Помідори
Обзор: Навіть невелику присадибну ділянку може забезпечити свого власника овочами і фруктами на весь рік.
Рейтинг: 1 - количество голосов за статью Рейтинг: 5,0
Публикация: 21.05.2013, в категории "Сад и огород"
Просмотр: эта статья прочитана 2099 раз

Помідори  Навіть невелику присадибну ділянку може забезпечити свого власника овочами і фруктами на весь рік. Всім нам знайомі бабусі, що продають на ринках так звані «домашні» продукти. Заробіток у них не високий, та й подібна діяльність скоріше спосіб виживання, ніж спосіб життя. Інша справа фермер, для якого виробництво овочів і фруктів - це основний вид доходу. Чим же відрізняється звичайний дачник від фермера? - Масштабами і цілями! Для фермера головне завдання отримати від землеробства прибуток, і не просту, а максимальну.

 Втім, з урахуванням знань нових технологій та обладнання, будь-який зосереджений землеробством людина може вельми досягти успіху в даному питанні. Зернокидач, комбайн, трактор, гранулятори, зерносушарки, преси та навантажувачі, маслоробні і багато іншого в значній мірі полегшує життя фермера. Вибір технологій в свою чергу, залежить, насамперед, від типу грунту, оброблюваної площі, клімату і фінансових можливостей. Так, наприклад, для когось не зайвим виявиться комбайн, в той час як для іншого фермера і елементарний трактор буде не по кишені. Але обробка землі тим і хороша, що можна почати з малого. До того ж сьогодні, зовсім не обов'язково здійснювати реалізацію самостійно. Можливість придбання франшизи на вирощування овочів і фруктів (частіше тропічних), дає можливість поставляти продукцію безпосередньо в магазини чи супермаркети.

 Найбільшого поширення в цій сфері отримали технології природного землеробства, вирощування полуниці за голландською методикою і т. д. Але навіть якщо ви вирішили що займетеся вирощуванням грунтових огірків це, ні в якому разі не визначить ваше місце тільки лише на сезонних ярмарках. Якщо ви власник відносно невеликої ділянки землі, який цілком реально обробити своїми силами, сміливо вибирайте нехай і примхливі, але прибуткові напрямки: зелень, ягоди, рідкісні види овочів (брюссельська капуста, кольрабі). Для їх вирощування можна застосовувати як класичні технології, так і природне землеробство. На великих площах краще висаджувати стійкі і прості у догляді культури: пшениця, соняшник, помідори, огірки, буряк, картопля (якщо дозволяє грунт), часник. А також садові дерева: яблуні, персики і виноград (якщо дозволяє клімат), і т. д.

 У цьому випадку використання допоміжного сільськогосподарського обладнання просто необхідно. Якщо немає коштів, необхідний парк машин можна взяти і в оренду, яка при гарному врожаї окупиться з лишком. Помідори, безсумнівно, це одна з найпопулярніших овочевих культур серед вітчизняних садівників, і це цілком заслужено. Помідори не тільки смачні, поживні і поєднуються з безліччю інших продуктів, їх відносно легко вирощувати і отримувати великі обсяги врожаю. Багато вкладають багато сил і грошей в будівлю теплиць, але не всім це доступно. Однак вирощування помідорів у відкритому грунті - досить нескладне заняття. Хоча помідори воліють глибокі суглинкові грунти, при правильному добриві вони будуть рости і давати багатий урожай так само і на будь-який інший добре дренованим садовому грунті, якщо звичайно вони отримують достатньо сонячної енергії протягом дня.

 Томати воліють слабокислі, збалансовані грунту з рН від 6,2 до 6,8. Надлишок азоту може призвести до того, що листя томатів буде пишною і густою, але самих плодів буде мало. Як вирощувати помідори у відкритому грунті, щоб вони були великими? Краще протестувати грунт на потребу у вапні і поживних речовинах. Конкретні цифри відсутні, але як правило садівники використовують до 1,5 кілограмів помірно-азотних добрив на 100 квадратних метрів саду, а також розпорошують компост або використовують добре зогнилий гній. Добрива і компост поміщають в грунт за 2 тижні до посадки. Теплиці захищають томати від холодних вітрів, тому, готуючи грядку, виберіть захищене від вітрів місце, особливо від північних. Це може бути і стіна будинку або гаража, або високий і щільний паркан. Грунт, в якій будуть рости помідори, краще утеплити за допомогою шару рубаної соломи. Таке біопаливо зігріє ваші рослини не гірше теплиці.

 Полив рослин також краще здійснювати за допомогою теплої води. Не пізніше середини літа помідори зазвичай підгортають, попередньо удобривши їх. Не варто висаджувати помідори поряд з картоплею або ж після нього. Між рядками з помідорами можна посадити часник. Дуже важливо постійно стежити за помідорами у відкритому грунті. Сюди входить і профілактика хвороб, і загальний стан. Приготуйте поліетиленовий "плащ" або для вашої грядки на випадок холодів або ж влаштуйте простий паркан з плівки. Він досить швидко розгортається, а користь для рослин дуже велика. Ваша турбота завжди окупиться. Помідори, куплені не в магазині, а вирощені власними руками немов наповнені сонячним світлом, адже у себе на грядці можна зірвати помідор на піку зрілості. Та й не кожна рослина здатна позмагатися з універсальністю помідорів.


Получить RSS Еще статьи по теме


 На главную страницу
Как Вы оцениваете эту статью?

Комментарии пользователей

Оставьте свои комментарии
Имя:
Адрес электронной почты:
Комментарии:
Insert Cancel
Полезная информация

14.10.2015
Подготовка к Вознесению. С чего начать?
Важная информация и инструменты, которые можно применять сразу сейчас! Попробуйте все, что считаете необходимым. Применяйте это в своем собственном темпе, однако, будьте последовательны и старательны, и вы почувствуете многие улучшения, такие как ментальное и эмоциональное освобождение. Статья Лизы Ренее С чего начать?

11.10.2015
Что такое Вознесение?
Это основное пособие для начинающих, в котором рассматриваются основное значение и механика «Вознесения» и обсуждаются различные симптомы, с которыми мы, как люди, можем столкнуться в процессе нашего развития. - - Статья Лизы Ренее Что такое Вознесение?

4.10.2015
Расшифровка кириллицы
Поистине, наша азбука дана нам Богом. Какой смысл несут буквы алфавита, размещенные в таблицу 7х7?

1.10.2015
Как вести себя, сталкиваясь в агрессией
Абсолютно железное правило в ситуациях, когда агрессивный человек или падшая сущность стремится вас запугать, состоит в том, чтобы всегда оставаться спокойным и сохранять хладнокровие. - Статья Лизы Ренее Как вести себя, сталкиваясь в агрессией

27.09.2015
Кого и что вы любите?
Этим летом усилилось давление новых уровней скрытой технологии управления сознанием, которая направлена на более сконцентрированные усилия военно-промышленного комплекса и включает в себя сотрудничество вооруженных сил человечества и многих группировок других измерений, управляющих секретной космонавтикой. - Статья Лизы Ренее Кого и что вы любите?

Наиболее эффективный способ охлаждения
Каждый любит в жаркий день выпить холодный напиток. Часто, чтобы его остудить, емкость с напитком ставят на лед. Действительно ли это самый эффективный способ охлаждения?

Инфракрасный пирометр – устройство и принцип работы
Современный инфракрасный пирометр измеряет силу теплового излучения, которое исходит от измеряемого объекта и лежит в интервале между длинами волн инфракрасного излучения и дневного света.




Оцените
Последние статьи

16.10.2015
История военных берцев
Берцы - вид военной обуви, который появился в 1944 году и до сих пор остаётся классикой обуви для военнослужащих по всему миру.

16.10.2015
Покупка автоподъемника – выгодное вложение денежных средств
Для проведения высотных работ покупка автоподъемника станет просто незаменимой. С его помощью можно выполнять поставленные задачи в самых труднодоступных местах, к которым добраться другим способом невозможно.

16.10.2015
Железные входные двери: критерии надежности
В настоящее время железные входные двери устанавливаются практически на каждое жилье – от квартир до частных домов.

15.10.2015
Фундамент на винтовых сваях и другие его разновидности
В основу свайного фундамента входят в качестве основных составляющих отдельные сваи. Потом их мастера перекрывают бетонными или железобетонными плитами.

15.10.2015
Лишение родительских прав отца ребенка
Когда доводится в суде, что ответчик, не имея уважительной причины, больше 6 месяцев не принимает участия в жизни малыша, не хочет выплачивать алименты и есть хоть какое-то документальное подтверждение, то тоже есть смысл говорить о возможном лишении родительских прав.

Партнёрские программы без санкций от поисковых систем
Начиная сотрудничать с какой-либо партнёрской программой, вы должны на сто процентов быть уверены, что не последуют санкции от поисковых систем и ваш сайт не потеряет позиции с посетителями.

Раскрутка сайтов
Раскрутка сайтов довольно сложный процесс и выполнять необходимо его постепенно, переходя от меньшего к большему.