

Наиболее эффективный способ охлаждения
Каждый любит в жаркий день выпить холодный напиток. Часто, чтобы его остудить, емкость с напитком ставят на лед. Действительно ли это самый эффективный способ охлаждения?

Инфракрасный пирометр – устройство и принцип работы
Современный инфракрасный пирометр измеряет силу теплового излучения, которое исходит от измеряемого объекта и лежит в интервале между длинами волн инфракрасного излучения и дневного света.




Оцените
Последние статьи

16.10.2015
История военных берцев
Берцы - вид военной обуви, который появился в 1944 году и до сих пор остаётся классикой обуви для военнослужащих по всему миру.

16.10.2015
Покупка автоподъемника – выгодное вложение денежных средств
Для проведения высотных работ покупка автоподъемника станет просто незаменимой. С его помощью можно выполнять поставленные задачи в самых труднодоступных местах, к которым добраться другим способом невозможно.

16.10.2015
Железные входные двери: критерии надежности
В настоящее время железные входные двери устанавливаются практически на каждое жилье – от квартир до частных домов.

15.10.2015
Фундамент на винтовых сваях и другие его разновидности
В основу свайного фундамента входят в качестве основных составляющих отдельные сваи. Потом их мастера перекрывают бетонными или железобетонными плитами.

15.10.2015
Лишение родительских прав отца ребенка
Когда доводится в суде, что ответчик, не имея уважительной причины, больше 6 месяцев не принимает участия в жизни малыша, не хочет выплачивать алименты и есть хоть какое-то документальное подтверждение, то тоже есть смысл говорить о возможном лишении родительских прав.

Партнёрские программы без санкций от поисковых систем
Начиная сотрудничать с какой-либо партнёрской программой, вы должны на сто процентов быть уверены, что не последуют санкции от поисковых систем и ваш сайт не потеряет позиции с посетителями.

Раскрутка сайтов
Раскрутка сайтов довольно сложный процесс и выполнять необходимо его постепенно, переходя от меньшего к большему.