Вирощування горіха та берези
Обзор: Досить популярним деревом як на присадибних ділянках, так і в звичайних квітниках, розташованих біля багатоповерхових будинків є волоський горіх
Рейтинг: 1 - количество голосов за статью Рейтинг: 5,0
Публикация: 22.03.2014, в категории "Сад и огород"
Просмотр: эта статья прочитана 3175 раз

Вирощування горіха та берези

Вирощування берези  Досить популярним деревом як на присадибних ділянках, так і в звичайних квітниках, розташованих біля багатоповерхових будинків є волоський горіх. Славиться він не тільки смачними і живильними плодами, насиченими корисним йодом, але і відмінною здатністю очищення повітря. У порівнянні з іншими культурами, наприклад арахісом, вирощування волоського горіха - заняття, яке не потребує особливих зусиль, до того ж саме дерево досить естетично і не приваблює шкідників. Вирощування волоського горіха Незважаючи на те, що крона волоського горіха створює затишну тінь, сам він є рослиною світлолюбних.

 А значить, вибираючи ділянку для посадки горіха, зверніть увагу на південну сторону. Волоський горіх також можна віднести до дерев довгожителів, які з віком можуть розвинути могутній стовбур і значну крону. Тому не варто здійснювати посадку близько до будинку. Розмножують волоський горіх насінням або горіхами. Для посіву відбирають самі великі і повнотілі (важкі). Непридатні для посадки недозрілі горіхи з важко відокремлюємо зеленою шкіркою, а також пустотілі, визначити які можна по легкій вазі. Після збору, насіння підсушують протягом 24 годин під прямими променями сонця, а потім поміщають в сухе, прохолодне і затінене місце (підвал, комору). В кінці січня насіння горіха висаджують в ємності, наповнені вологим річковим піском з додаванням торфу, і залишають у приміщенні з температурою +7 ... +10 градусів за Цельсієм. Висаджують горіх навесні - на початку травня, коли земля достатньо прогріється. Посадку можна здійснювати відразу на постійне місце росту або попередню, з подальшою пересадкою по досягненню однорічного віку паростка.

 Щільність попередньої посадки становить від 0,5 до 1 метра. Глибина посадкової ями повинна бути від 7 до 10 сантиметрів, при цьому насіння (горіхи) укладають набік і обов'язково проводять полив. У місці посадки можна обладнати шпалери для огорожі молодого пагона. Для більшості регіонів проростання горіха відбувається протягом 10-ти днів. Подальший догляд за деревом полягає в очищенні від бур'янів і добриві ґрунту в осінній період, наприклад за методикою природного землеробства. У весняний період горіх може потребувати додаткового поливу. Багато садівники для прискорення терміну плодоношення (майже в два рази), а також підвищення його якості, здійснюють щеплення. Живці в цьому випадку заготовляють з молодих пагонів плодоносних дерев. На третій - четвертий рік вирощування волоського горіха вимагає пильної уваги до формування крони. Облаштовуючи власний сад, кожен з нас переслідує свої цілі. Так, наприклад, рішення прикрасити ландшафтний дизайн берізкою може мати цілих три причини.

 Вирощування горіхаПо-перше, білизна стовбура і граціозні гілки стануть чудовою прикрасою ділянки, по-друге, кожну весну ви зможете збирати корисний і смачний березовий сік, ну, а, по-третє, якщо у вас є плани побудувати лазню, то березові віники будуть завжди в пошані. Якщо ви вже подумали про те, як зробити піч для лазні, то варто подумати і про посадку берізки. Відразу ж відзначимо що це дерево невибагливе в питаннях ґрунту. Хоча краще якщо це будуть слабокислі суглинки або чорнозем. При зростанні на лужних ґрунтах, виникає ймовірність захворювання хлорозом. За кліматичними умовами береза  не особливо вимоглива, і головне завдання, швидше полягає в тому, щоб забезпечити достатній полив, особливо в літній період. Якщо вирощуванню традиційних культур на вашій ділянці заважають ґрунтові води - береза є відмінним рішенням проблеми. Ділянка для посадки краще вибирати трохи затінений (північна або східна сторона), так щоб грунт не пересихала, але в, то, же час листя могла отримувати достатню кількість сонячного світла.

 Висаджують березу за допомогою насіння або саджанцями, придбаними в розпліднику. В останньому випадку досить важливо щоб пересадка здійснювалася разом ґрунтом, витягненої разом з кореневою системою. Оголення коренів може призвести до загибелі або хвороби рослини. Посадку саджанців виконують восени в жовтні, або навесні до початку сокоруху. Розміри посадкової ями складають 50х50х50. Перед посадкою грунт гарненько зволожують і удобрюють торфом. При висаджуванні берези насінням кращим часом вважається пізня осінь. Важливо щоб посадка велася в безвітряну погоду. Посів проводять в неглибокі ями, які після закривають шаром перегною. Можна скористатися методикою природного землеробства і накрити ділянку посадки шаром опалого листя. Насіння можна придбати в магазинах або ж взяти кілька сережок з найближчого дерева. Їх необхідно підсушити, а потім відокремити насіння. Існує практика, коли насіння висаджують в саморобних теплицях, де протягом року формуються саджанці. Висота саджанця придатного для пересадки повинна бути не менше 40 сантиметрів. Подальший догляд полягає в формуванні крони у відповідності з вашим ландшафтним дизайном. Як правило, його здійснюють ранньою весною.


Получить RSS Еще статьи по теме


 На главную страницу
Как Вы оцениваете эту статью?

Комментарии пользователей

Оставьте свои комментарии
Имя:
Адрес электронной почты:
Комментарии:
Insert Cancel
Полезная информация

14.10.2015
Подготовка к Вознесению. С чего начать?
Важная информация и инструменты, которые можно применять сразу сейчас! Попробуйте все, что считаете необходимым. Применяйте это в своем собственном темпе, однако, будьте последовательны и старательны, и вы почувствуете многие улучшения, такие как ментальное и эмоциональное освобождение. Статья Лизы Ренее С чего начать?

11.10.2015
Что такое Вознесение?
Это основное пособие для начинающих, в котором рассматриваются основное значение и механика «Вознесения» и обсуждаются различные симптомы, с которыми мы, как люди, можем столкнуться в процессе нашего развития. - - Статья Лизы Ренее Что такое Вознесение?

4.10.2015
Расшифровка кириллицы
Поистине, наша азбука дана нам Богом. Какой смысл несут буквы алфавита, размещенные в таблицу 7х7?

1.10.2015
Как вести себя, сталкиваясь в агрессией
Абсолютно железное правило в ситуациях, когда агрессивный человек или падшая сущность стремится вас запугать, состоит в том, чтобы всегда оставаться спокойным и сохранять хладнокровие. - Статья Лизы Ренее Как вести себя, сталкиваясь в агрессией

27.09.2015
Кого и что вы любите?
Этим летом усилилось давление новых уровней скрытой технологии управления сознанием, которая направлена на более сконцентрированные усилия военно-промышленного комплекса и включает в себя сотрудничество вооруженных сил человечества и многих группировок других измерений, управляющих секретной космонавтикой. - Статья Лизы Ренее Кого и что вы любите?

Наиболее эффективный способ охлаждения
Каждый любит в жаркий день выпить холодный напиток. Часто, чтобы его остудить, емкость с напитком ставят на лед. Действительно ли это самый эффективный способ охлаждения?

Инфракрасный пирометр – устройство и принцип работы
Современный инфракрасный пирометр измеряет силу теплового излучения, которое исходит от измеряемого объекта и лежит в интервале между длинами волн инфракрасного излучения и дневного света.




Оцените
Последние статьи

16.10.2015
История военных берцев
Берцы - вид военной обуви, который появился в 1944 году и до сих пор остаётся классикой обуви для военнослужащих по всему миру.

16.10.2015
Покупка автоподъемника – выгодное вложение денежных средств
Для проведения высотных работ покупка автоподъемника станет просто незаменимой. С его помощью можно выполнять поставленные задачи в самых труднодоступных местах, к которым добраться другим способом невозможно.

16.10.2015
Железные входные двери: критерии надежности
В настоящее время железные входные двери устанавливаются практически на каждое жилье – от квартир до частных домов.

15.10.2015
Фундамент на винтовых сваях и другие его разновидности
В основу свайного фундамента входят в качестве основных составляющих отдельные сваи. Потом их мастера перекрывают бетонными или железобетонными плитами.

15.10.2015
Лишение родительских прав отца ребенка
Когда доводится в суде, что ответчик, не имея уважительной причины, больше 6 месяцев не принимает участия в жизни малыша, не хочет выплачивать алименты и есть хоть какое-то документальное подтверждение, то тоже есть смысл говорить о возможном лишении родительских прав.

Партнёрские программы без санкций от поисковых систем
Начиная сотрудничать с какой-либо партнёрской программой, вы должны на сто процентов быть уверены, что не последуют санкции от поисковых систем и ваш сайт не потеряет позиции с посетителями.

Раскрутка сайтов
Раскрутка сайтов довольно сложный процесс и выполнять необходимо его постепенно, переходя от меньшего к большему.